Äntligen ett nytt År.

Då var äntligen detta skitår snart över. Ett år som går till min historia som ett av dom sämsta. Hade inte många rätt 2007.# Firman är på mig. Vi ligger tvåa i serien. En placering som Lindome inte har varit i närheten av tidigare. Men röster gör sig redan hörda och vill se min avgång. I senaste hemmamatchen så skanderade "Dårarna".
-        Avgå tjockis.Nu måste jag hitta en spelare som kan ta oss till tvåan. Jag har några dagar på mig att lösa uppgiften. Har ett namn på G. Men förhandlingen har strandat lite. Julmat och nyårsfest går tydligen före nu för tiden. Men jag ger inte upp. Killen hör hemma på en Innebandyplan.
# På torsdag blir det fest. Gamla "Innebandylegender" kommer på besök. Får nog storhandla innan dess.
 # Kul läsning på Innebandymagazinet. Ibland för man till ett gott citat.


-       Han är helt otrolig. Jag finner inga ord. Han behöver ju knappt vara i samma hall för att göra mål. Han är värd all respekt, sa Innebandymagazinet.se:s krönikör Mikael "Koppen" Lindqvist efter att Svensson avgjort sin tredje stora final.

# Anders Borgströms reportage om Jonas "Silen" Eriksson är ta mig fan det bästa som jag har läst på väldigt länge. Anders visar att han är Innebandyns bästa reporter.

Gott Nytt år på Er alla. Vi ses och hörs nästa år.


Första Guldet.

Om man gillar korta Blogginlägg så kan man skita i att läsa detta. För nu bubblar det inombords. Tänkte skriva av mig lite idag.
# Att ha en ryggsäck full med minnen är alltid roligt. Tänkte fortsätta att dela med mig lite av den varan. Året var 1987. Vi (Ladugårdsskogen) skulle åka iväg på vår första cup. Vi valde Hölö Cupen. Vi hamnade i samma grupp som Haninge, Tomasgården, Mora, alltså enbart klassiska lag. Våra tränare Tommy Westholm och Peter Ekberg försökte att sprida harmoni i laget. Vilket dom gjorde på två helt olika sätt. Återkommer till det lite senare.
Gruppspelet gick kanonbra. Först så besegrade vi Mora. Sedan så tog vi Tomasgården av bara farten. Så när vi ställdes öga mot öga med Haninge så var redan båda lagen klara för semifinal. Tommy varnade oss före matchen för en kille vars namn är Jonathan Kronstrand. Marcus Karlsson fick uppgiften att plocka bort han. Själv skulle jag plocka bort en kille som dom kallade Chippen (Ronnie Ljunglöf tror jag gossen heter).  Matchen slutade 5-4 till oss. Men då hade vi en hel del tur.
Nästa samling var på Hotellet i Södertälje. Där förklarade Tommy hur för oss hur viktigt det var med en natts bra sömn. Vi var väl inte direkt alla som tog Tommys ord på allvar. Men det var ett bra försök av vår överledare. Jag delade rum med Alexander Axèn och Marcus Karlsson. (gjorde senare 20 landskamper) Vi var stommen i laget. Macke hade lika mycket speltid som Niklas Lidström brukar ha i Detroit. Jag och Alex stod nog för 80 % av lagets poäng.Hur som helst. Vår andre ledare Peter Ekberg tyckte att vi var väl värda var sitt 6-pack självförtroende. Lilleror Ekberg (Mattias) slurpade i sig rätt så bra. Innan vi intog Tomasgårdensrum och lirade kort halva natten.  Klockan 04.00 så ringer telefonen på vårat rum. I andra änden är det en Västeråslirare som undrar var Mattias bor. Jag svara att vi kommer ner och hämtar han. Sedan så väcker jag Macke och förklarade att han som kapten borde samla upp resterna av laget. Macke tittade lite grinigt på mig innan han drog.
Kommer inte ihåg vilka vi slog ut i semin. Minns bara att vi var rejält trötta efter matchen. I finalen väntade hemmalaget Hölö på oss. Ledda av legenden Torbjörn Jonsson. Tobbe fick se sitt lag få rejält med pisk. Vi krossade Hölö. Vill minnas att vi vann matchen med minst 4 bollar. Nu hade vi satt Ladugårdsskogen på Innebandykartan.
 Så här i efterhand så fattar man att vi hade ett riktigt bra juniorlag. Trots att det bara var jag Macke och Alec som hade åldern inne. Resten av gänget var några år yngre än oss. Killar som Larz Andersson, Jesper Nordqvist, Tomas Pettersson, Mikael Ring, Torbjörn Andersson, spelade tillslut i högsta serien. Antingen med KFUM Örebro eller Ladugårdsskogen. Fyra av oss har SM-medaljer.
 På alla cuper vi sedan åkte på så var det endast två lag som slog oss. Nämligen Balrog och Hammarö. Balrog hade ju som sagt några rätt så vassa killar på den tiden. Hammarö tog oss i finalen i Dumleslaget. Vi torskade med 4-2. En viss Jonas Höglund baljade tre gånger på oss.Gud vad jag saknar dessa juniorcuper, och grabbarna i Örebros rikaste juniorgäng.


