Alla stoppar Jihdes skott.

# Snart så är det dags för Europacupen. Skall vi gissa på en final mellan Warberg och Aik. Förra säsongen så var jag och tittade på Warberg-Aik. Warberg utklassade då Aik. Jag tror/hoppas på en Aik vinst i EC.


 

# Apropå Aik. Läste i dagens GT att Aiks starke man Lasse Granqvist är bäst i rutan.

Jag håller med dom. Jag har ett roligt Lasse minne. För många år sedan när det var Innebandylandskamp i Örebro. Jag tror att Sverige mötte Norge. Fick jag äran att sköta musiken. Speaker var så klart Lasse. Det var härligt att sitta bredvid Lasse som kommenterade hela matchen enbart för mig. Att jag sedan lyckades med bedriften att fixa stans rundgång under nationalsången är en annan historia.

 

 

# Kan bli tufft för Aik i Ec. Niklas Jihdes skott stoppas till och med av hans fru Linda nu för tiden.


 

# Idag lirar West Ham i rutan. Tack TV5.


 

# Chris Härenstam var såklart tvåa på listan.


 

# För Er som inte fattar min humor: Niklas och Linda skall bli föräldrar. Härligt.


Förstärkningar.

# Marc Lundberg till FCH. Då har vi fått en hetsporre till i Elitserien. Kul.


 

# Det blir nog inte direkt lättare för de yngre spelarna att finna mer speltid i sina respektive Elitserielag efter Nyår. De flesta lagen gör nämligen som vanligt. Förstärker sina trupper med gamla gubbar. Hellström, Lundberg mm. Själv så hoppas jag att Magnus Augustsson gör Comeback. Men inte i Elitserien.


 

# Vore jag en ung talang idag och skulle hitta en ny klubb, så skulle jag tänka efter både en och två gånger. Vilka lag satsar på talangerna? Jönköping? Pixbo? Storvreta? Aik? Älvstranden?


 

# Måste passa på att berömma Färjestaden. Föreningen har byggt sitt lag från grunden. Sakta har dom tagit ett steg i rätt riktning de senaste åren. Om dom nu vinner serien och klarar av ett kval, så bör dom prisas. Jag tycker mig se att dom jobbar efter Ajax modellen.


 

Någon som vet?

# Jag undrar om Daniel Dalbjer spelade ytter sista fem igår. Någon som vet?


 

# Vilket härligt december väder.


 

# Gott att Dalbjer och Fagerlund fanns med i mitt Dreamteam igår.


Den ljusa framtiden är vår.

Så där ja. Nu börjar Julen gå mot sitt slut. Eller firar ni fortfarande? Har ägnat morgon åt att surfa runt lite. Blev väkt 6.20 av Emil. Då ville killen upp och titta på tecknat. Så det var bara att hasa sig ur sängen och vara nöjd. Med tanke på att Ebba ville gå upp 5.30 igår så är jag riktigt trött nu. Börjar fatta hur Carina känner sig, som för det mesta går upp på mornarna.


 

Efter surfningen så började jag att bläddra lite i Offside. Denna fantastiska tidsskrift. Finns det någon tidning som kan jämföra sig med den?


 

Fastnade i ett stycke som var riktigt intressant. En tränare uttryckte sig på detta viset.


 

”Varför ska en tränare riskera sparken genom att låta unga spelare göra sina första lärospån, när det bara är hans efterträdare som tjänar på det?”


 

Personligen så tycker jag att man skall sluta att åldersdiskriminera. Dom bästa skall lira. Att det just var en Engelsman som utryckte sig så kan jag förstå. Men ibland så undrar jag om Innebandytränare tänker likartat.


 

Pixbo leder elitserien halvvägs in i säsongen. Enligt en innebandysajt så gör dom det tack vare sin breda trupp. Är det så? I så fall så har jag missat många spelare. Jag vill se Isac, Salle, Sebban lira i A-laget. Gärna som en hel kedja. Vilken fart det skulle bli.


 

Partille går trögt var det någon som sade till mig. Jasså? Vad menar du sa jag. Ni skulle ju vinna serien sa fånet. Jaha sade jag. Att laget har tappat 5 st ordinarie forwards är det tydligen inte många som tänker på. Att Partille har en långsiktigplan vet tydligen inte så många om.
 

 

Jag säger bara. Vänta några år så får ni se. Man kan inte alltid bara ösa på. Man får helt enkelt jobba med det som man för tillfället har. Man ska inte skaffa sig en massa luftslott. Tyvärr så finns det idag många bevis på föreningar som bara har gasat.


