Pinsamt Falun.

Tränaren Patrik Bäck gick till hårt angrepp mot Andreas Johansson och Andreas Olsson efter matchen mot balrog. Båda killarna ballade ur under matchen. Johansson fick matchstaff, och Olsson drog på sig en u5a.


Nu har även klubben
straffat dom.


I Falun får två "Vuxna" killar som beter sig som neandertalare hårda straff. Dom skall nämligen sälja Bingolotter.


HALLÅ. VAKNA.


Vilka signaler sänder Falun ut till sina ungdomar som varje vecka säljer Bingolotter?

Zlatan dribblar vidare.

Ibrahimovic nobbar landslaget igen. Vem bryr sig? Jag skiter i alla fall i divan. Vad vill han säga? Skall han få diktera villkoren nu? Vilka signaler sänder han ut?


 

Jag hoppas att Lagerbäck struntar i honom i fortsättningen, Spelar ingen roll hur bra han är. Han skall kunna följa reglerna han med.


  

# Någon har tydligen hackat sig in på Färjestadens hemsida. Man har tydligen ändrat en hel del på sidan. Bla så har man ändrat namnet Färjestaden till ”Kim Nilssons lag”. Mitt förslag hade varit ”Alla heter Nilsson”. Den ”roliga händelsen” är tydligen polisanmäld. Fy på er.


 

# Någon mer än jag som tycker att tacktalen blir pinsamma när talaren är full i tv? Grammisgalan borde tänka på sitt ryckte.


 

# Martin Stenmarck måste vinna årets låt.

 

 

# Just nu väntar jag på att West Ham skall vinna. För då får jag in min trippel. Färjestad och Modo har redan vunnit.


 

# Just nu är vi 10 st i Schlagertävlingen. Kom igen nu. Anmäl Er.


 

# Sahara Hotnights trummis äger.


 

# Förövrigt så tror jag att ”Alla heter Nilsson” vinner div 1 Södra.  


Slaska några dönare.

Japp, då sitter man här igen. Vilken underbar dag det har varit idag. Solen har värmt oss Mölndalsbor. Själv så lever jag fortfarande på ruset från gårdagen. Det adrenalinet man får i studion går inte att förklara. Mäktigt gott är det.


 

Kommentarerna har idag varit varierande. Det har varit beröm och mobbing. Men jag antar att man får ta det. Klarar man inte av kritik skall man inte hålla på med någonting i detta Janteland.


 

Efter att ha tappat sugen på innebandyn så kom den tillbaka igår. Nu känner jag för det igen. JAG VILL TRÄNA NU PÅ DIREKTEN. JAG VILL IN I HETLUFTEN IGEN.


 

Jag kan erkänna att jag är avundsjuk på Aga. Snart börjar det roligaste man kan uppleva inom innebandyn. Nämligen slutspelet.


 

Nej, nu får jag åka iväg till Carinas träning. Jag och Emil kanske kan få låna ett litet mål, som vi kan slaska några dönare i.


  

# Vad händer i Jönköping? Trodde att Hills killar var på G.


 

# Inte bra för min telefon när Partille gör många mål. Sportchefen ringde mig 17 gånger under matchen.


 

# Fan va trist det är att heja på West Ham.


 

# Såg ni ”Så skall det låta” i fredags? Om ni nu inte gjorde det så måste ni se reprisen. T villningarna ägde programmet. Ståpälsen var enorm.


Shit va kul det var (att gunga).

Så där ja. Då har man varit med och lekt med dom stora pojkarna. Kan helt ärligt säga att jag har varit nervös hela helgen. Men när jag väl kom fram till Lisebergshallen så släppte det mesta. Peter Ahnberg hade kallats in istället för Tobias Lundberg. Kommentatorer var som vanligt Chris Härenstam och Peter Kokocha.


 

Jag tyckte att det flöt på ganska bra. Men under Martin Dahlgren reportaget så kunde inte Ahnberg hålla sig längre
.

 

-Försök att stå stilla när du pratar. Du gungar fram och tillbaka.


 

Efter att ha sett tvinspelningen så kan jag bara hålla med. Men jäkla va roligt det var. Det var nog faktiskt det roligaste jag har gjort på många år. Att man sedan fick utstå en massa kommentarer av mobbarna (Härenstam, Kokocha, Ahnberg) för att jag gungade i rutan kan jag ta. Chris tröstade mig med att de flesta nybörjarna faktiskt gör så. Tack Chris.  

# Partille krossade Vimmerby med 12-6. Vilket gör mig riktigt glad.


 

# Fredrik Holtz bör nog inte semestra på Öland i sommar. Han gjorde nämligen 6 mål på serie ettan. Mullsjölona är i tok bra form.

 

 

# Andreas Berntsson gör allt rätt nuförtiden. Två mål senast mot Dalen kryddades med ytterligare en kanon i krysset mot Varberg.


Ny Kavaj imorgon.

Det skrivs på bloggen att jag skulle ha nervdaller. Så är det också. I tisdags fick jag ett telefonsamtal. Mannen frågade mig vad jag hade för mig på söndag. Här såg jag min chans att slippa gå på barnkalaset. Sedan kom frågan som i alla fall jag har längtat efter länge.


 

– Har du lust att vara med i tv och tycka till lite om landslaget mm.


 

Först så trodde jag att Jihde hade fixat en riktigt stor blåsning. Men nu har jag fattat att det är skarpt läge.


 

Vi får väl se hur det går. Jag skall göra mitt bästa.
 

  

# Färjestaden är grymt starka. Dom kör ju över allt. Jag är imponerad. Så imponerad att jag skänker lunchen till kapten Palmefors. Jag önskar Er all lycka i kvalet till eliten.