Hånad i Uppsala.

Matcherna mellan Pixbo och Storvreta brukar vara en av årets höjdpunkter. Det är alltid roligt att titta på två lag som vill ha bollen. Vilket Idagens innebandy inte tillhör vanligheten. Men både Pixbo och Storvreta skämmer bort sina fans år efter år med en positiv Innebandy. Matchen i Scandinavium den tredje Januari kommer med största sandlikhet att bli en kanon match.Det dräller av lirare i båda lagen. Lirare som kan konsten att hantera olika roller. Det är som sagt upplagt för Innebandypropaganda.Jag har många minnen från dessa matcher. Ett tråkigt/roligt minne är från en match i Uppsala 2002.
 Vi (Pixbo) var inne i en riktigt tråkig period. Allt vi gjorde blev fel. Att i just ett sådant läge åka till Uppsala är inte speciellt roligt.Jag minns att Solid/Johansson kom i ett två mot ett läge mot Erik Haglund. Erik gjorde precis så som vi hade kommit överens om att inte göra. Han stötte på bollhållaren. Vilket fick konsekvensen att Johansson tunnlade Erik. När vår målvakt Joakim Ågren då gjorde som vi hade kommit överens om sköt ut i målet så fick Solid helt öppen kasse.Haglund kom till båset, räkte upp handen och sa.- Sorry, fel av mig.Man kunde se hur Haglund kokade inombords.
 Två byten senare var det dags igen. Vi gick bort oss i anfallszonen och Solid/Johansson hamnade i ett nytt två mot ett läge med Hagkund.
Tro det eller ej men Haglund agerade likadant som för en minut sedan. Vilket ger Solid öppen kasse på nytt. Nu blev jag förbannad. Nästan lika förbannad som Ågren. När Haglund kommer till båset så skriker han
-Inte ett ord från dig. Samtidigt som han pekar på mig. Han visste om att han hade gjort fel (igen).Nu till det roliga
.När Haglund sätter sig ner i båset. Så slår han klubban i sargen. Som ett brev på posten så går klubban av. Bladet åker iväg och landar i mittcirkeln. År 2002 så släkte alltid Storvreta ljuset när dom målade.
 När ljuset tänds i hallen igen så står mannen som just har blivit förnedrad av Solid/Johansson två gånger på en minut och samlar upp resterna av ett blad i mittcirkeln. Det skrattas så klart en hel del i hallen. Ja det skrattas till och med i vårat bås. Tills Hellgård spänner sina krigsögon i dom.Haglund återvänder till båset. Tittar på mig och säger.
-Är det någon ide att jag tar fram en ny klubba?Vi torskade matchen med en boll. På hemvägen så slurpade vi i oss lite självförtroende, och garvade åt det hela. Haglund skyllde på att han inte var så het som vänsterback. Han ville gå till höger. Något som vi senare garvade åt. För killen till höger var nämligen Henrik Quist. Han petade man inte ens på då han var junior.


Mer krönikor tack.

Shit vad trött jag är. Gick och la mig kl 20.00 i går. Ebba hade hållit mig vaken hela natten. Nu vaknade hon 21.03, och sedan somnade hon om kl 00.09, För att vakna kl 04.25 igen. Min mor gav mig tre timmars sömn nu på morgonen. Gött med en grym barnvakt.# Tänkte såga lite idag. Men jag har förlite tid nu. Kanske blir lite sågningar ikväll.#  Fick grymt många sms igår. Alla innebandyrelaterade. Tackar så mycket.# Två st Elittränare har sagt att vi bloggare är helt duma i huvudet.För Er som inte vet så är Innebandyn uppbyggd på detta sättet. Tränarna berömer alltid varandra. Domarna berömer alltid varandra. Bloggarna berömer alltid varandra mm.


Det är nog bara inom Innebandyn som man inte får beröma varandra. Varför? Så kul att läsa krönikor av fölk som skriver att dom inte bryr sig. Sen skriver dom om klubben för innbördesbeundrare. För att sedan avsluta sin krönika med att beröma minst fem personer själva. Visst är det roligt.# Oj vad jag längtar till den tredje Januari. Då sitter jag på läktaren och hejar på mitt Favoritlag Pixbo.

