Ebba är vår prinssesa.

Ringde till min vän i Habo igår. När han svarade så berättade jag att jag var avundsjuk på han. Han frågade vad jag menade. Så jag fick förklara mig.


 

Jag sade att han skulle ta vara på tiden nu. För vill man lära sig mycket om ledarskap/om sig själv, så gör man det bäst när det går dåligt för laget. Det är då man sätts på prov.  

Jag har både spelat och tränat lag som det har gått bra respektive dåligt för. Men jag lovar Er att jag lärde mig klart mest när jag hade ett lag i motgång. Då gäller det att knyta näven och gasa på för allt vad man är värd.


 

Kanske skall påpeka att jag fick det svaret som jag ville ha av min vän. Nu är jag helt säker på att Jönköping reser sig. Kom igen Micke Hill.


 

# Kanske borde ringa till Sheriffen och säga likadant.


 

# Snart så börjar Melodifestivalen. Härligt.


 

# Tänkte försöka att anordna en Schlagertävling på bloggen. Har mina funderingar på att utmana andra innebandybloggare. Skall försöka få kontakt med mina favoritbloggare. Vilka det är? Kolla in mina länkar.


 

# Dahl skulle jag krossa. Zellèn likaså. Bron-Sundbom kan bli en tuff herre. Packalèn är ju en gammal hårdrockare, så han tar jag. Heda vet jag inget om. En outsiders? Killen från Övik (Limmet) lyssnar ju bara på Uffe, så han tar jag lätt. Krona kan där emot bli farlig. Hmmm, får se om herrarna vågar ställa upp. Måste ta tillfället i akt och tacka Er för ert skrivande. Morgonkaffet smakar alltid godare om man har lite skön läsning framför sig.

 


# Kanske borde fråga Mr Synth om han vill haka på.


 

# I Söndags så hade vi dop. Så från och med nu så heter prinsessan Ebba Linnéa Vendela. Tilltalsnamnet är taget efter Sveriges bästa Rockgrupp genom tiderna. Undrar vad Tom Wester tycker om det?


Lägg ett bud.

Någon som har råd?

Samma sport?

Vilken match. Igår fick man se en match som hade allt. Vackra mål, små tufft spel, bra coacher, bra stämning, och ett helt ruttttttet insläpp. Jag fick stå i kö i 15 minuter, trotts att jag hade fribiljett. Jag kom in i hallen när matchklockan stod på 9 minuter. Bedrövligt.


 

Hoppas att arrangemangsgruppen lärde sig något igår.Andra perioden var helt Pixbos. Jag har inte sett laget spela så bra i år. Det var klapp-klapp spel. Aik såg ett tag ut som ett juniorlag. Men laget från Solna reste sig i sista akten. Några på läktaren tyckte att Aik fick några lätta baljor på slutet. Men faktum är att Pixbo knappt var över på Aiks planhalva (med bollen under kontroll) sista 8 minuterarna.


 

Lite reflektioner.


 

# Peter Runnestigs mål var ur snyggt, trots att det var ett zorromål.


 

# Johan Jihde var helt magisk. Knappt ett fel på hela matchen. Kul.


 

# Mikael Karlberg visade stort ledarskap genom hela matchen. Efter matchen så var han först av alla framme och tackade domarna. Sedan så ställde han sig bredvid domarna och såg sina egna spelare tacka dom. Att han ställde sig där kan nog bero på att långt ifrån alla Aik spelare var nöjda med domarnas insatts. Men killarna skötte sig lika bra som sin ledare.


 

# Personligen så tror jag att båda lagen kan gå hela vägen i år.


 

# Var det verkligen samma sport man såg i går och på tv i lördags?


La Maffia.

I dag kom jag in i hallen når det hade gått 9 minuter av matchen mellan Pixbo-Aik. Ställningen var då 0-3. Det är då som man får lite blandande känslor. Det är nämligen så att det är mycket roligare att sätta sig i expertpanelen när Pixbo ligger under. För det är då som påhoppen blir grövre, samt alla får en chans att berätta för varandra hur Pixbo skall vända matchen.