 

# Även Mullsjölona är starka i år. Kul att deras satsning ger frukt. Mullsjö blir ett lag att räkna med i framtiden.

 

 

# Fick ett annat erbjudande idag. Den gamle stormålvakten Tom Wester vill ha mig som caddie (stavas det så) i sommar. Håller ryggen så ställer jag upp.


Jag vill torska vadet.

Vilken dag. Idag har man gjort av med löningen. Först så gjorde man ett tandläkarbesök ( 750 kr). Sedan så hade man en tid hos frissan ( 360 kr). Plus att man hittade en kavaj för 500 kr. Inte nog med det. På jobbet så försökte jag mig på ett luftgittarsolo. Summan av det blev en sträckt rygg. Så nu ligger jag i soffan och lipar.


 

# Ikväll skall jag följa Mullsjölona-Partille matchen på IDA. Slänger nog också ett öga på Vimmerby- Färjestaden.


 

# Jag väntar fortfarande på att Jihde skall ringa och säga att han har blåst mig.

 

 

# Jag har slagitvad med Ulf Andersson (igen). Han hävdar att Färjestaden kommer att torska båda matcherna i helgen. Jag hoppas att jag förlorar vadet. För jag bjuder gärna Ulf på lunch.


 

# På söndag lirar Pixbo mot Varberg. Vilken tv-underhållning vi har framför oss. Sveriges två bästa målvakter. Sveriges två bästa lag i powerplay. Sveriges två roligaste lag. Kanske får vi se årets match i tv 24.


 # Om dryga timmen så börjar ”Så ska det låta”. Så nu är det dags att få ungarna i säng.

Årets viktigast tävling.

Nu är det dags. Härmed utmanar jag alla Schlagerälskare i vårt avlånga land. Alla är välkomna att delta i årets viktigaste tävling.


 

 

Det är i denna tävling som jag kommer att köra över Niklas Jihde, Magnus Augustsson. Daniel Bron-Sundbom, Johan Sjöstrand mm. Eftersom startfältet såg lite tunt ut så välkomnar jag som sagt alla. Så kom igen nu.

 

 

Ni loggar in er på följande adress.

 

 

Sedan så söker ni på ”Koppens Schlagertävling”. Har ni då anmält Er i ert riktiga namn (här godkänns inga anonyma fegisar) så tar jag med er i tävlingen. 

Må bästa Man eller Kvinna vinna.


När skall ni ta tre poäng?

Nu återstår det endast sju omgångar i herrarna Elitserie. Sju matcher som för vissa lag är riktigt viktiga. I år så har ”endast” tre tränare lämnat sina lag. Första ut att lämna skutan var Mikael Lemker i Järfälla. Han kastade in handduken redan efter sju omgångar. Efter omgång 13 så fick Patrik Strömsten lämna Piratskeppet. En omgång senare så lämnade Rune Engström sitt Falun. Hur har det då gått för lagen efter tränarbytena? 

                        MVOFP

Järfälla           7 0 2 5 2 31-46

Älvstranden    2 0 0 2 0  8-11

Falun              1 0 0 1 0   6-9


  

Ingen direkt rolig läsning. På tio matcher har de tre lagen inte tagit en enda seger. I omgång 18 så möter Järälla dalalaget Falun. Då kanske det kommer en seger för något utav lagen. Eller kommer den tidigare?


 

Jag förstår att man inte kan gå in och trolla på direkten. Men hur många omgångar skall man som ny tränare få innan laget måste producera? För oftast så läser man ju redan från första stund vad den nya skall införa/ändra på.


 

# Kanske var lite taskigt att ta med Falun. Dom har ju bara lirat en match med den nya trojkan. Men statistiken blev roligare så.


 

# Vem/vilka får gå nästa gång?


 

# Innebandy landslaget börjar att beröra. Johan Sjöstrand plussar för Henrik Kronholm. Min kandidat heter Martin Dahlgren. Nu börjar dessutom någon att prisa Kim Nilsson Färjestaden. Alla får ju som sagt ha sin åsikt. Men att börja leta efter landslagsspelare i div 1 tycker jag är att gå lite väl långt. Kim har inte bevisat någonting. Han har ju inte ens en enda elitseriematch på sitt konto. Visst är han duktig. Men folk måste börja fatta att det är en bit kvar till BlåGult för ”killen som alla vill ha”. Eller har jag fel?


Ge mig mer Stenbäcken.

Igår tog jag med mig familjen till Lundbystad. Där var det tänkt att vi skulle se Älvstranden besegra Helsingborg. Men så blev inte fallet. Helsingborg dominerade tillställningen från start till mål. 

Jag var nyfiken på vilka nya roller piratkillarna hade fått av sin nya ledartrojka. Jag får nog vänta tills nästa match, för jag såg ingenting som var direkt nytt. Jo förresten, det var mycket mer hjärta i laget nu.

 

 

Mina frågor före matchen var hur de ”nygamla” killarna Tobias Skånberg, Rikard Hovemyr och Fredrik Petersson skulle klara sig. Plus hur coachningen hos Piraterna skulle funka.


 

Av de tre ”nygamla” killarna så tycker jag att det endast var Tobias Skånberg som kan vara nöjd med sin egna insatta. Skåne var till och med bäst i laget. Kul att han är tillbaka. Hoven och Petersson får komma igen i nästa match.


 

Coachningen var godkänd. Det möblerades om till de bättre ju längre matchen led. Tyvärr så hittade man formationen Skånberg, Mönell, Jalava och bröderna Nyth alldeles försent. Men nu vet man ju att den formationen kan skapa ett bra tryck i anfallszon.