 

Jag tror på Partille i framtiden. Får man behålla årets trupp och spetsa den med ytterligare ett par klasspelare så ser framtiden ljus ut.


 

Tänkte passa på att hylla lite folk som har gjort ett riktigt bra jobb.


 

# Ulf Andersson. Partilles enastående sportchef.

 

# Quist-Dahl-Hellas-Dala-Dellan. Vilken femma.

 

# Packalèn. Synd att du skall avsluta din blogg. Enligt mig innebandyns bästa blogg.

 

# Tomten. Emil fick allt som han önskade sig.

 

# Väder Guden. Tack för Augustivädret på julafton.


 

Vill även passa på att önska Christoffer Kirch välkommen till Partille.


______________________________________________________________________________


 

Ibland hittar man sköna inlägg när man surfar runt. Njut av Punkes härliga språk.


 För det första! Ska vi vara ödmjuka i det läget att du nämner oss ölänningar i din krönika...tack DBS som betyder på Öland "Den Bästa Skribenten" och inte som "Fäskekörka" "Du Bör Sluta"...skriva, aj fan nu spillde koppen lite.....


Punke från Öland

God Jul och Gott Nytt År.

Äntligen är Julen här. Se nu till att vila upp er. Bloggen vill passa på att önska Eder alla en riktigt God Jul och Gott Nytt år.

    

Guld 2016?

Klockan 02.58 pepp det till i telefonen. Fick detta smset av en vänn.Tja..Det blev en flicka i natt kl 01.12. Alla tre mår bra fast trötta! Längd och vikt är inte gjord än. Men välskapt jättesöt!

MVH
Daniel å Maria.Grattis mina vänner. Otroligt stort.
 

Nu går vi för Guldet 2016 i Gothia Cup. Kan se lagupställningen framför mig. I mål
Moa Köster (Pappa Martin var målvakt i Mölndal). På mitten Hanna Anglerot. På sniken Ebba Håkansson och Vilma Börjesson. Jag tror att Ebba och Vilma kommer att kompletera varandra mycket bra. Vilma som target och Ebba som snabb forward.


Ledartrojkan tar vi en annan gång.

Sveriges sämsta tippare.

Igår var man inte imponerad av spelet. Pixbo skulle ju köra över Balrog. Jag får nog sluta att tippa matcherna. För jag är nog Sveriges sämsta tippare.


 

Joakim Ågren visade igår upp sin bästa sida. Joppe räddade Pixbo både en och två gånger. Killen är i sitt livs form.


 

En annan storspelare är Oskar Fagerlund. Måste ta reda på om även han har tackat nej till BlåGult. Danel Dalbjer går numera center. Varför? Danne skapade mängder med chanser till sina lagkamrater när han de sista minuterna fick spela forward.


 

 

För mig är Daniel Dalbjer en renodlad forward.


Jag tror faktiskt att Balrog kan ta den sista slutspelsplatsen i år.


Tips från Coachen.

  

FC Helsingborg-Warberg IC

En svårtippad match. Jag tror att det blir ett kryss. Skall vi säga 4-4. Helsingborg gillar ju att kryssa i år.

 

Pixbo Wallenstam-Balrog B/S IK 

Här blir det många mål. Jag tippar 9-7. Andreas Berntsson gör två kassar. PW är i bra form. På hemmaplan är dom riktigt starka. Om Brunos pojkar tar poäng i Lisebergshallen så skulle jag vilja kalla det för en stor skräll.


 

Storvreta IBK-IBF Falun

Falun måste snart inkassera poäng. Men idag blir det svårt. Storvreta vinner med 7-4. Johan Andersson slaskar in tre nya kassar. 

  

AIK-Jönköping

Här vinner Aik med 8-5. Men visst hade det varit skoj med en JIK seger. Vem minns inte förra årets match i Solnahallen. JIK vann och Aik lämnade in en protest.  

Kungen kommer till matchen

Dr Grill har lovat att gästa panelen på söndag.


Dr Grill är en stor person. Han har bla vaktat målet i BLÅGULT.

Han är Kung............

Idag tar man en lätt seger.

# Bästa Jullåten: Fattar inte hur jag kunde glömma Lundells klassiker "Snön Faller".


# Jag gillar
tränare som försvarar sina spelare i alla väder. Läs Fowler kalendern - Avsnitt 13.


# Undrar hur David Bowie kände sig den 13 Juli 1985? Att gå ut på Wembleysscen efter Queens makalösa spelning kan inte ha varit lätt.