 

Idag var det en skön blandning i panelen. Jag kan tyvärr inte avslöja några namn, men skall i alla fall försök att beskriva personerna.


 

Mr Hard Rock Man: Gammal Hårdrockstrummis. Har själv spelat aktivt i Pixbo. Enligt han själv så har han enbart blivit utvisad för två företeelser. Snack och Hårtspel. Så den gången som han kastade målburen över sargen vid ett insläppt mål räknas inte. Eller räknas det som hårt spel?


 

Mr Blogg: Har även han spelat i Pixbo. Nu mera kan vi läsa om hans härliga/bedrövliga liv på en blogg. Som aktiv (räknar han inte som det nu när han alltid är skadad) hade han ett stenhårt skott. Nu mera kör han endast med stenhårda kommentarer.


 

Mr Mys: Också han föredetting. Sitter mest och myser på läktaren. Men kommer ibland in med några sköna inlägg.


 

Mr Synth: Kom till PW helt utan kamrater. Nu mera ser han riktigt proper ut. Det långa fula håret åkte av vid ett SM-Guld. Mr Synth har en dålig förmåga att bli så glad över ett PW mål att han oftast slår kamraten bredvid sig riktigt hårt på armen.


 

Mr Evil-Puls: Mannen som byter plats på läktaren minst 98 gånger per match. Han är nog den som sågar mest och värst. Mannen har aldrig njutit av en match. Inte ens när PW leder med 5 bollar och det är 15 sekunder kvar kan han slappna av.

 

 

Mr President: Den störste av dom alla. Han är den som alla i panelen ser upp till. Han är också den som har något att säga till om. Det är han som panelen skickar ner till PWs omklädningsrum i periodpauserna, när vi inte är nöjda. Han är vår kontakt med laget. Vår viktigaste pjäs.


 

Så ja, det var lite om panelen. Nu kanske ni förstår vilka det är som ligger bakom de makalösa vändningarna i matcherna. Får återkomma imorgon med lite reflektioner om matchen.


Lördagens sågningar.

# Bara att lyfta på hatten och gratta Färjestaden. ”Bröderna” Nilsson var strålande.


 

# Idag håller jag på Älvstranden och Pixbo. Jag tror att båda lagen tar tre poäng. Hillborg avgör uppe i Falun, med en markare i bortre. I Lisebergshallen avgör Dala i sudden.

 

 

# Vet inte vad man skall säga för gott om gårdagens tv match. Men vi såg många förlorare.


 

Förlorare 1:Manuel Walldèn. Killen förstörde lagets chans till kvittering.

 

 

Förlorare 2: Domaren som ville synas i tv. Eller vad sägs om hans kommentar till Bron-Sundblom. ”Danne, gå hem och kolla på tvn så kommer du att hålla med mig”.


 

Förlorare 3: Publiken som kastade in saker på plan.


 

Förlorare 4: Hoppas hoppas hoppas att det inte var speakern som ledde hejarklacken.


 

Förlorare 5: Edlund (som jag brukar hylla) visade sig vara en god skådis. Shit va tråkigt.


 

Förövrigt så vill jag hylla Binge. Härlig coachning. Svenskinnebandy behöver bra coacher. Caperio/Täby FC har en.


 

Storvreta då! Nja, Davidsson var bra. Hannes måste också få beröm. Antons mål var vackert. Men ni kan mycket bättre. Framför allt så går det riktigt sakta när Örjan och Berggren skall spela upp bollen.


Säkra odds.

Nordic har ett spel som ger 4.10 gånger pengarna. Spelet är ganska säkert.

Sant eller Falskt?

Enligt ett rykte så fick Daniel Johansson "Domarsyn" efter kollisionen med Fredrik Nyth.


Bloggen hoppas att "mannen som äger slottet" nu har hämtat sig.

Tack GT.

På sidan 58 i dagens GT fann jag svaret.


 

Dagens Garv……


 

På Arbetsförmedlingen.

-Har ni blivit erbjuden arbete vid några av era besök här?

-En gång, men annars har jag bara blivit vänligt bemött.