 

 

Rikard Stenbäcken stod annars för matchens prestation. Helt på egen hand i boxplay så bryter han fram och helt iskallt lobbar in bollen bakom en chanslös skånepåg. Så när Pauli Kobalej blir utvisad 14.35 (vid underläge 3-5) in i tredje så blev i alla fall jag smått chockad när Stenbäcken fick ta Paulis straff i utvisningsbåset. Jag vill se mer av Stenbäcken.

 
 

Men det var i alla fall ett steg framåt för piraterna.


  

  

# En jobbarkompis berättade för mig att Paul MCartneys gamla flamma tjänade 13.000 per timme som dom var tillsammans.


 

# Mullsjö är grymt starka nu. Först krossade dom Växjö med 10-1. Sedan slog dom Slätafly ”borta” med 14-1. Stakars Partille och Färjestaden som skall möta Mullsjölona nästa helg.


 

# Om inte div 1 södra redan är avgjord så talar mycket för att det avgörs i helgen. Vimmerby möter Färjestaden och Partille. Mullsjö möter Färjestaden och Partille. Jag skulle vilja se alla matcherna.


 

# Veckanslag på innebandymagazinet var idag en underbar läsning. Med i laget är den gamle Partille profilen Andreas Berntsson. Grattis Andreas. Fortsätt att tugga taggtråd så kommer belöningen.


 

# Älskar Vidars inlevelse i matcherna. Snacka om att ge killarna energi.


Så ska det låta.

# Fredagens höjdpunkt heter ”Så ska det låta”.


  

# Jag Älskar låten ”Fiskarna i havet”. Ugglan gjorde den grymt bra.


  

# Gött att Carina spelar i tvåan nu. För då kan man ringa mitt under matchen och fråga hur många fluortabletter Emil skulle ha. Det är som sagt inte alltid lätt att vara pappa.


  

# Vill passa på att tacka Johan Sjöstrand och SWUP för nästan löjligt mycket beröm. Jag tackar på det mest ödmjukaste sättet.


  

# Niklas Jihde får ofta ta en massa skit. Jag kan säga Er att killen är inte värd det. Läs hans underbara krönika i aftonbladet. Han står verkligen upp för vår sport. Jag tror att många håller med mig. Därför är det pinsamt att läsa smutskastningen på vissa bloggsidor.


  

# Caperio avslutade sista 9 minuterna med att smälla in fem kassar på stakars Balrog. Man kan ju nästan tro att dom är välltränade. Deras tredje perioder har varit mäktiga i år. För att inte tala om deras publiksiffror. Caperio går mot slutspel.


  

# Idag håller jag på Jönköping.


Del 2. Älvstranden IBF 2003/2004.

 

   

Efter guldet så kände jag att jag hade gjort mitt. Suget fanns inte kvar. Jag hade ju vunnit det största man kan vinna inom Innebandyn. Dessutom så började magen att tjocka till sig rejält. Kompisarna tjatade på mig och tyckte att jag skulle lira lite med dom (Balltorp). Så det blev lite lir i div 3.

 

 

Runt jul så ringde telefonen. – Tjena Aga här (läs Magnus Augustsson). Hallå  killen. Vad har du på hjärtat då? – Jag behöver din hjälp i Älvstranden. Tankarna ven i knoppen. Jaha, fick jag ur mig. Ge mig en halvtimme. Jag måste prata med Carina.

 

 

Jag hade sedan en tid fått sugen tillbaka. Plus att jag var skyldig Aga en tjänst sedan länge. Efter att ha kommit överens med min käraste så ringde jag upp Aga.

 

 

När börjar vi? – Ikväll tränar vi i Lundbystrand. Imorgon går tåget till Skellefteå. Sedan så åker vi vidare till Umeå för match på söndag. Fan också tänkte jag för mig själv. Jag kanske skulle ha funderat en vecka först.


 

Jag hade tränat Älvstranden före Pixbo så jag kände föreningen och de flesta killarna i laget. Det här gänget är klart det skönaste lag som man kan ut och resa med. Inga grupperingar. Här var det verkligen ”En för alla, alla för en” som gällde. Make till sammanhållning har jag aldrig tidigare upplevt. En stark orsak var vår kapten Johan Nyth. Johan är ett riktigt proffs. Han är tränarnas högra hand. Han styr upp allt som man ber honom om. Jag lovar Er att han en vacker dag kommer att bli en stor ledare. En ledare med bakåtkammat hår, i Armani kostym. 

Matchen mot Skellefteå blev en riktig rysare Som vi tyvärr förlorade med en kasse. Nu hade laget enbart vunnit en match av tio. Det började dofta div 1 igen.

 

 

Dagen efter skulle vi som sagt möta ett för året mycket bra Dalen. Aga och jag var vakna halva natten och smed våra planer. Vi lade upp en riktig defensiv taktik. Tillråga på allt så hade vi bara 11 man att tillgå. Skador och sjukdomar spelade oss ett spratt.

 

 

Denna dag fick jag lära mig vad ”Spela med hjärtat” betydde. Vi gjorde en kanonmatch. Eller rättare sagt Pauli Kobalej i kassen gjorde sitt livs match. Vi lyckades med bedriften att borta slå Dalen. Pauli var så glad att han inte hörde att speakern ropade upp hans namn som matchens lirare. Priset var en back öl. Jag och Aga hämtade den. När vi kom till omklädningsrummet så var stämningen hög. Killarna var lika glada över dessa tre poäng som Pixbo var över guldet ett år tidigare. Jag minns att jag frågade Aga. Vad händer? Låt dom glädjas sa Aga. Det är dom verkligen värda.