# Inget band borde ha fått beträda scenen efter Mercury och Company.


# Jul fest idag. Singstar står på programet. Gissa vem som är favorit?

Vad tror ni.

Wow vilka lag. Jag undrar vad Mr Sportchef tycker om lottningen. Han gillar nämligen Pool.


Själv så tror jag att Lyon vinner hela skiten.


Vad tror ni?

Majen Gör Film.

Innebandy kan vara riktigt farligt. En kollega till mig bröt nyckelbenet igår. Han lattjade lite småmål med polarna när olyckan var framme. Krya på dig Dennis.


 

# Jag är en urusel tippare. Men jag tror att Piraterna snart tar en trea.


 

# Såg att Majen har gjort en film. Den skall jag köpa.

 

 

# Idag har vi diskuterat vilken jullåt som är bäst. Jag tycker att Adolfson o Falks låt ”Mer Jul” fortfarande äger. Polaren tycker att Markolios låt ”Stackars Lilla Tomten” är bäst. Eftersom jag är en fin kille så namnger jag inte min polare.


 

# Idag var tårarna nära. Stolt som en tupp såg jag min son Emil i luciatåget. Idag var han pepparkaka. Även om man är en smula hemmablind så kan jag avslöja att Emil sjunger grymt bra för att bara vara 3,5 år.

 

 

# Johan Nyth fick börja sin coachkarriär med en förlust. Synd. Den killen är alltid värd det bästa. Johan är den bästa lagkaptenen som jag har haft i ett lag. Jag är helt säker på att han i framtiden blir en mycket bra ledare.


 

# Johan Sjöstrand är en bloggare med god smak. Tack för all cred Johan. Klart att du skall vara med i Schlagertävlingen. Du är nu utmanad. Är du på?


 

# Jag skall även bjuda in lite löst folk. Typ: 27 an, Presidenten, Majen, Mr Synth, och Malmgren (som verkar vara en flitig gäst på sidan. Sådant skall premieras). Vad säger ni? Är ni på?


 

 


Kaxigt Visby.

Idag är det en spännande match. Nämligen Aik-Älvstranden. Aik körde över Piraterna i premiären. I den matchen var det bara ett lag på planen. Tittar man på serietabellen så år det ju inte omöjligt att det upprepas imorgon. Men jag tror inte att det gör det. Jag tror att Aik vinner, men inte med mer än två bollar.


 

Bjussar här på mitt Dreamteam.


 

                      Anders Öhman


 

Kristoffer Kranberg - Christian Hjertsson

 

                    

 Niklas Jihde - Conny Westerlund - Niklas Ånmark

   

# Karl-Johan Nilsson skadad. Jönköping har ingen vidare tur.


 

# Jag hävdar att Niklas Jihde hade vunnit skytteligan i elitserien om han hade spelat i ett lag med spelsystemet 2-1-2.


 

# Joakim Bäckström till div 2 laget Visby. Kaxigt av en div 2 klubb att göra årets värvning. Där ser man hur viktigt det är att ha en ledare med goda kontakter.

 

Ibland suger Måndagar.

Vilken dag. Dagen började med att jag och Emil försökte ta oss till Dagis. För er som har försökt att cyckla rakt in och igenom ett vattenfall kanske förstår hur vi kände oss.


Efter lämningen så gick jag till bageriet. Beställde en fralla med ost. När gumman i kassan började att smöra frallan så insåg jag att jag hade glömt pengarna hemma. Men den snälla gumman sa att jag kunde betala imorgon.


När jag återigen klev upp på järnhästen så insåg jag att det här kommer att bli jobbigt. Halva Mölndal stod/står under vatten. När vattnet stod mig till knäna så var det bara att hoppas på att man hade lite ombytte på jobbet.


När jag endast hade 150 meter kvar till jobbet så tappar jag min fralla. Papperspåsen hade regnat sönder. Nu var jag grinig.


Nu har jag lugnat ned mig. Men jag kan lova Er att det blir en minst lika tung hemresa.

Emil är alltid Zlatan.

# Missade Finnkampen. Somnade i soffan kl 19.30.


 

# Emil och jag skulle ut och handla klappar igår. Men som vanligt så hamnade vi i Aktiviteten (Mölndals Idrottshus). Där bevittnade vi en match mellan Mölndal-0302. Pojkarna var födda 1996. Blev glad i kroppen när jag såg all glädje på planen.

 

 

# Idag står det fotboll på schemat. Emil är alltid Zlatan. Själv så brukar jag få äran att vara Bengt Andersson. Varför valde man en blåvitare som mor till sina barn? 