 

                                             Bengt Nilsson Färjestaden 


Alla heter  Nilsson på Öland.


Vilken femma?

Vilken femma vill ni se i BlåGult, alt inte se?

Bomber och Granater.

# Min son Emil är i en härlig ålder (3,5 år). Vi tittar på Tintin varje kväll (min favorit serie sedan många år tillbaka). Håller också på att lära han spelet Memory. Det går väl så där. Killen fuskar otroligt mycket. Kanske borde skicka i väg han till MR Keane.


  

# Den som säger att Fredrik Nyth gick på bollen i närkampen med Daniel Johansson ljuger. Men jag kan svära på att Freddan inte ville skada Danne.


 

# Fattar inte varför Johan Nyth spelar forward. Han behövs på centern.


 

# Tydligen var det rätt så många som inte hade läst på reglerna i IB-Dreamteam 06-07. Man kan tydligen ändra laget varje dag. Inte som i andra tävlingar, efter en omgång.


 

# Jag tror att Partille slår Färjestaden på Lördag.


 

# Scissors Sisters nya album är riktigt bra. Fast ingen låt på nya albumet slår deras gamla hit ”Take Your Mama”. Jag kan inte stå stilla när jag hör den.


 

# Den här femman vill jag se i BlåGult.

 

Kimmo Eskelinen-Mathias Larsson

 

Magnus Svensson-Fredrik Djurling-Martin Dahlgren


 

# Förövrigt så tycker jag att Mattias Ryberg är en bra innebandyspelare.


Kan ni vara lite tystare?

 

 

Idag har jag fått många nya tips. Tog mig ner till Lisebergshallen för att beskåda matchen mellan Pixbo-Älvstranden. Många kom fram och tjatade blogg med mig. Jag som trodde att bara dom närmaste läste denna fåniga blogg. Ett tag så undrade jag om alla i hallen hade en egen sida. Nåja, några tips var riktigt bra. Speciellt dom som jag fick av läraren Fredriksson (jag skall lyda dom, men inte idag). 

Matchen då. Ja det var ingen höjdare. Men det blir oftast så när Pixbo gör några snabba kassar. För då får tränarna för sig att idag skall alla få spela. Vilket gör att spelarna kan lira med olika kamrater tre byten i rad. Som ni förstår så sjunker kvaliteten.


  

Lite kort om matchen. 

# Erik Hallin var klart bäst hos Piraterna. Vore jag Erik så skulle jag gå till Fredrik Nyths plats och ta matchens lirare priset. Vem tog ut Freddan? Hallin var klasser bättre.


 

# Det är så vackert när Hellas, Quist, Dahl, Dala rullar boll. Det spelar inte så stor roll vem femte gubben är (Dellan skadad idag). Fortsätt med ert härliga spel.


 

# Att vara tränare i Pixbo kan liknas med att vara tränare i Hammarby fotboll. Det räcker inte med att vinna. Det skall spelas snyggt också. Många var belackarna på läktaren, även idag.


 

# Martinsson var grym idag. Kobalej lär få nöta bänk ett bra tag.


 

# Att tusen personer kan vara så tysta. Det är mer liv i mitt sovrum (För Er som inte vet så har jag en dotter på 4 månader som inte alltid vill sova).


 

# Var min kollega Pekka Jalava inne på alla målen bakåt? Vågar nog inte fråga han imorgon.


 

# Tre stycken (i vanliga fall klipska människor) tyckte att jag hyllade Mattias Ryberg lite väl mycket. Jag säger bara HALLÅ. Vänta ni bara. Ryberg gjorde 4 poäng i helgen. Då skall ni veta att han fortfarande är nedkyld efter att ha suttit i en frysbox i Mölnlycke.


 

# När jag lämnade hallen så dök de två ”vise männen” (Ulf och Walle) från andra sidan älven upp. Då kom kommentaren som man hade väntat på. ”Skaplig förstärkning ni har fått i Ryberg”. Vad kan man säga? På andra sidan älven ser man i alla fall klarsynt.


