Det Fega Spelet.

Igår gick jag och la mig arg. När jag vaknade imorse så var jag fortfarande arg. Vad är det som händer? Igår var det tänkt att man skulle avnjuta en härlig slutspelsmatch. Men matchen mellan AIK-Falun handlade mycket mer om spelförstörelse och fega påhopp.



Falun bjöd inte upp till nån dans direkt. Men laget lyckades ändo ta en tremåls ledning. Falun spelade efter sina resurser. Dom gjorde det bra. Räknade till 22 passar mellan backar och center innan man slog bort sitt första uppspel för dagen. Visst är det tråkigt att titta på. Men så är det i slutspelet. Men det var inte det som fick mig att börja sura.




Jag har några situationer i knoppen som jag skulle vilja vädra med Er.



Först så tänker jag på situationen när Schmidt får rött kort. Schmidt säger tydligen något barnförbjudet. Men hur kan Kranberg klara sig med bara en tvåa. Kranberg går ju fram och knäar en liggandes Johansson. Vilket är så fegt.




Situation 2. Jihde blir intaklad i Falunsbås. På tre röda så är alla spelare som är uppskrivna på matchprotokollet. Jag ser bla avbytare, reservmålvakter, spelare som inte har spelat en enda minut av matchen som är där och vevar. Alla klarar sig från utvisningsbåset, utom Egebrant. Hur E Det Möjligt? Det är inte första gången i år som jag ser att hela AIKs bås töms på spelare. Men det är tydligen helt ok att göra så.




Situation 3. Matchen är slut. AIK spelarna jublar. Då träder Sveriges fegis nr 1 in i bilden igen. Kranberg springer förbi Johansson och bröstar ner denne till marken. På nytt så har vi alla planens aktörer där och knuffas. Domarna väljer även denna gång att bara stå och titta på.




Jag sökte här om dagen ödmjukhet för sina motståndare. Något som jag fortfarande söker. Det är alltid lätt att säga "Men dom då". Denna gången tycker jag att AIK gjorde bort sig. Det var bara några dagar sedan som föreningen hade en manifestation mot våldet. Men dom missade tydligen en sak. Nämligen "Prata med sina spelare om hur man beter sig på planen".




Vår förbundskaten Kent Göransson höll i somras en bra föreläsning för X3Ms Sommarskola. Där berättade han bla för våra unga elever vad som krävs av spelarna som vill ta sig in i landslaget. Spelarna ska visa ödmjukhet och vara föredömen för vår idrott. Om Göransson tar ut dessa Neandertalare till en enda landskamp till så har landslaget en fans mindre.




Nu vill jag veta vad ni läsare tycker. Tyckte ni om vad ni såg? Jag vill ha en debatt om "Det fega spelet".


Kommentarer
Postat av: joachim knudsen

Kranberg är den mest patetiska spelare jag nånsin sett vilken jävla fegis, snacka om att inte våga stå upp för laget på rätt sätt. Om man hela tiden skall tuffa sig så måste man kunna ta emot lite också, men det är kanske där problemet ligger han kanske får "ta emot" mkt hemma :)

2008-03-14 @ 08:40:11
Postat av: Mona

Eftersom jag satt i Fyrishov och såg en fruktansvärt tråkig innebandy så hade jag ju inte möjlighet att se AIK-Falun på TV, men jag har läst lite om matchen nu på morgonen.
Visst är det udnerligt att en del lag verkar få bete sig hur som helst? Det är lite ironiskt att just AIK gör en antivåldsmanifestation, som jag i sig tycker var en bra sak, eftersom AIK är ju inte det lag som undviker att använda våld.
Naturligtvis är det heta känslor i ett slutspel, men man måste veta var gränsen går för att tänja lite på gränsen och att kliva över den med stora steg.

Postat av: Jonna

Håller med dig fullständigt.
Kan man inte göra som man gör i Hockey, kolla TVbilderna efteråt och tilldöma honom ett straff efter det?

Var inte ett snyggt slag.