Gästbloggaren Niklas Malmgren har ordet.

Det är mycket nu. Plånboken är borta, julstressen är blytung i år. Men som tur E så har jag fått tag i en gästbloggare. Här kommer hans första alster. Luta Er tillbaka och njut av Niklas sköna beskrivning av sin gamla kultklubb.

Så här i jultid fick jag en förfrågan av min internet-kompis koppen att skriva en gästblogg i hans blogg. Något jag såg som en ära och självklart ställde upp på!! Men nu sitter jag här och inser att pressen är stor, lika stor som den va då jag som junior började träna med Fornuddens a-lag. Där man säkert kan diskutera sättet att träna med BARA två mål då vi va inne i Nacka sporthall. Men, då ska det sägas att två timmars tvåmål ofta kunde sluta med två tre mål. Så det va INTE läge försöka med en tunnel och sen inte jobba hem. Jag va alltid mycket mer trött efter dom träningarna än efter en junior match, ofta mer nervös också!Vad har jag då för idrottsliga framgånger inom innebandyn, nja det är väl ganska glest med dom, har byggt sarg vid två sm-guld, suttit i sekritariatet och tagit tid på utvisningar med T-Fågels digital klocka som vid mer än 1 tillfälle slutade fungera och jag fick gissa hur mycket tid som va kvar på utvisningen... Funkar det så nu med? Vi hade visserligen ett riktgit bra juniorlag, med spelare som Conny Vesterlund, Peter Fischerström och Örjan Skogström, och så jag då... :-)Fast jag spelade ju innebandy med Conny, Örjan och Peter redan på skolans fria tillval, med härligt sviktiga jolly klubbor, där jag för första gången fick se "blixtkobran" som Fischer kallade alla sina konster... Sen blev det mer organiserat då Fornudden startade sitt juniorlag. Där dock bara jag och Fischerström var med till att börja med. Det va ju dock bara Fischer som spelat innebandy på riktigt, så i vår första match mot Huddinge så åkte vi på torsk med 6-1, där vi ex hockeylirare sprang runt på hälarna och försökte med hockey finter, men jag fattade att Fischerström va bra på den här plats hockeyn. Han missade inte en brytning, plockade ner ALLA deras långbollar och va otroligt bra!Tiden i Fornudden va riktigt rolig, vi hade ett skönt juniorlag ett riktigt kompisgäng, vilket ju min kännsla är att även vårat A-lag var. Visst fick man lite gliringar som junior, men man kände sig alltid välkommen och som en i gänget då man fick äran att vara med och träna.Minnena från Fornudden tiden är många och roliga. Hur vi vid vissa hemmamatcher byggde sargen samtidigt som lagen värmde upp. Hur Matte Forslund gick runt i matchstället en hel turnering, som jag tror va stjärnkuppen. Eller T-Fågel som gjorde båda målen i en final, där han stängt två stora stark som uppvärming... Fornudden måste ju också varit det lag i innebandy historien som kunde reglerna bäst, hur många har dom inte tagit ut för för mycket vinkel, eller den absoluts skönaste för stor lagkaptensbindel... :-)
Men det jag minns mest är som sagt den otroligt bra stämmningen vi hade, och att man kände sig välkommen och va en i gänget. Hur vi efter våra sena träningar i nacka sporthall alltid åkte och käkade Mc Donalds efteråt och satt och snackade nån timme efteråt. Många skratt och gliringar fick man höra där...
Så, jag fick i alla fall vara med bygga sarg vid två Sm-Guld och träna med några riktigt sköna lirare som va otroliga vinnaskallar allihopa! Det är då mina meriter som platshockey spelare! Nu för tiden sitter jag mest och svär åt kameravinkeln under sändningarna, och försöker ta mig iväg och se några matcher live varje säsong, och så läser jag ett gäng bloggar för att hänga med och då är ju Koppens en av dom, där jag nu fått äran att gästblogga lite!Hm, det va väl det jag kunde krama ur mig nu idag hoppas nu att herr Kopp tycker det är bra nog...//Niklas


Så trött på mig själv.