 

 

# Niklas Jihde gjorde 2+1 igår. Killen är stekhet i ett 2-1-2 spel.


Sent i september.

Sitter på jobbet och diggar Ratata. Hittade en gamal cd vid namn "Sent i september". Inspelningen gjordes så klart 1985. Älskar 80-talet.


Eftersom jag är en innebandynörd så reflekterar jag låtlistan med lite innebandy händelser.


# Ingenstans att gå - Det problemet kommer aldrig Kim och Simon Nillson att få.

# I dina ögon - Hellas blick när Pixbo låg under mot C/T.

# Ge inte upp - Jönköping.

# Om du kommer tillbaks - Andreas Lundmark är killen som skall frälsa Falun. Jag håller mina tummar.

# Gör vad du vill - Hagbergs roll i C/T.

# Bara du - Ulf Andersson. Killen löser allt. Har aldrig träffat nån inom innebandyn som brinner som han.

# Sent i september - Sportchefernas mardrömsmånad.

# Låt dig inte luras - Protestera om du känner dig lurad.

# Hur pojkarna skall tas - Tränarnas låt. Spec Magnus i Färjestaden. Stort cred till dig.


LHC slog Skellefteå med 3-2 efter sudden. Undrar vem som gjorde det matchavgörande 2-1 målet?

Jag hatar protester.

Att lämna in en protest för att domaren gjort ett fel i första perioden är väl ändo vansinigt.


Klockan står på 15.00 i första perioden när Nikalas Grek äker på en femma.


Enligt Mullsjö så sliter det oerhört på vissa spelare på spelare som får mycket speltid i boxen. Prova att gå på mer folk i boxen.


Hur kommer det sig då att Mullsjö går ut och vinner andraperioden med 3-2?


Hur kan man kalla ett 1-2 mål för matchavgörande när matchen slutar 7-8?


# Är inte ute efter att hänga någon. Jag ogillar bara protester i allmänhet.


# Jag har aldrig varit en man som gillar protester. Minns själv en match som jag spelade 1997. Det kanske inte var en protest gjej, men väldigt nära.


Min ledare tog mätning på en Ramlösa spelares vinkel. Det var 2 minuter kvar av semifinalen i Dumleslaget. Killen åkte så klart ut. Tränaren skrek , "då tar vi in powerplaygänget". Jag vägrade att gå in på plan. Tyckte att det var ett pinsamt sätt att vinna matchen på. Finn Wiklander tog min roll och nätade. Sedan avgjorde Dala i sudden. tränaren straffade mig med att få nöta bänk i finalen. Men det var det värt.


# Var ute och cycklade med min son igår. Tänk er min min när jag såg vad hans cyckel heter. DBS. Tur att den inte var Caperio trimmad. Eller var den det. Stödhjulen var ju på. "Göteborgs ironi". Jag gillar C/T. Hoppas att Danne får lira slutspelsbandy i år.

Vissa föreningar tror att dom är större än Barcelona.

Mullsjö har lämnat in en protest på en inträffad förteelse i sammband med Vimmerbymatchen.
Detta bekräftar bara vad jag länge har tyckt om föreningen. Här kommer min favorit rad i texten citerad.


”Heter inte AIK”


- Vi heter ju inte AIK, men vi kan inte göra mer än vad vi gjort just nu. Vi vill göra allt för att komma minst tvåa i serien. Med protesten vill vi markera vårt missnöje. Domslutet påverkade matchen och i slutändan även serietabellen, konstaterar Ivarsson.


"The Botten is nåd, hur lågt kan man sjunka"


Varför blanda in AIK? Varför lämna in en protest om man bara vill markera? Vad är det man vill markera?


Danne blir en svår nöt att knäcka.

Härligt Danne. Jag återkommer med reglerna.


Ett litet inslag från DBS bloggen.Göteborgs demontränare, Partilles egen, Mikael Lindqvist såg såklart matchen från Liseberghallens tomt ekande läktare. Han kom med följande uttalande på sin suveräna blogg.

# Danne Bron-Sundbom tyckte att Lisebergs golv var tungsprunget. Enligt han själv så är han snabb på parkett. Vilket jag tvivlar på. Är inte DBS ett gammalt cyckelmärke?"


Jag kunde ha förkastat det som ett skämt men fick nog av Göteborgsklingade skämt igår. Härmed kommer jag gladeligen krossa dig i nästa års schlagertävling. Känn dig utmanad!