 

# Dessutom blir det nog inte så svårt att vinna Dallassallads ligan i IB-Dreamteam.


 

# PS: Jag tycker att Mattias Ryberg är grym………….


Mellan Dröm och Verklighet.

Varför blev det så här? Ödet? Talang? Knappast. Drömde om vår gamla replokal inatt. Tänkte inte mer på det när jag vaknade. Men när jag kom till jobbet och satte på radion så började tankarna att virvla runt i knoppen. 

Varför blev jag inte Rockstjärna? 

I vår gamla replokal vid tullängsskolan i Örebro var det alltid ett himla drag. Gruppen som hade sin lokal bredvid vår hette Lorian. Själv så tyckte jag att dom var ett sunkigt hårdrocksband. Men några av dom hade tydligen talang. Sångaren i Lorian var en viss Martin Stenmark. Någon som har hört talas om killen? Om ni inte vet vem det är så är det killen som sjunger ”7mila kliv” på varenda kanal. Shit vad du har utvecklas Martin. 

Nåja. Efter några år i vår skitiga replokal så fick jag nog. Jag började satsa på innebandyn. Men mina vänner gav inte upp hoppet av en musikkarriär. Min kusin Magnus och hans kamrater skaffade sig en lokal mitt inne i storstaden Örebros hjärta. 

När det sedan blev dags för den årliga talangtävlingen i Örebro så smörade jag mig in i bandet. Jag minns så väl vårt första rep. Efter en halvtimmes lirande så kom bandet bredvid oss till sin lokal. Då var det bara för oss att lägga ner. Man kan väl säga så att killarna (skitungarna, endast 15 år) hade lite bättre grejer än oss. Att dom sedan inte kunde stämma sina instrument eller spela musik spelade ju ingen roll. Jag minns att vi var jätteirriterade på dom. Ja vi gick nog till och med så långt att vi hotade dom någon enstaka gång. 

Men dom hade ett coolt namn. Millencolin. 

Det sägs att det går rätt så bra för dom.


  

# Min kollega Pekka Jalava kom idag med lite åsikter om min blogg. Kan bara säga att han hade rätt. Skrev nog Mattias lite väl många gånger i mitt förra inlägg. Vet inte om Pekka ville hämnas för att jag skrev att hans lag är ett skitlag förra veckan. Visst skrev jag så. Men jag menade inte vad jag skrev. Förlåt. 

# Som ett brev på posten så slog Piraterna Warberg. Grattis.


 

# Kul att Sverige vann WM för Murare. Oj förlåt. Student WM skulle det visst stå.

 

 

# Läste på svenskas sida om ”Bragdvändningen” ( i intressanta cupen). Läste sedan om ”Bragden” Brommapojkarna gjorde i Aftonbladet. Välj själva i vilket samanhang ni skulle  använda ordet Bragd.


 

# Hallstenssons  ”nya” landslag gjorde en bra turnering. Måste säga att jag är en stor beundrare av Hallstensson. Han är helt klart rätt man att leda vårt landslag.


 

# Så ja Ryberg. Nu kan du börja trolla igen.


Äntligen Hittad.

Mattias Ryberg är äntligen återfunnen. Han hittades i Mölnlycke. Efter att  ha slagit  poängrekord i ettan så försvann Mattias spårlöst. Efter ett massivt letande så hittade vi Mattias. Nu har vi tagit hem han igen. Och jag kan lova Er att han är riktigt sugen.
 


Nu är Mattias är tillbaka i Partille. Ni som känner Mattias vet vad han går för när han har en roll som han gillar. Kim Nilsson får se upp i skytteligan. Det glädjer mig att ha Mattias tillbaka i gänget.

Robbie eller U2?

Vet inte om det är bra eller dåligt när man märker att man har samma tankar som Roy Keane. Killen är ju inte direkt känd som någon raketforskare. Men i det här läget måste det väl vara bra. 

Keane tycker att han själv och andra tränare har ett ansvar att tala om för spelarna att filma inte är okej. Att försöka få en annan spelare utvisad är fusk. 