Stressa lugnt. Idag tog jag sovmorgon. Gick upp 09.00. La mig i badet och började att planera dagen. Men allt gick åt skogen.När jag skulle låsa dörren och dra iväg och inhandla klapparna så insåg jag att jag hade tappat bort min plånbok. Varför just idag? Letade igenom hela den ostädade fyran. Men fann inte ett enda spår efter den. Tankarna ven i mitt huvud. Hur fan skulle jag lösa detta. Först så fick jag sätta mig och ringa runt till ställen där jag trodde att den kunde vara. Men den var spårlöst borta.Fick helt enkelt ringa och spärra kortet. Samt se till och föra över några tusenlappar till polaren. Polaren kom med pengarna kl 13.00. Då var paniken nära. Ner till Mölndal i full galopp. Väl där så fick jag trängas med ett par tusen personer som likt mig var ute i sista sekunden.Men allt löste sig. Tomten kommer till Emil och Ebba i år igen. Denna gången med enbart hårda paket.
# För några dagar sedan så utsåg jag Innebandynsfiende nr 1. Det var kanske inte så smart. Var bara skit trött på kameravinkeln. Så sorry om någon har tagit åt sig. Fick dagen efter utmärkelsen ett samtal från mannen som ligger bakom tv-sändningarna. Han förklarade som sagt deras tänk för mig. Så all cred till Michael Fasth och Henrik Berndtson.  Ni är givetvis inga fiender till sporten. Tvärtom. Få människor i världen gör nog mer för Innebandyn än ni.Men jag står fortfarande fast vid att jag har rätt om kameravinkeln. Om någon tror att jag kommer att ge mig på det området så har ni fel.
# Året går mot sit slut. Nu vankas en grön Jul och ett förhoppningsviss gott slut på året. Så vad passar bättre än att önska Er alla där ute "En Riktigt God Jul och ett riktigt Gott Nytt År".


Märklig Dag.

Dagen började mycket bra. Kom trea på jobbets vinlotteri. Vilket innebär 4 st nya sorters självförtroende. Idag var vi 22 st som deltog. Lennart Lundgren (fd stormålvakt i Pixbo) höll som vanligt i lottningen. Vi kör den hårda stilen. Vi plockar bort en lott i taget. Så man får la vara nöjd med en tredjeplats. Någon i gänget försökte vara lustig och påpekade att detta måste ha varit min största seger någonsin.


Idag var det även sista dagen för två medarbetare. Pixbos målvakt Joakim Ågren och Elisabeth Sundqvist jobbar idag sin sista dag. Bara att önska dom all lycka i framtiden. Ses på dansgolvet ikväll. Tänkte köra några sköna
moves.# Gott att ha en blogg. Nu har jag tre nyårsfester att välja mellan.


# Kontaktannonsen går inget vidare. Noll svar. Men jag hade inte väntat mig något annat. Från och med nu kan även fattiga söka.

Ironins blogg nr 1....

Jag har ett uppslag. Nu förtiden så ser och hör man Innebandyfolk på tv och radio.Granqvist, Bernhtsson, Fasth, Ahnberg, Vanberg, Jihde, Jansson mm.Kanske är dags att start ett nytt tvpogram."Innebandydåre söker fru". Tänk er att få följa mig i en vansinig jakt efter den rätta. Skulle bli bra tv.


# Gnaget vann mot Järfälla. Conny baljade tre gånger om. En som verkar ha torka är 27:an. Ja ja ja, jag vet att du assade några gånger, men det räknas inte längre. Får väl göra samma sak med dig som jag gjorde med Dala igår. Jag ringde och retade upp han lite före Helsingsborgsmatchen. Dala svarade med tre kassar(sorry Vidar).


# Snart så är det JUL. Jag har inte köpt en klapp ännu. Puhh, detta kommer att bli jobbigt.Sen är det nyår. Det märks att man inte är nån innekille. Inte en enda inbjudan.


# Hmmm. Denna blogg liknar ju fan en kontaktannons.


# Så va fan.


# Liten söt barnkär kille söker en modell. Plus om du har mycket pengar som du vill spendera på mig. Pussar och kramar är inget krav.Gillar även myssssssiga hemmakvällar. Ålder spelar ingen roll. Plus om du gillar Innebandy. Mail får förtur. Kram...


koppen1970@hotmail.com


Var E Hemma?

Däremot ger sig inte Ehsan och Mikael "Koppen" Lindqvist om kameravinkeln. Visst, på ett sätt är det nice att de står för sina åsikter och inte ger sig. Men jag fattar inte varför man måste hoppa på något som uppenbart inte kommer att förändras inom den närmsta framtiden.


Så skriver Johan Sjöstrand på sin blogg.
Mitt svar: Hoppas att du och din familj INTE bor i ett glashus. 


# Snart så är det dags att sätta sig på tåget mot Örebro. Ska bli skönt att komma bort ett tag. Eller ska det stå hem?


# Världens Bästa Div 3 Lag ligger nu på en hedrande andraplats i serien. Marstrand toppar den. Nu tar laget ett kort/långt juluppehåll. Ska bli intressant att se hur många extrakilo som laget kommer att lägga på sig. Bara att hoppas att vi hinner springa bort dom före sommaren.