"Koppen", jag måste öppenhjärtigt erkänna det är inte lätt att börja bli gammal. Men den här gamla cykeln går att trimma. Och när jag biktat alla mina synder inför det nya året kommer benen att flyga fram som hämtade ur en Redbullreklam. Det beryktade kamelsteget kommer få änglatouch. Och vem vet, är det dagar som i Lisebergshallen igår kanske dessa flyger raka vägen till utvisningsbåset, andra dagar bidrar de kanske till ett långt och framgångsrikt slutspel.

Tur att Presidenten kom.

# Tur att presidentenkom i andra perioden. Tycker personligen att han styrde upp laget rätt så bra. Eller vad sägs om 5-0 i sista akten.

# Salle kom in och tog löpningarna som saknades i de två första perioderna.

# Ja, hela laget böt från ett stillastående anfallsspel till ett rörligt.

# Danne Bron-Sundbom tyckte att Lisebergs golv var tungsprunget. Enligt han själv så är han snabb på parkett. Vilket jag tvivlar på. Är inte DBS ett gammalt cyckelmärke?

# Tänk Er att ni är 14 år. Ni är på semester med familjen i Västervik. Klockan 11.55 samlas hela campingen i uppehållsrummet. Klockan 12.00 äntrar Status Q scenen på Wembley. Sedan följer ett musikaliskt mästerverk hela dagen. Vilken dag det var den 13 Juli 1985. Live Aid är det största som hänt i musikens värld.

Oro i panelen.

# Fick expertråd i går ang Dreamteam. Kan väl säga att källan inte hade sin bästa dag. Åkte ner 30 platser.


# Presidenten blir sen till matchen idag. Inte bra. Funderar att komma i tid idag. Så att jag kan peppa killarna lite.


# Hade en diskussion med presidenten ang Hagberg i C/T. Hur får man en sådan glassroll? Ligga på sniken hela matchen. Jag började med innebandy 1986. Men en sådan roll har jag nog inte varit i närheten av. Enligt presidenten så lirade han med en kille i några år som hade en liknande roll. 27:an jobbade inte direkt ihjäl sig i deffensiven.


# Idag går Danne Johansson in i mitt lag. Dahlgren är alltid med.


# Fick ett sms av Dala efter Jönköpingsmatchen. "Tjena Killen, hoppas att du är nöjd med mina 3+1 idag".


Har han Koll?

# U2 Mölndal ligger trea i IB Dreamteam. Killen som styr laget måste vara grym.


 

# Återkommer om 13 Juli 1985.


 

# Var det inte någon som sa att han hade koll på Martin Dahlgren? Har för mig att det var en förbundskapten. Eller har jag drömt det? DALA SKALL SPELA I BLÅGULT.


 

# Gjorde bort mig på Maxi i söndags. När jag skulle rulla iväg med vagnen efter att ha betalat så gick det inte att köra vagnen. Tittade då under vagnen för att se om något låg i vägen. Och mycket riktigt. Där låg 8 liter kattsand. Shit vad pinsamt.


 

# Ebba rullade från mage till rygg idag. Stort.


 

# Emil dominerar kraftigt nere i tobaksaffären. Gubbarna skrattar gott när vi är på besök. Emil spelar nästan enbart tvåor på tipset.


 

# 1992 hade Manchester United ett hyfsat juniorlag. Nicky Butt, Gary Nevill, John O´Kane, Robbie Savage, David Backham, Keith Gillespie, Paul Scholes, Ryan Giggs. Kan varmt rekommendera reportaget från senaste numret av Offside. Laget kallades “Juice Hjältarna”.


 # Blir intressant att se vilka som dyker upp i panelen imorgon.

Respekt Larsson.

13 Juli 1985. Någon som kommer ihåg vad som hände?


 

# Fredrik Nyth gjorde så gott han kunde. Måste vara tråkigt att göra 4 kassar när laget inte vinner. Eller tråkigt var nog fel ord. Dala gjorde 3+1. Bara att säga gott jobbat killar.


 

# Mathias Larsson leder poängligan i elitserien. Jag undrar om någon annan back någonsin har ledat poängligan efter 9 omgångar. Respekt till Larsson.


 

# Kan inte slita mig från Dvdn. Säger bara 13 Juli 1985.


Regler skall följas.

Viktiga matcher idag. Piraterna måste vinna sin match mot Järfälla. Jönköping skulle må bra av att ta poäng mot Pixbo. Jag tippar.

Älvstranden-Järfälla   6-4
Jönköping-Pixbo        3-7


# Veckans "Goa Gubbe" (ett nytt pris) går denna vecka till "De Två Vise Männen". Motivering:Regler är till för att följas.