Idag har jag endast varit på en match. Gumman spelade en hård bottenmatch i div 3. Galnast på läktaren var vår son Emil. Han hejade på Mamma, Blåvitt, Gais, Domaren mm. Kan se framför mig hur killen står på ett räcke i framtiden och leder någon bröklack. 

Hoppas att man börjar profilera Magnus Svensson mer. Killen är ett stort föredöme för vår sport. Lyft fram Magnus mera i media.

 


 

I morgon möter Blågult Finland. Jag vågar inte tippa matchen. Men vi måste vinna.

 


 

Har fortfarande inte bestämt mig vilket gig som var bäst i somras. Robbie eller U2? Eller var Håkan Hellströms spelning på Liseberg årets höjdare? Allt bara snurrar runt. Får väl passa på att be Ulf Lundell om ursäkt. Men hade vädret varit bättre så hade jag stått där framme vid scenkanten för fjortonde gången i ordningen. Vad som är säkert är att Depeche Mode inte var årets succé. Hmmm, ser ett samband.All reklam bra reklam?

Vilken vecka det har varit.


 

  

# Magnus Svenssons näsa gick av i ”närkampen” med Kristoffer Kranberg. Warberg anmälde Kranberg, trots att Svensson inte ville det. Bör inte spelare och föreningen vara överens om man skall göra en anmälan? Nåja, coolt att dom spelar i samma femma i blågult. 
  

# Student WM. Hallå, tv4s kalkonlista är nära. Tydligen så behöver man inte ens gå i skolan för att få representera Sveriges lag. Stämmer det dessutom att pengarna kommer från Blågults konto så är det en stor skandal. Skall Blågult bli tvungna att ställa in någon av sina aktiviteter pga en plojturnering? 
  

# Jönköping har några jobbiga dagar framför sig. Denna gigantiska förening måste lösa krisen. Det vore mycket tråkigt om en av Sveriges äldsta föreningar skall bli tvingad att kasta in handduken. Jag
håller mina tummar för JIK. 
  

Ibland undrar jag om ”All reklam är bra reklam”.


Segern är min.

Idag gjorde jag ett till lag i IB-Dreamteam tävlingen.Vill helt enkelt gardera mig. Vore ju skoj om man knep både första och andra platsen. Har i mitt nya lag använt mig av en helt annan taktik. Vilken får ni själva lista ut. Här kommer laguppställningen.MV: Daniel Ramsin.
Back: Kimmo Eskelinen.
Back: Mathias Larsson.
Forward: Martin Dahlgren.
Forward: Kim Johansson.
Forward: Rickard Berg.

Olyckshändelse?

Vad är det för skillnad på Daniel Dahl och Kristoffer Kranberg? 
  

Svar: Dahl erkänner när han spelar högt med sina armbågar.Nästan så att det hade varit smartare av Kranberg att skylla på Gudsarm, än att neka.


Supersöndag? Nej inte direkt.

 

 

Supersöndag i Lisebergshallen. Två elitmatcher i rad. Eller var det så? Älvstranden-Caperio/Täby var ett riktigt sömnpiller. Dryga 200 på läktaren och två lag som såg ut som otränade astmatiker. Hade jag inte vetat att dessa två lag spelade i eliten så hade jag nog gissat på att det var två mittenlag i ettan som gjorde upp om tre poäng. 

Matchen spelades i ett riktigt behagligt tempo. Ni vet ett sådant tempo som hade passat undertecknad. Nåväl, riktigt så illa kanske det inte var. Men jag blir inte riktigt klok på CT. Jag har nu haft äran att se laget spela ett antal gånger. Varje gång som dom möter ett topplag så lirar dom riktigt bra. Men när dom möter lag på undre halvan av serien så kan dom se grymt loja ut.

 

 

Nåja. Spelare som Patrik ”jag älskar att stå på sniken” Hagberg och Rickie Hyvärnien gillar jag skarpt. Dom har helt enkelt en skön stil. Deras samspel kan man heller inte klaga på. Men favoriten heter Johan Edlund. En av få i CT som alltid ger 100 (vilket skit lag dom än möter). Jag tror att CT tar sig till slutspel i år. Och där hoppas jag att dom stöter på ett riktigt topplag. 

Piraterna då. Nja, det kommer att bli ett tufft år. Pekka Jalava tillsammans med bröderna Johan och Fredrik Nyth var igår klart de bästa spelarna i hemmalaget. Sedan var det mycket tunt. Truppen måste förstärkas om det skall bli spel i eliten även nästa år. Eller räcker det att ta 9 poäng i år igen?


  

Sedan till dagens underhållning. Pixbo-Storvreta. Här small det ordentligt. Ett tag så trodde jag att det var en slutspelsmatch. Inget skönspel utan mycket spel med kropp. Storvreta spelade ut Pixbo i två perioder. Eller skall vi säga kontrade ut Pixbo. När vi i expertpanelen hade räknat ut Pixbo. Och Elvis hotat att lämna byggnaden för flickor 91 träning, så vände hela matchen.  Daniel Dahl och Henrik Quist fick nu mycket speltid. Tillsammans med geniet Anders Hellgård så tog dom över hela föreställningen. Dom dukade upp chans efter chans för sina lagkamrater. Daniel Johansson, Henrik Delborn, och Peder Boden tackade för mackorna, och gjorde sitt. Dvs mål.
 


 

Bloggen hade ju förespått att Mattias Ryberg skulle avgöra matchen på en assist från Andreas Berntsson. Det blev nästan så. Mattias blev misshandlad matchen igenom. Han fick nämligen aldrig ta av sig sin nya overall. Mannen som gjorde smått fantastiska 77 poäng i ettan förra säsongen fick sitta och lida på bänken när i stort sätt alla andra forwards inte hade ett rätt i 50 minuter, JEEESUS. 

Istället så var det slitvargen Berntsson som avgjorde matchen. Fint framspelad av Peter Runnestig.
 


 

Detta var årets bästa match. Kanske inte spelet, utan kampen. Och avslutningen var det ju inget fel på. Eller hur Berra! 

Dagen hade varit fulländad om Aik hade tagit sm-guld. Eller om Partille hade slagit Växjö. Nu fick man endast en seger denna supersöndag, Westham dunkade dit Arsenal. JEEESUS.  


MARY´S PLACE

 

 

Mourinho glidande på knä i kostym, världsklass!


  

Martin Dahlgren och Gustaf Ericson utanför landslagstruppen. Tragiskt.


  

Jag undrar vad Gustaf har gjort för fel. Förutom att han en gång tackade nej till ett läger. Men det året testade ju ändå landslaget 200 man. Hoppas att han har tackat nej.


 

 

Dala kom inte med för att han endast hade spelat fem matcher i Sverige sedan han kom hem. Synd att han inte heter Martin Hellgård. För Hellas räckte det med fem träningar för att komma med i blågult.

 

  

Är jag bitter?  

Dagen då mitt kära Aik åkte ur Allsvenskan (två år sedan) fick jag 45 sms som på alla möjliga sätt hånade mig. Skulle vara skoj om Aik tog guldet i helgen på mer än ett sätt. För jag har alltid undrat hur många sms jag hade fått om Aik hade tagit guld istället för att åka ur.


 

 

MARY`S  PLACE. Är det möjligen Bruce Springsteens bästa låt? Idag har jag spelat låten 5 gånger. Vilken live låt. Måste rekommendera Er ”Live in Barcelona” på dvd.


 

 

Supersöndag i Lisebergshallen. Först ut är Älvstranden- Caperio/Täby. Jag tippar en tvåa. Men CT vinner endast med ett mål. Skall vi säga Att Sundbom avgör. Vore kul om en Bajare fick glädjas lite i helgen. Efter förmatchen så möts Pixbo ”allaivårtlagharspelatiblågult” Wallenstam-Storvreta. Det blir en etta. Mattias Ryberg avgör i öppen kasse. För assisten står centern Andreas Berntsson.  

Skall bli roligt att se slaget mellan Hellgård-Kohonen. Världens två bästa innebandyspelare. Eller har jag missat någon talang på ”Lilla Öland”?