 

För att komma in i gänget lite bättre så bjöd jag på Paulis back. Då fick man höra ”Tack Messias” av grabbarna. PS: Ni som var med i omklädningsrummet och tog er en kall. Glöm inte att bjuda Pauli nästa gång. Förlåt mig Kobalej.
 


 

Vi började efter Dalen matchen att plocka en hel del poäng. Vilket gjorde att vi till sist hamnade på en kvalplats. På vår lott stod det Karlstad. 

Vi började borta mot Karlstad. Alla som såg den matchen sade nog att Karlstad var klara för nästa års elitserie. Vi fick torsk med hela 7-3. Siffror som vi skall vara glada över. Patrik Nilsson pangade in precis allt.

 

 

I bussen hem från Karlstad var det knäpptyst. Vi hade gjort årets sämsta insatts när det gällde som allra mest. Dagen efter ringde Aga mig och sa. Koppen, jag har en plan. 

Planen gick ut på att starta matchen med hög press. Spela på mycket folk. Samt få upp ett jävla tempo i matchen. Vi drog taktiken redan på Måndagens träningen för killarna som genast var med på noterna.

 

 

Vi tränade enbart på två saker den veckan. Press i anfallszon samt fem mot fyra. Aga och jag hade nämligen en till plan som vi inte läkte för någon. 

När Aga och jag kom till samlingen så satt redan alla killar knäpptysta i vår teorisal. Aga talade.


 

-      Okej killar. Jag och Koppen har en plan. Vi tänker ta mätning på Patrik Nilssons klubba efter fem minuter av matchen. Killarna tittade förvånat på varandra. Vi gör det efter fem då vi har kommit in i spelet lite grann. Sedan så får vi bort Nilsson tidigt i matchen. Är det någon som har nått att invända?

 

 

Här var jag ruggigt kluven. För er som har läst mina alster tidigare vet nog vad jag egentligen tycker om sånt här. Men nu fanns det ingen flyktväg.

 

Efter fem minuter så tog Johan Nyth Patrik Nilssons klubba.Vinkeln mätte 3,7 centimeter. Vilket betydde matchstraff och en U5a.

 

 

Vi hade ju som sagt tränat PP hela veckan. Vilket gav resultat. Vi gjorde 3-0 på femman. Nu hade vi verkligen chansen . Men Karlstad hade långt ifrån gett upp. Dom reducerade till 3-2 innan dom fick en straff. Cristian Edwertz skulle slå den. Jag har nog sett Crille slå en så där  hundra straffar på match och träning i Örebro. Så jag visste precis hur han skulle göra. Givetvis så hade jag förutspått att detta skulle inträffa och berättat för Pauli hur Crille skulle göra.

 

 

Pauli nickade åt mig när Edwerts tog sin satts. Då visste jag att Pauli skulle ta den.


 

Ställningen var 3-2 efter första perioden. Aga och jag tog enbart upp possetiva saker. Nu går vi ut och tömmer oss dom sista två perioderna i år.

 

 

Vilket killarna också gjorde. Vi gjorde dom två bästa perioderna på hela året. När matchen var slut så stod vi som segrare med hela 8-2. Kontraktet var räddat. Ett stort kramkalas utbröt. De två visemännen (Ulf Hillén och Peter Wallengren) hade inte långt till tårarna. Minst två pappor till killarna var nere och kramade om oss. Det luktade fest igen. Något som detta gäng gillade skarpt.


 

När jag stod i baren på ett sunkigt hak med världens bästa och roligast ledartrojka ( Christian
Winkler, Roger Axelsson, Magnus Augustsson
) så bestämde jag mig. Jag skall aldrig sluta med denna underbara sport. 

När vi året efter miraklet åkte till Uppsala för en försäsongs cup hände något riktigt roligt. Efter en av våra matcher så stegade Patrik Nilsson in på planen. Patrik hade då bytit klubb till Södertälje. Nilsson gick fram till Kobalej och gav han sin 3,7 centimeter vinklade klubba. Och så vitt jag vet så hänger den fortfarande på väggen i Älvstrandens klubblokal. 

 

Tack alla som var med på den trevliga resan. Ni lärde mig hur man spelar med hjärtat.


Del 1. Pixbo Wallenstam 2001/2002.

Vad är lagmoral? Hur många spelare kan ärligt säga att laget går före sig själv? Hur bygger man en grupp?


 

Just dom här frågorna satt vi och diskuterade vid en lunch. Jag drömde mig bort och tänkte på alla de lag som jag har tränat och spelat i. Hur som helst så kom jag fram till att alla lagen levde/lever sitt egna liv. Det är stor skillnad på föreningarna. Både på gott och ont.


 

Jag tänkte att jag skulle försöka att beskriva föreningarna. Samt dela med mig lite av de goda minnena som jag har från föreningarna. För jag kan helt ärligt säga att jag har goda minnen från alla håll. Här kommer del 1. Pixbo Wallenstam 2001/2002.


   

Vi var en pressad grupp. Halva säsongen hade gått, och vi hade inte åstadkommit mycket. Vi hade förlorat mot alla bottenlagen. Hade det inte varit för vissa helt strålande prestationer så hade vi haft svårt att ta oss till slutspel. Vilket vi till slut gjorde.


 

Spelare hade tagit Timeout. Ledare hade stigit åt sidan. Kraven på oss var hårda.


 

Vi slutade femma i serien (eller var det sexa)? Hur som helst så var det inget lag som valde att möta oss i kvarten. Stackars Dalen hade slutat fyra i serien och blev helt enkelt tvungna att möta oss.