# Det nalkas härlig Innebandy. Helsingborg-Pixbo brukar vara sevärda matcher (Någon som har en plats kvar i bilen?). Vidar mot  Rune/Anton. Vem vinner hjärnornaskamp? Jag tror på Pixbo seger. Jag tror på Martin Dahlgren. Komigen Dala, det är dags nu.Vem är Pixbospelaren?

Comebackernas tid är här. Vilket lag presenterar sitt nyförvärv först?


En fågel har viskat i mitt öra att Pixbo har kritat med en gammal guldgosse.Om jag får önska så ser jag gärna dessa spelare en sista gång. Endel av dom i helt ny omgivning.


1. Gustaf Forsberg Dalen.
2. Christian Hellström Balrog.
3. Christer Wetteus Roma.
4. Robert Bodèn Roma.
5. Mikael Holmer Varberg.
6. Magnus Augustsson Lindome.
7. Anders Hellgård Lindome.
8. Conny Svensson Lindome.
9. Patrik Davidsson Lindome
10. Tom Wester Lindome.

Dåren, Pizza och Fienden.

Idag fick jag ett roligt samtal. I andra änden var fienden. Samtalet var mycket uppskattat. Alltid roligt att prata med folk som brinner för sporten. Kul att få lite info om spelet bakom kulisserna.# Balrog vann matchen mot Jönköping. Matchens behållning var när en julkula råkade äntra planen. Tur att man hade en pizza på bordet. Annars hade jag nog somnat. Matchens behållning var Vanberg . Ironin var hög. Fortsätt så.# På text-tv står det att en Jönköpingsspelare sparkade sönder sargen.  Visst låter det coolt.# Säger som Lars Winnerbäck "Vart tog den där Elden vägen".# Innebandydåren gav mig lite tips idag. Kanske dags att börja lyssna på han.


Innebandyns fiender?

Jag tittar på Jens Frejds mästerverk till Zorro-mål gång på gång. Det finns fortfarande människor som tycker att detta är ett cirkusnummer som inte ska tillåtas - trots att media jublar, trots att innebandy blir en snackis, trots att småungar drömmer om att bli innebandystjärnor.
Jag utnämner härmed alla Zorro-belackare till innebandyns fiender nr 1 !Härligt citat hämtat från Micael Fasths bloog.På min lista över Innbandyns fiender ligger människorna som har bestämt att Innebandyn ska filmas från kortsidan på första plats.# Kommer ni ihåg när Björn Borg gjorde comeback. Han envisades med att spela med sitt gamla träracket. Visst vore det roligt om Roma kommer till start med dom gamla heliga "Jolly Bomber" klubborna.


# Sorry, skulle ju inte bry mig.


# Seger med 6-2 i fredags. Världens 24 Bästa Div 3 lag har häng på Marstrand. Se upp där ute.


Dear Mr Canadien.

Ja du koppen undrar varför du klankar ner på Roma och Vanberg i det mesta ? Att vi svärtar ner innebandyn, dom flesta av oss har både vm,ec och sm guld så det räcker.. Kan du inte förstå att vi vill och kan ha lite roligt på den högsta nivå som vi en gång spelade på, och nu avslutar vår karriär.. ??

Mr Canadien

Ja, vad ska jag svara. Tycker du själv att det är rätt det ni gör? Tycker du att ni gör ItalienskInnebandy en tjänst? Orkar inte bry mig längre. Gräv på bara. Jag mfl trode att ni hade avslutat era karriärer.Men det kanske är i en EuropaCup som man ska avsluta sin karriär. Vad vet jag?
 


Du har du rätt i Vanberg. Jag har tyckt att han har varit ett stort skämt ända sen han stod och sköt bollar på Hellgård under en uppvärmning. Men jag tycker att han är bra på tv. Mycket bra till och med.Kör hårt Mr Canadien.

Pappa, du får gå nu.

Rättstavning? Vad betyder det?


# Luciafirandet på dagis gick över gränsen. Lill Zlatan gjorde bort mig. När barnen hade sjungit "En sockerbagare" så gjorde han mig till åtlöje. Sista textraden i sången är "och är du stygger så får du gå" . När dom små änglarna hade sjungit låten så stod vi (ca 50 st föräldrar, syskon, släkt) i trans. Det var gulligt, vackert, fantastiskt mm. Då lägger min son av följande kommentar.


-Pappa, du får gå nu.


Där stod jag, förnedrad av min egen son. Undrar vad övriga tyckte om spektaklet? Kan tänka mig att dom tänkte. Jaha, det var hans fel att dom skildes åt.# Falun går som tåget. Respekt.