2008-03-14 @ 08:51:58
URL: http://jonnaahs.blogg.se
Postat av: Ref:

Efter slutsignalen är det inte så mycket mer domarna kan göra än det dom faktiskt gjorde.

En anmälan mot Kranberg kommer att komma. Det kan alla som såg på tv också göra. Det behöver inte nödvändigtvis vara domarna som lämnar in den.

Så det är bara att sätta er och skriva in till diciplin gruppen

2008-03-14 @ 09:16:05
Postat av: Lasse

-->Ref: Vad säger att domarna inte kan utdela bestraffningar bara för att matchen är slut?

Håller med Koppen till punkt och pricka. Ge dom matchstraff på en gång så tror jag nog vi sett det sista av det.

Har för mig att det fanns någon regel för något tag sen att man inte ens fick hoppa in på plan och jubla efter mål om man inte hade matchkläder på sig men det kanske var länge sen.

-->Koppen: by the way, märkte du att dom lagt till en kameravinkel till? Nu börjar det ta sig sa mordbrännaren.

2008-03-14 @ 09:33:57
Postat av: Japp.

Lasse: ... Domarna kan inte utdela bestraffningar efter slutsignalen enbart skicka in en anmälan till bestraffning.

2008-03-14 @ 09:37:01
Postat av: JohanN

Håller med dig helt Koppen! Idiotiskt!
Vore konstigt om inte Falun lämnar in en anmälan, fast kanske bättre för dem om Kranberg är kvar på plan och drar på sig onödiga tvåor och eventuellt någon femma?
Har själv svårt att förstå varför man vill ha kvar spelare i laget som bara drar på sig onödiga utvisningar hela tiden?

2008-03-14 @ 10:08:39
Postat av: Anders

Stäng av den där Kranberg för resten av säsongen! Att spela hårt, tufft och ibland på gränsen hör liksom till, men att springa på någon med full kraft ca fem sekunder efter slutsignalen, visar bara på vilken ynkrygg Kranberg är. Hoppas ni inte missat hans fäktande med armar/armbågar i närkamperna.....han är tydligen rädd för att få sig en smäll själv! Spelare som bara ger men inte vågar ta.... YNKLIGT!

2008-03-14 @ 10:21:34
Postat av: Pinsamt

Jag har aldrig lyckats förstå hur spelare som Kranberg kan tillåtas vara kvar inom våran idrott. Hur kan, i detta fallet, AIK rättfärdiga hans plats i laget?

I hockeyn, som är något snäpp mer fysisk, så åkte en Frölundaspelare på avstängning och 20000:- i böter! Det tog inte ens en dag innan avstängingen var klar samt att tränare Melin tagit avstånd från den typen av beteende.

Postat av: MH

För två år sen fick JIKs David Gillek rött kort efter slutsignalen när laget mötte Pixbo i Scandinavium. Gillek blev rapporterad och fick tre veckors avstängning för att kört klubban i magen på Delborn. Solklart och rättvist. Domare den gången var precis som igår Bengtsson/Polverari. Självklart skulle dom visat det röda kortet för Kranberg och skickat in en rapport och dömer vi från regelboken som gäller för alla andra lag så väntar med andra ord 3 veckor på läktaren.

Hur många tror att det kommer hända när det är en AIK/landslags-spelare som ska stängas av?

2008-03-14 @ 11:31:29
Postat av: Burken

Håller fullständigt med!

Ena dagen "manifesterar" mot våldet för att andra dagen bete sig som neandertalare.

Skrämmande och skämmigt!
Men AIK slingrar sig väl som alltid ur denna situation med några fina uttalanden.

2008-03-14 @ 11:31:47
Postat av: Nilsson

Håller med till 100%, men att dom t.ex inte ska få spela i landslaget för att dom uppträder dåligt, det är fortfarande sveriges bästa som ska spela i landslaget. Och jag tycker när man representerar klubblaget ska man inte behöva lida för det i Landslaget.

T.ex Zlatan spelar fortfarande i landslaget fastän han blivit utvisad för det mesta, spotta på motsåndare, skalla dom, kalla domare diverse saker. Han är fortfarande bäst och skall därför spela i landslaget.