 

Första kvarten gick till sudden. Jag samlade killarna och berättade taktiken. – Nu gör vi så här killar. Hellas, Jihde, Jerker lirar så mycket ni orkar. Då hör jag Anders Hellgård säga. Nej så gör vi inte. Jag är trött kan vi inte hålla ihop femmorna? Som den goda ledaren man är så gick jag med på det. Det är ju trotts allt killarna som skall göra det. I andra bytet så slår Andreas Skoglund in segermålet.

 

 

Kvartsfinalserien rullade på ganska behagligt. Vi slog ut Dalen i tre raka matcher. 

Nu väntade vårt skräcklag nr:1, Haninge. Haninge hade slagit ut oss år efter år. Vi började borta i hallen som alla gudar glömt. När vi som vanligt tog våran tysta minut straxt innan första matchen så frågade jag killarna som vanligt om någon hade nåt att säga. – Ja jag har en sak. Säger en av de tystaste killarna i gruppen (Mattias Axelsson). - Nu är jag skit trött på alla silver och brons medaljer. I år skall vi vinna.

 

 

Alla tittade på Axel. Det var magi i luften. Det var helt tyst i några sekunder innan alla exploderade i ett rungande ”Kom igen nu, nu kör vi”.


 

Vi vann första matchen. Förlorade den andra. I den tredje avgjorde Hellgård i sudden (något som han skulle göra flera gånger i detta slutspel). I den fjärde matchen i Liseberg så gjorde vi årets match. Vi rullade ut Haninge efter noter inför fullsatta läktare.


 

Året hade som sagt varit upp och ner. Men nu var vi i final. Vi åkte upp till Stockholm dagen innan finalen. Vi tog in på Globen hotell. Vi tog det lugnt fram till finalen. Vi tränade faktiskt lätt i hela slutspelet.Vi gnuggade bara fem mot fyra. Vi lirade knappt något tvåmål. På det sättet så var vi alltid fräscha när det vankades match.

 

 

Dagen före finalen så skulle det hållas en pressträff. Den var tyvärr helt kalkon. Jag fick en fråga av en Stockholmare. – Hur känns det att ha Göteborgsdomare i finalen (Glenn Nylén och Pelle Hellberg)? Ja, jag hade hellre spelat i Scandinavium och haft Stockholmsdomare fick jag ur mig. Då fattade journalisten att jag inte skulle bjuda han på några roliga svar. Han reste sig upp och tackade för sig.


 

Stämningen var hela tiden på helspänn. Jag minns två liknande saker, men ändå så olika. När jag var på väg ner i hissen så kliver Balrogs tränare Mika Packalén in i hissen. Vi hälsade inte ens på varandra. Varför vet jag inte. När jag sedan skulle upp på mitt rum så klev Balrogs Conny Svensson in i samma hiss. – Tjena, läget. Jo tack svarade jag. – Kommer det många Göteborgare imorgon. Nja, vi har bara en buss vad jag vet. – O fan, jag trodde att ni hade mer än femtiopersoner som gillar er (as garv av oss båda). Pling, hissen stannar på min våning. Ses imorgon då säger Conny. Japp, svarade jag.


 

Finaldagen började med en ordentlig frukost. Sedan mer sömn. Vi samlades i foajén två timmar före matchstart. Här kommer ett av de starkaste minnena från ”Guld dagen”. I denna grupp var det nästan aldrig tyst. Men när vi började gå mot Hovet så var det knäpptyst. När vi kom runt hörnet av hotellet så är det ca 50 trappsteg upp mot Globen. Allt var tyst. Alla visste att vi hade något stort framför oss. Man kunde riktigt lukta på nervositeten. Då börjar Daniel Dahl att vissla på Kents ”Dom andra”. Alla tittar på Dahl. Sedan så börjar en efter en att vissla på låten. Tänk Er 20 st grabbar som om bara två timmar skall spela sitt livs viktigaste match kommandes i klunga visslandes. Dom som såg oss då kunde nog inte tro att vi var ett dugg nervösa.


 

När det återstod fem minuter av ordinarie tid så dunkar Jerker Lundgren in 5-3. Vi var nu endast fem minuter från att vara Svenska Mästare. Det är då som vi får kramp. Vi vågar inte hålla i bollen. Vi backar hem för långt. Balrog skjuter sig tillbaka in i matchen. Innan vi fattat vad som har hänt så är ställningen 5-5. Matchen slutar 5-5. Nu väntade sudden.


 

Efter sudden vinsterna i kvarten och semi så kände vi oss starka i en sudden. Vi lovade varandra att vi skulle ge precis allt vad vi hade. Men att det nästan skulle kräva att vi spelade en match till det visste vi inte. Efter cirka 25 minuters sudden så var båda lagen trötta. Men jag kände att vi var starkare, Balrog hade spelat med 8 man en lång stund. Medans vi höll ihop femmorna.

 

 

Efter 35 minuter och 59 sekunder avgörs säsongen. Hellgård skickar iväg ett skott från halva plan. Jerker Lundgren skymmer Niklas Lärnvåg i Balrog kassen. Jag fattar inte vad som har hänt. Alla skriker och springer in på planen. Janne Larsson kramar mig och vrålar ”Vi har tagit guld”. Alla hamnar i en stor hög. Utom jag och Axelsson. Jag går direkt bort till ledarna i Balrog och sträcker fram näven. Tyckte så jävla synd om dom. Axel tog en boll och började att trixa med den.

 

 

Sedan var det fest i flera dagar.

 

 

Året var ju som sagt upp och ner. Men vi lärde oss mycket under resans gång. En sak som kanske var avgörande hände i Malmö på försäsongen. Vi mötte Balrog i en turnering. Mika Kohonen reducerar till 1-1. Då upptäcker sekretariatet att Mika inte är med på laguppställningen. Som sagt Mika får matchstraff. Men eftersom vi ville ta reda på hur man skulle stoppa Mika så sade vi till domarna att det var okej att han spelade vidare. Den gången tackade Mika oss med att göra 4 mål. I finalen gjorde han 2. Men vi lärde oss hur man skulle mötta han.
Eller gjorde vi det?


 

Många säger att PW år 2002 var ett självspelande piano. Så var det inte. Visst hade vi ett helt underbart lag. Men att det var lätt tränat. Nej. Tänk er själva att lägga upp träning efter träning och bli synad av 14 killar med landslagsmeriter. Plus de övriga killarna såklart. Den som säger att det var ett självspelandepiano har aldrig varit ledare för ett så bra lag. Förresten. Det har nog aldrig funnits ett bättre lag. 

Tack alla inblandande för att jag fick ha den äran att medverka i samma lag som Er.


En perfekt glidtackling.

Innebandy är inte alltid underhållande. Igår blåste jag bort till Lisebergshallen för att bevittna matchen Pixbo-Järfälla. Första perioden var ett riktigt sömnpiller tills domarna började att liva upp stämningen. Helt plötsligt så missade dom precis allt.
 

 

Jag måste säga att jag ett tag tyckte riktigt synd om Järfälla. En helt otrolig tvåa blev till 2+10 minuter. Men så är det väl när man ligger sist och möter laget som leder serien. Man får inte mycket med sig.


 

Tre spelare visade klassen i PW igår. Jag vet att jag är lite tjatig, men nu måste väl Martin Dahlgren komma med i BlåGult. Återigen så var han Pixbos klart bästa forward. Daniel Dahl pangade in två kassar, och var mycket bra. Henrik Quist gjorde sin bästa hemmamatch på mycket länge.


 

Järfälla såg tröga ut. Topparna var Fredrik Djurling och Joakim Lindström. Djurling spelade väldigt mycket. Han var både back och center i sista perioden. Tyvärr för Järfälla så var han ganska trött varje gång som han kom till avslut. Jocke är en underbar spelare. Killen är en gentleman på planen. Hans teknik är fantastisk. Det är Augustsson klass där.


 

Om inte Emil Persson och Staffan Lindström hittar några nya backar så får dom det mycket tungt. Backbesättningen är allt annat än bra. Coachningen igår var både modig och bra. Jag älskar ledare som vågar plocka målvakten i första perioden. Fortsätt så Staffan.


  

# Ibland så undrar jag hur Carina (sambon) orkar med allt. Som när jag sitter i soffan och asgarvar åt filmen offside. Min humor kanske är lite rubbad. Men jag älskar när en stor luffs sparkar ner en tjej (i fotboll alltså) och kommenterar ”En perfekt glidtackling”. Ibland har nog Carina tre barn.


 

# Hittade idag en ny blogg. Kul. Den skall jag följa.


 

# Okej, Capello kanske ångrar sig. Men jag skulle vilja göra samma sak. Fast då åt alla filmare (här vill mitt rättstavningsprogram ändra filmare till ett efternamn på en spelare i div 1 södra).


Schlagertävlingen.

Jag har ju som ni vet försökt att dra igång en schlagertävling. Nu har jag fått in en del svar från folk som tror sig kunna slå mig i mitt bästa ämne.
 

 

Tänkte idag passa på att namnge några av deltagarna.


 

 1. Magnus Augustsson.

 2. Niklas Jihde

 3. Danne Bron-Sundbom

 4. Johan Sjöstrand


 

Dessa herrar har som sagt tackat ja till tävlingen. Nu återstår bara reglerna. Jag återkommer med dom. Men jag kan släppa att tävlingen kommer att avgöras under finaldagen i schlagerfestivalen.


Tips från Coachen.

Då var det dags att tippa igen. Alltid lika kul att leka expert. Synd bara att det sällan blir som jag tippar. Man kan lugnt ifråga sätta mitt vetande.


 

Pixbo-Järfälla

 

Ettan är solklar. Dala kommer att göra minst tre kassar
.
  

 

AIK-Falun


 

AIK är ett mycket bättre lag än Falun. Men denna match är nu mycket intressant. För som alla säkert vet så har ju Rune Engström lämnat Falun i veckan. Vad nu det betyder för Falun. Frågar ni mig så tycker jag att Runes coachning gav Falun en poäng i hemmamatchen mot AIK.


 

Jönköping-Caperio/Täby


 

Här kommer JIK att vinna. JIK verkar ha hittat formen. Jag tror att dom tar en slutspelsplats i år. Nu vänder det för MR Hills lag.


 

Helsingborg-Storvreta


 

Skall vi säga ett kryss? Typ 0-0. Nej, nu måste Storvreta börja producera. Revanschlusten måste vara stor i Uppsalalaget. För inte nollas dom väl av Helsingborg? Nej det tror jag inte. Jag tippar 5-5.


 

Warberg-Dalen


 

Dalen är det enda laget som jag inte har sett i år. Men dom verkar vara riktigt starka i år. Warberg spelar just nu en riktigt rolig innebandy. Denna match skulle jag vilja ha på film. För det är två lag som alltid bjuder till. Warberg vinner till slut en jämn match.


 

Balrog-Älvstranden


 Här har vi en riktigt viktig match för båda lagen. Älvstranden åker till Botkyrka med en helt ny ledartrojka. Balrog kommer till start med minst tre nyförvärv. Jag tror att Balrog drar det längsta strået. Men jag håller på Piraterna.

Ärrad och Bränd.

”Ärrad och bränd, skakad och rörd”. Kan glatt konstatera att Dvdn ”Ulf Lundell på Tyrolen” håller hög klass. Hur kan gubben bara bli bättre med åren? Han är som ett fint årgångsvin.


 

# Ikväll skall vi avnjuta den svenska filmen ”Offside”. Jag hoppas att det blir mycket garv.


 

# Aik EC Mästare. Caperio Täby ett mittenlag. Kan väl bara sluta på ett sätt? Nja, jag är inte så säker på det.


 

# Snart så har Partille vilat färdigt. I helgen vankas match mot 7-Härad. Förra säsongen så gjorde Pib sin klart sämsta insatts i Borås. Hoppas att killarna lärde sig något av det.


 

För Er som vill veta hur det inte går i helgen kan fortsätta att läsa. Jag tippar nämligen som en kratta.


 

Hide-A-Lite-Mullsjölona-Växjö

 

Här kommer Mullsjölona att vinna. Laget är riktigt bra på hemmaplan. Vad jag tycker är mer intressant är att se om Växjö håller distansen ut i år. Storförlusten mot Färjestaden var inte snygg. Sedan så ångrar jag mig angående Mullsjölona. Dom blir inget mittenlag i år. Dom blir ett topplag.


 

Östra-Slätafly

 

Östra måste ta en trea. Tyvärr så klarar dom inte det. Dom får helt enkelt ta ett steg ner i serietabellerna. Men jag hoppas att dom inom en snar framtid kommer tillbaka till ettan. Då med ett slagkraftigare lag.


 

Engelholm-Fagerhult

 

Enormt viktig match. Här tror jag på en jämn tillställning. Där hemmalaget tillslut kommer att stå som segrare. Men man skall nog helgardera.


 

Vimmerby-Alingsås

 

Fick jag välja ett datum för match emot Vimmerby så hade jag tagit den 14 januari. Tänk Er vad Julmat tjockisarna måste ha stoppat i sig. Nej jag skojade bara. Vimmerby borta är en av dom svåraste bortamatcherna på hela året. Något som Alingsås kommer att få känna på. Mickes killar kör över dom. Gott Nytt på dig Micke.


 

Röke-Färjestaden

 
Solklar tvåa. Jag tippar 4-17. Minst 15 poäng från "bröderna Nilssons" klubbor.

Hur kul kan det vara?

Jag är glad för Emils skull att han inte kommer att ha några skyhöga krav på sig. Stackars Jordan.

7-kt kul.

Jag är inte någon större fantast av Liverpool. Jag tycker heller inte att Robbie Fowler är en bra fotbollsspelare. Men jag måste ändå bjussa på denna fantastiska kalender. Avsnitt 13 och 21 borde vara barnförbjudna.


 

 

Vill ni garva lite åt dumma engelska fotbollsspelare så rekommenderar jag Er detta.


7-ka saker.

# Hur kan Roma köpa/låna Chippen? Killen är ju helt kass.


# Det ryktas att  Fredrik Ljungberg är på väg till mitt West Ham.

 
# Daniel Mobaek, Oscar Wendt, Olof Guterstam, Rade Prica i ett svenskt fotbollslandslag. Nästan så att man tror att Warbergs tränare Isac Carlsson har tagit ut laget.

Rätt eller Fel?

Älvstranden har sparkat sin ledare Patrik Strömsten. Om det är rätt eller fel tänker jag inte gå in på.


 

Vi har alla fått lära oss att resultaten är allt. Är det rätt? Jag kan villigt erkänna att jag trodde att Strömsten skulle få stanna året ut. Älvstranden brukar faktiskt inte agera på detta viset. Men som sagt, rätt eller fel?


 

Det blir Peter Wallengren och Patrik Nyman som tar över ledarskapet i Älvstranden. Jag önskar båda herrarna all lycka.


Världens bästa nr 27.

Vilken match. Hur många ansikten hade matchen? Oj, ursäkta jag skall ta det här från början igen.


 

Europacupfinalen mellan Warberg och AIK hade allt. Vi Innebandyälskare fick idag oss en match i tvrutan som vi sent kommer att glömma. Efter första perioden så var jag säker på att AIK skulle sluta som vinnare. Efter andra var jag inte lika säker. Warberg dominerade andra perioden kraftigt. Men som så många gånger förut så avgjorde världens bästa nr 27.
 

 

I semifinalen så var 27:an faktiskt ganska blek. Men i dom stora matcherna (ok semi i EC är ganska stort) är killen helt fenomenal. Tillsammans med Micke Karlsson och Mats Carlsson så bildade Niklas Jihde dagens bästa kedja. Bara att lyfta på hatten och säga grattis till AIK.


 

Lite gott och blandat från helgen.


 

# Patrik Edgren vilken lirare. Frågan är bara på vilken plats Edgren skall spela på i BlåGult.


 

# Kenneth Lundkvist var tillbaka i målet. Skulle tro att Kimmo drömmer mardrömmar i natt. Kenneth plockade skott efter skott.


 

# Mathias Larsson och Kimmo Eskelinen är Sveriges klart bästa backpar.


 

# Enligt Chris Härenstam så tycker Warbergs tränare Isac Carlsson att hans centrar Tony Eriksson och Joakim Andersson håller landslagsklass. HALLLLÅ. Skulle vara intressant att se vilket lag Isac skulle ta ut om han var förbundskapten.


 

# Warberg föll med flaggan i topp.
 
 

 

# Aik hatarnas vänner brukar alltid gnälla på att Aik har fördelar i finaler. När det är Smfinal så brukar arenan vara klädd i AIKs färger. Sekretariatet brukar spela AIK sånger. Idag kan väl ingen klaga. Jo förresten, AIK kan lätt göra det. För jag tycker inte att sekretariatet var neutralt idag. När Joakim Andersson gjorde mål så skrek speakern i sin mikrofon. När sedan Patrik Edgren nätade så viskade speakern Edgrens namn.


 

# Varför spelade inte Martin Emanuelsson? Är han skadad?

 

 

# Warbergs publik är toppen. Måste vara skönt att ha dom i ryggen. Sveriges bästa innebandypublik?


 

# Presidenten skötte sig så pass bra att jag inte saknade tjejen från Norge en enda gång.


 

Till sist.

 

Ett stort tack till Warberg och AIK som bjöd oss på en riktigt bra match.


Superlördag.

# Superlördag. Vilken dag vi har framför oss. Tänk att få luta sig tillbaka i tv-soffan och njuta av två matcher på en och samma dag. Först ut är matchen Warberg-Espoon. Jag hoppar över att tippa något resultat. Sedan följer matchen AIK-Alligator. Jag väntar otåligt på första teckningen.


 

# Smsade med 27:an här om dagen. Han var tämligen säker på att få en guldmedalj imorgon. Jag håller mina tummar för världens bästa Nr 27.


 

# Pixbo vann mötet med Falun igår. Dellan pangade in 4 bollar. Snyggt jobbat.


 

# Men vad har hänt med Storvreta? Först blev dom nollade av Falun. Sedan så blev dom överkörda av Dalen med hela 6-1. Forsman har lite att fundera på.


 

# Jag missade ödesmatchen. Hade laddat ordentligt för den matchen. På förmiddagen så laddade jag upp med att se Jönköpings juniorer slå Stanstad i en typisk Valhallamatch. Parketten i hallen borde förbjudas. Det går inte att lira innebandy i den hallen. Bredvid mig hade jag en vilt hejande A-lags tränare. Mr Hill kan verkligen med konststycket att leva sig in i en match. Han måste ha haft svårt att somna på kvällen. För dagen gick ju rätt så bra.


 

# Kom igen nu Piraterna. Nu är det att plocka fram ert stora hjärta.


 

# Snart börjar den. Schlagertävlingen. Startfältet kommer att presenteras i veckan.  


Öppen och rolig match.

Det nya året börjar med en riktig ödesmatch. Älvstranden gästas av Jönköping. Två lag som är i stort behov av poäng. Vad kan vi då förvänta oss av matchen? Två tillbakadragna lag som bara står och väntar?


 

Nej, det tror jag inte. Jag tror att vi får se en riktig rolig match. Lagen har ju som sagt en massa profiler.  Eller vad sägs om Gillek, Calebsson, Nilsson mm i JIK. Piraterna har sina stjärnor i de främre leden. Jag tänker först och främst på Bröderna Johan och Fredrik Nyth, samt Jalava och Hillborg.


 

Fredrik Nyth är en kille som brukar kliva fram i dom viktiga streckmatcherna. Jag tror att han gör det igen. Freddan smäller in minst tre kassar idag.


 

Men båda lagen får vara nöjda med en poäng vardera. Matchen kommer nämligen att sluta 4-4.


Inga skrällar i EC.

# Ok, jag hade fel. Men erkänn att jag var rätt ute. Warbergs avbytare gjorde nämligen 8 poäng.
 

# Imorgon är det en ödesmatch i Lisebergshallen. Den tänker jag inte missa.


Underskattning?Warbergs lag ikväll mot Ryska Nizhegorodets. Warberg vilar alltså Larsson, Eskelinen, Holmer, Svensson, Sjögren, Andersson, Emanuelsson, Karlsson, Persson. Jag varnar för underskattning. Jag har vid flera tillfällen sett Ryssarna spela. Kommer Ryssarna med sitt bästa lag så hoppas jag att Warberg har med sig sina stjärnor på bänken.


mv Martin Rudeström 


Jonas Hansson - Staffan Simonsson 
Martin Svensson - Tony Eriksson - Kristoffer Elisson 


Christoffer Lindroos - Viktor Pettersson (om han kan, störs av en stukad fot) 
Anders Östling - Kristian Holtz - Magnus Danielsson

Hur länge skall Finnarna få vänta?

# EC är ganska öppet i år. Warberg har en jättechans till guld med tanke på hemmaplan. Alla talar om en helsvensk final. Men jag är inte så säker på det. Espoon Oilers har ett riktigt bra lag. Finnarna väntar på en triumf. Det var ju som sagt ett tag sedan dom fick fira.

 

 

# Vilka vinner damklassen? IKSU så klart.

 

 

# Glömmer aldrig Stings spelning i Scandinavium. Den var makalöst bra. Hoppas att han tar med sig Poliserna till Göteborg.


Härligt.

Jag blir så glad.
Du behöver inte ringa mig.

# Kan man byta fotbollslag? West Ham är ju helt kassa.


 

# För tio minuter sedan så bad jag min 3,5 åriga son att städa sitt rum. Till svar fick jag. Nej tack, det hade jag inte tänkt mig. Vad skall man göra? Bara att garva antar jag.


 

# Det har varit lite bloggande om innebandy. Jag lovar en skärpning.


 

# Ni kanske inte tror mig. Men jag är jävligt trött på alla fån som gnäller på domarstandarden.  Riktigt trött blir jag på dom ledare som ringer runt och beklagar sig. Ber om att få återkomma i ärendet.