# Ikväll är det match igen. Världens 54 bästa Div 3 lag lirar hemma mot Guldringen. Det luktar seger. Tydligen så kommer "Världens bästa Coach" vara på plats.

Rör inte min kompis.

Märkligt. När jag är bitter så skjuter statistiken över sidvisningar upp i höjden. Jag vill ju inte vara den "BittreBloggaren". Men jag är väl sådan till sättet.


Nåja. Jag gillar fortfarande inte att man kan värvaihop ett lag till att enbart spela Europacupen. Att man kan göra det i veteran-SM är en sak, men i EC.


Läste några sköna blogginlägg imorse. Klart att dom som ska vara med tycker att jag är patetisk. Jag tar det. Jag klarar av att ta det. Men om gubbarna tränar hårdare än Ligaspelarna tror jag inte på. Skulle det vara så så är det skandal.


Går Roma till semifinal så är det tragiskt.


"Gå ut och var glad din jävel"


Ska försöka att  vara glad inågra dagar nu. Ska inte klanka på dom som vill leka i sandlådan. Ta bara inte min hink och spade. Eller min lekkamrat  Aga. Då blir jag ju själv i min sandlåda. Då kanske jag kissar ner mig och börjar att grina.


Tack för mailen. Både dom possetiva och negativa.koppen1970@hotmail.com


Jag mår Illa.

Falun har flytet. Man blev ju inte direkt chockad när Skoog avgjorde matchen mot Jönköping igår. Dom är inne i zonen. Allt går deras väg. Matchen hade varit bra om någon hade flyttat kameran till långsidan. Kameravinkeln förstör hela sändningen. Vet att jag är tjatig, men tv4 förstör sporten. "Innebandydåren" tittade inte ens på hela matchen. Då är något verkligen fel.


Lobbade lite för Jonas Mönell igår. Ville att killen skulle bli "Matchenskanon". Gick väl inget vidare. Jonas blev "Matchenskalkon". Nästa gång vill jag att alla röstar på "Kameravinkeln" till Matchenskalkon. Hela Sverige borde rösta.


# Snart så börjar årets höjdpunkt. Schlagern. Tänkte ställa en fråga till Er idag.

Vilken artist avslutade sin Schlageråt med orden "Så får jag hälsa till farmor i Edslöv"?# Fotbollen har sin Champions Lesgue. Innebandyn har Europacupen. Nu försöker ett kompisgäng att sabba hela cupen. Likt ett kompisgäng som bildar ett korplag i fotboll håller dom på att värvasamman ett lag som ska representera Italien. Man har läst att dom vill göra något för den Italienska Innebandyn. Men har dom tänkt på hur lågt allt är? Spelare som jag/vi såg upp till ställer nu upp i laget. Killar/Gubbar som har lagt av med Innebandyn ska helt plötsligt spela i Europacupen.

JAG MÅR ILLA.

När coacher mitt i säsongen ställer upp på detta jippo. Borde dom inte ge allt i sitt klubblag? Hur var det nu, det här med att andra coacher åkte på pokerresor mitt under säsongen? När ska vi bli tagna på allvar?

JAG MÅR ILLA.

När folk tycker att detta är en rolig grej.

JAG MÅR ILLA.

När jag hör namnet Roma.

JAG MÅR ILLA.

När en sminkad kille står och gör reklam för Världens bästa liga ena dagen, för att nästa dag svärta ner Innebandyn på detta sätt.

Rösta på Jonas ikväll.

Vilken helg. Allt gick åt helvete. I fredags så torskade "Världens Bästa Div 3 Lag". Jag vet att det låter konstigt men låt mig förklara.  1. Jag var inte med.
  2. Vi saknade 7 st "Gubbar"
  3. Vi hade otur.
  4. Motståndarna var bra.I lördags så hjälpte jag en dåre att flytta. Nästa gång nån kompis ska flytta så ska jag be dom hyra "Budkillen". Budkillen kan konsten att tjöta och jobba samtidigt. Han är dessutom grym på att retas. Killen är helt enkelt komplett.
Var på fest på kvällen. Gick la så där. Somnade i polarnas soffa.
# Pixbo slog AIK i sudden. Kul.# Partille torskade i sudden. Mindre kul.# Idag tänkte jag att vi ska testa en rolig grej. Jag föreslår att alla som läser här idag röstar på Jonas Mönell (Jönköping) som matchens kanon ikväll. Jag tror inte att vi behöver så många röster för att vinna. Klarar vi att rösta fram Jiks back ikväll så lovar jag att vi kommer få roligt nästa vecka.# Tydligen så är jag med på någon lista i en Innebandytidning. Fick ett mess av 27:an. Ni vet statisten. Säger bara "Jobba på 27:an, bara en kan ligga i toppen".


I never be Maria Magdalena.

Oj vad inlägg det har blivit. Pratade med en person i veckan som berömde mig kraftigt. Han sa att han älskade att ta en kopp morgonkaffe och sätta sig framför sin dator och titta in på min blogg. I dom stunderna så blir man mäkta stolt. Samma person frågade mig om jag aldrig har ångrat något som skrivit? Mitt svar på denna fråga  var Ja. Jag har ångrat mig ett flertal gånger. För det är ju inte direkt varje gång som jag har haft rätt i saker och ting. Men man är ju inte direkt något helgon heller.Samma härliga människa undrade sen vad jag själv tyckte var det bästa som jag skrivit. Efter mycket funderande så kom jag fram till alstret som kommer här längre ner i en liten repris. Det alstret skrev jag när jag mådde mycket dåligt. Men jag skrev allt rakt från mitt hjärta. Vilket jag inte alltid gör. Hoppas att ni gillar reprisen. Det är ju som sagt en rolig historia i mitt liv. 
                                             Pixbo Wallenstam
Vi var en pressad grupp. Halva säsongen hade gått, och vi hade inte åstadkommit mycket. Vi hade förlorat mot alla bottenlagen. Hade det inte varit för vissa helt strålande prestationer så hade vi haft svårt att ta oss till slutspel. Vilket vi till slut gjorde.


 

Spelare hade tagit Timeout. Ledare hade stigit åt sidan. Kraven på oss var hårda.


 

Vi slutade femma i serien (eller var det sexa)? Hur som helst så var det inget lag som valde att möta oss i kvarten. Stackars Dalen hade slutat fyra i serien och blev helt enkelt tvungna att möta oss.


 

Första kvarten gick till sudden. Jag samlade killarna och berättade taktiken. - Nu gör vi så här killar. Hellas, Jihde, Jerker lirar så mycket ni orkar. Då hör jag Anders Hellgård säga. Nej så gör vi inte. Jag är trött kan vi inte hålla ihop femmorna? Som den goda ledaren man är så gick jag med på det. Det är ju trotts allt killarna som skall göra det. I andra bytet så slår Andreas Skoglund in segermålet.

 

 

Kvartsfinalserien rullade på ganska behagligt. Vi slog ut Dalen i tre raka matcher. 

Nu väntade vårt skräcklag nr:1, Haninge. Haninge hade slagit ut oss år efter år. Vi började borta i hallen som alla gudar glömt. När vi som vanligt tog våran tysta minut straxt innan första matchen så frågade jag killarna som vanligt om någon hade nåt att säga. - Ja jag har en sak. Säger en av de tystaste killarna i gruppen (Mattias Axelsson). - Nu är jag skit trött på alla silver och brons medaljer. I år skall vi vinna.

 

 

Alla tittade på Axel. Det var magi i luften. Det var helt tyst i några sekunder innan alla exploderade i ett rungande "Kom igen nu, nu kör vi".


 

Vi vann första matchen. Förlorade den andra. I den tredje avgjorde Hellgård i sudden (något som han skulle göra flera gånger i detta slutspel). I den fjärde matchen i Liseberg så gjorde vi årets match. Vi rullade ut Haninge efter noter inför fullsatta läktare.


 

Året hade som sagt varit upp och ner. Men nu var vi i final. Vi åkte upp till Stockholm dagen innan finalen. Vi tog in på Globen hotell. Vi tog det lugnt fram till finalen. Vi tränade faktiskt lätt i hela slutspelet.Vi gnuggade bara fem mot fyra. Vi lirade knappt något tvåmål. På det sättet så var vi alltid fräscha när det vankades match.

 

 

Dagen före finalen så skulle det hållas en pressträff. Den var tyvärr helt kalkon. Jag fick en fråga av en Stockholmare. - Hur känns det att ha Göteborgsdomare i finalen (Glenn Nylén och Pelle Hellberg)? Ja, jag hade hellre spelat i Scandinavium och haft Stockholmsdomare fick jag ur mig. Då fattade journalisten att jag inte skulle bjuda han på några roliga svar. Han reste sig upp och tackade för sig.


 

Stämningen var hela tiden på helspänn. Jag minns två liknande saker, men ändå så olika. När jag var på väg ner i hissen så kliver Balrogs tränare Mika Packalén in i hissen. Vi hälsade inte ens på varandra. Varför vet jag inte. När jag sedan skulle upp på mitt rum så klev Balrogs Conny Svensson in i samma hiss. - Tjena, läget. Jo tack svarade jag. - Kommer det många Göteborgare imorgon. Nja, vi har bara en buss vad jag vet. - O fan, jag trodde att ni hade mer än femtiopersoner som gillar er (as garv av oss båda). Pling, hissen stannar på min våning. Ses imorgon då säger Conny. Japp, svarade jag.


 

Finaldagen började med en ordentlig frukost. Sedan mer sömn. Vi samlades i foajén två timmar före matchstart. Här kommer ett av de starkaste minnena från "Guld dagen". I denna grupp var det nästan aldrig tyst. Men när vi började gå mot Hovet så var det knäpptyst. När vi kom runt hörnet av hotellet så är det ca 50 trappsteg upp mot Globen. Allt var tyst. Alla visste att vi hade något stort framför oss. Man kunde riktigt lukta på nervositeten. Då börjar Daniel Dahl att vissla på Kents "Dom andra". Alla tittar på Dahl. Sedan så börjar en efter en att vissla på låten. Tänk Er 20 st grabbar som om bara två timmar skall spela sitt livs viktigaste match kommandes i klunga visslandes. Dom som såg oss då kunde nog inte tro att vi var ett dugg nervösa.


 

När det återstod fem minuter av ordinarie tid så dunkar Jerker Lundgren in 5-3. Vi var nu endast fem minuter från att vara Svenska Mästare. Det är då som vi får kramp. Vi vågar inte hålla i bollen. Vi backar hem för långt. Balrog skjuter sig tillbaka in i matchen. Innan vi fattat vad som har hänt så är ställningen 5-5. Matchen slutar 5-5. Nu väntade sudden.


 

Efter sudden vinsterna i kvarten och semi så kände vi oss starka i en sudden. Vi lovade varandra att vi skulle ge precis allt vad vi hade. Men att det nästan skulle kräva att vi spelade en match till det visste vi inte. Efter cirka 25 minuters sudden så var båda lagen trötta. Men jag kände att vi var starkare, Balrog hade spelat med 8 man en lång stund. Medans vi höll ihop femmorna.

 

 

Efter 35 minuter och 59 sekunder avgörs säsongen. Hellgård skickar iväg ett skott från halva plan. Jerker Lundgren skymmer Niklas Lärnvåg i Balrog kassen. Jag fattar inte vad som har hänt. Alla skriker och springer in på planen. Janne Larsson kramar mig och vrålar "Vi har tagit guld". Alla hamnar i en stor hög. Utom jag och Axelsson. Jag går direkt bort till ledarna i Balrog och sträcker fram näven. Tyckte så jävla synd om dom. Axel tog en boll och började att trixa med den.

 

 

Sedan var det fest i flera dagar.

 

 

Året var ju som sagt upp och ner. Men vi lärde oss mycket under resans gång. En sak som kanske var avgörande hände i Malmö på försäsongen. Vi mötte Balrog i en turnering. Mika Kohonen reducerar till 1-1. Då upptäcker sekretariatet att Mika inte är med på laguppställningen. Som sagt Mika får matchstraff. Men eftersom vi ville ta reda på hur man skulle stoppa Mika så sade vi till domarna att det var okej att han spelade vidare. Den gången tackade Mika oss med att göra 4 mål. I finalen gjorde han 2. Men vi lärde oss hur man skulle mötta han.
Eller gjorde vi det?


 

Många säger att PW år 2002 var ett självspelande piano. Så var det inte. Visst hade vi ett helt underbart lag. Men att det var lätt tränat. Nej. Tänk er själva att lägga upp träning efter träning och bli synad av 14 killar med landslagsmeriter. Plus de övriga killarna såklart. Den som säger att det var ett självspelandepiano har aldrig varit ledare för ett så bra lag. Förresten. Det har nog aldrig funnits ett bättre lag. 

Tack alla inblandande för att jag fick ha den äran att medverka i samma lag som Er.


Sova skulle vara gott.

# Vilken helg. Ebba har varit sjuk hela helgen. Jag sov nog 2 timmar i helgen. Puhhhhh.# Härlig match igår. Varberg hade stora problem med Täby. Täby var klasser bättre igår än mot Järfälla. Vi kanske inte ska räkna ut dom än. Men vad hände på slutet? Två matchstraff. Jag hade kunnat sträcka mig till femmor, men U3:or? Själv så tycker jag att det fulaste och fegaste inträffade när Bult låtsades att ramla och drog ett eftersläng rakt över Svenssons knä. Hur kunde domaren missa det? Han stod ju bredvid händelsen. Vi måste få ha kvar kampen framför målen. Inte för att jag försvarar en crosschecking i ryggen. Men så jävla farligt var det inte.# Världens Bästa Div 3 lag vann igen. Denna gången så var det Frölunda som åkte på pisk. Vi vände ett 0-2 underläge till 4-2 seger. Coachseger igen alltså.