Eller tycker ni att man ska ta in dom som är "näst bäst" för att dom uppträder bättre?

2008-03-14 @ 12:20:37
Postat av: Janne#59

Finns en lika feg stackare inom ishockeyn. Mycket tjuvnyp och fula knep men när han själv får en liten "pärla" så slänger han sig ner på isen och filmar. Allt för att försöka få motståndaren utvisad. Ledin heter han och spelar i år i HV.
Sätt Kranberg och Ledin i en boxningsring så hade vi fått se 2 killar gömma sig i varsitt hörn och bara ducka och blunda, eller försökt gömma sig som strutsarna gör.

Snacka om fega stackare.

2008-03-14 @ 12:29:13
URL: http://janne#59.blogg.se
Postat av: Erra

Om man tittar på på Eurosports hemsida verkar det som att det inte kommer någon anmälan från domarna.

http://www.eurosport.se/innebandy/elitserien-i-innebandy/2007-2008/sport_sto1509344.shtml

2008-03-14 @ 12:34:25
Postat av: #67

Håller fullständigt med vad gäller AIKS: uppträdande på planen, MEN det fanns ett par Falu-spelare som också "grisade" sig. Andreas Johansson rappade motståndare på vad/hälsena vid minst 2 tillfällen efter avblås. Situationen när Jihde åker in i båset, får han ta emot en hel del smällar, med "Pulver" på första parkett. Kan bara hoppas att den hårdföra Disciplingruppen tar tag i detta....

2008-03-14 @ 13:51:35
Postat av: Martin

Det var ingen slump att AIK inte hade med några spelare i senaste landslagstruppen. Till nästa turnering hoppas jag att svenskproffsen i Schweiz tar AIK'arnas plats i blågult istället.

2008-03-14 @ 18:36:20
URL: http://innebandy.blogg.se
Postat av: Fredrik

Visst är Kranberg en idiot, men han är inte ensam. Detta försvarar dock inte hans agerande på något sätt. Jag tycker det är lite töntigt av Bjellstam att gnälla på Nisse i stället för att bara säga att sånt här hör inte hemma på plan. Men det gäller ju att kasta så mycket paj som möjligt för att skydda sin egen rygg. Tycker samtliga klubbar bör ta sig en funderare på vad deras "tuffa" killar sänder för signaler till alla ungdomar.
För dom finns i alla lag. De ska vara tufft & hårt men efter signal så håller man sig cool annars så har man inget på plan att göra.

Jag hoppas att Koffe får ett par matcher för detta. Samtidigt är synd att det ska bli diciplin gruppens arbete. Två så rutinerade herrar som Pulver & Bengtsson måste ha bätre koll än så här.
Tycker att det är lite synd att man har samma reffs genom hela serien.
Må gott!

2008-03-14 @ 20:49:01
Postat av: David K

Skrev ungefär som du på min blogg. AIK är ett gäng fula bufflar.

2008-03-14 @ 21:15:00
URL: http://www.innebandydavid.blogg.se
Postat av: Micke

GRYMT bra skrivet, ngn som säger vad de tycker, otroligt starkt och bra.

2008-03-15 @ 16:57:24
Postat av: En vän

Helt rätt. Men vad kreativ du är när du arg.
Ciao

2008-03-15 @ 17:44:47
Postat av: thompalainen

Håller med dig fullt ut om Kranberg, han borde redan vara avstängd på livstid efter fula påhopp säsong efter säsong, (vem minns inte Magnus Svenssons brutna näsa, men listan är lång). Ut med fegisen!!!! Gärna hårt spel, men det Kranberg håller på med hör inte hemma i idrott!

2008-03-16 @ 20:24:56
Postat av: Niklas Malmgren

Underbart koppen!

Har tagit upp det här flera gånger i min blogg!

Tycker detta fega spel är typiskt innebandy... Det är inte lika vanligt i hockey, fotboll eller handboll.

I innebandy är det flera sånna här situationer per match, och dom blir sällan bestraffade...

Du äger som vanligt min herre!

/N

2008-03-17 @ 08:53:25
URL: http://nickem.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback