Sluta spotta på golvet.

Grattis Warberg. Har för mig att jag känner någon som tippade 3-2 till Er före matchserien. Min favo Magnus Danielsson var väl som Henke Larsson hade sagt "helt ok".


 

# Vägen till Globen ligger öppen för Pixbo. För inte kan väl? Nej, det går bara inte en gång till. Eller? Va vet jag???..


 

# Emil har ett eget språk.


 

Ullared- Ullareda

Rattmuff- Luddvärmare

Elgitarr- Basgitarr


 

# Det har surrats om domare i kommentarerna. Polverari-Bengtsson är klart mina favorit domare. Dom har känsla. Sedan så finns det några som är katastroffffffff dåliga. Ett av just dom paren dömde Warberg-Helsingborg idag. Snälla Råsbrink- Nystrand, sluta igen. Idag var ni riktigt dåliga. Om jag säger att jag har set Nystrand le så förstår jag om ni inte tror mig. Kanske borde skriva tomtelistan?


 

# Vad skönt det var att såga domare igen. Det måste jag göra oftare.


 

# Detta var ryktet som jag hade hört.
 

 

# Imorgon så håller jag mina tummar för Pixbostjejer. Hade tänkt mig att gå dit tills jag fick höra att tjejerna hade börjat att odla slutspelsskägg.
 

 

# Skoja bara.


 

# Idag fick jag ett sådant allergianfall att jag trodde att sista stunden var kommen. Tårarna rann mer än dom gjorde för några år sen när jag varje torsdag tittade på Lilla huset på prärien.


 

# Va bra att Zlatan var tillbaka. Fattar inte hur kroknäsan orkar springa så mycket. Han är en underbar lagspelare. Ett geni.


 

# Skoja bara.


 

# Eftersom Jönköping har lite taskigt ställt så kan jag tänka mig att betala alla spelare som dom värvar av Mullsjö.


 

# Skojade jag?


 

# Sandra Jacobsson i WM-final i simning. Vilken skräll. Men så kommer hon från Täby med.


 # Vilket geni hade mordhotat Peter Sjögren? Vart är världen på väg? Mordhota en innebandymållis, plus en kille i Dalen (som spottar på golvet jämt som han är med i tv). Någon mer som har blivit hotade i år? Hoppas inte det. Hoppas att vi slipper det i fortsättningen

Vart tog golvet vägen?

Zlatan hade på sig sin nya innebandytröja. Vi var taggade till tusen. Men det gick inte som vi hade tänkt oss. Vi torskade i sudden mot 12isarna. Men måste nog medge att dom vann rättvist. AIK Dala har tappat formen. Han kom långt ner i planen. Han hämtade mycket boll. Men tappade också väldigt mycket boll på mittplanen. Nåja, är vädret med oss så är det ny match imorgon.


 

# Färjestaden är på väg upp i finrummet. Segern mot Järfälla skvallrar om det.


 

# Hörde lite rykten om ett elitlag igår. Måste säga att jag blev väldigt chockad.


 

# Varför lade man inte in det blåagolvet i Solnahallen? Jag hade stora problem med att se bollen. Sändningen försämrades kraftigt i och med det.


Solen lyser över planen.

Solen lyser över Mölndal. Igår var det 15 grader i solen. Härligt. Idag nalkas det match mot 12isarna. Jag och Zlatan är laddade till max. Trots att helgen inte riktigt har varit fullfjädrad.


 

I fredags så var det som sagt pokerkväll på jobbet. Fem tappra män skulle återigen mäta sina kunskaper i turspelet. För visst är det ett turspel? Själv så hade man inte den minsta gnutta tur. Mina placeringar blev 5a, 5a, 3a, 5a. Katastro0ffffffffffff. Får nog höra ett och annat på måndag. Mobbad och förnedrad så cyklade jag hem till de kära. Somnade runt tolvtiden för att sedan vakna vid tre. Då blev det en rusch till holken. Matförgiftad. Jag skall ge Er ett råd. Byt aldrig Pizzeria. Lördagen blev inte spec sexig.


 

Men idag är jag stark.


 

Uppstigning 06.00.

Blöjbyten 06.05.

Surfning 06.10

Matat Ebba 07.00

Fixat mat till Emil 07.15

Diskning 07.20

Rengjort kattlådan 07.40.

  

Nu sitter jag framför burken och njuter med en java i handen. Ebba har haft en tuff natt. Hon är förkyld. Nu är hon skittrött, men vägrar att sova.


 

Idag håller jag på Dalen.


Klart att Tomten finns.

Då var frukosten avklarad. Emil var ovanligt frågviss vid matbordet.
 

 

-        Pappa, finns tomten på riktigt?

-        Ja (ljög jag).

-        Jag tror att nån klär ut sig till tomten.

-        Varför tror du det?

-        För riktiga tomten är tjock!

-        Men du har ju träffat den riktiga tomten.

-        Jag tror att Farmor eller Farfar var tomten.


 

Undrar var han får allt ifrån. Klart att Tomten finns.


 

# På söndag smäller det. AIK Dala har blivit utmanad av 12isarna. Igår tränades det straffar på gården. Dala har även utvecklats till en bra deffensivback. Något som många trodde var helt omöjligt. Tror på seger på söndag.


 

# Ikväll är det pokertävling på jobbet. Som vanligt så är man favo. Men nu i skrällarnas tider så kan ju allt hända. Får väl ta med mig några extra slantar.


 

# Måste passa på att tacka DJn i Lisebergshallen. Gott med lite Håkan Hellström i periodpauserna.
 

 

# Emil sitter nu och målar två st teckningar. En ska Jerker Lundgren (Partille) få. Den andra skall Pekka Jalava (Älvstranden) ha. Måste berömma killen. Han väljer bra föredömen.


 

# Har lovat mig själv att sluta slå vad med Mattias Ryberg. När Pixbo låg under mot Balrog med två kassar i första matchen så frågade Ryberg om jag trodde att Pixbo skulle vända matchen. Självklart svarade jag. Gör dom inte det så bjuder jag på en trerättersmiddag. Nu är jag skyldig han en trerätters plus att jag måste springa Göteborgsvarvet. SHIT.


Köstaden Göteborg.

Så ja. Äntligen så fick man se lite bra innebandy LIVE. Ett helt nytt Pixbo rullade ut Balrog. När jag säger nytt så menar jag 2st backpar, 2 centrar, 3 st forwardspar. Daniel Johansson och Robert Olsson var tillsammans med Peder Boden och Peter Runnestig  planens två bästa forwardspar.
 

 

Vad som var mindre bra var som vanligt Arrangemanget. Varför har man bara två kassor öppna? Att man får stå i kö i 30 minuter är inte acceptabelt. Vill man stå i kö så kan man gå till Avenyn. Inte till en halvtom Lisebergshall. Ett annat ord som man kan använda är ordet pinsamt.
 

 

Men kvällens behållning var AIK-Täby. Vilken drabbning. Den matchen hade allt. Att tippa en segrare i matchserien är inte lätt. Så jag avstår.


 

Helsingborg slog än en gång Warberg på bortaplan. Bortaplan är något som jag återkommer till i ett annat alster. Är det verkligen så att "Hemma bra, men borta bäst"?


Så jäkla trött.

Jag är så jäkla trött på lag som inte klarar av att rapportera på IDA.


Ge dom höga böter.


Jag är så trött att jag inte orkar skriva idag.


Detta skrev jag igår.

Hur e det möjligt?

Idag blev det ett litet alster.


Tänkte gå och tippa. Men jag skiter nog i det. Inget vidare stäm nu.


ZZZZZZZZ, va har slutspelet börjat?

Visst kan man ibland underprestera. Men att ett helt lag gör det samtidigt i årets hittills viktigaste match är riktigt kalkon.
 

 

Jag var riktigt taggad idag. Så taggad att jag tänkte gå till arenan (cirka en mil). Som tur var så blev jag upphämtad efter några kilometer. När vi kom in på arenan, och matchstart närmade sig så blev allt helt avslaget.
 

 

Att kliva in i Lisebergshallen var som att kliva in i personalrummet på jobbet. Det var inte ens halvfullt. Om någon säger att det var över 500 personer i hallen så ljuger vederbörande. Pinsamt arrangemang i en kvartsfinal. Tur att tv inte var där.


 

Vill passa på att berömma Balrog. Killarna ville vinna matchen. Dom offrade sig. Domarna var emot dom. Men så dom kämpade.  Bruno hade en plan, som spelarna följde till punkt och pricka. Pånyttfödde Christian Hellström ägde Göteborg idag. Killen måste älska innebandy. All respekt till Christian och Balrog. Ni var verkligen värda segern.

  

# Kan inte tänka mig att någon i Pixbo får mer än en tvåa i spelarbetyg.


 

# Varför kom Pixbos timeout så sent?


 

# Pixbos förstafemma tog alldeles förlånga byten.
 

 

# Alla pratar om att det är nu det börjar. Man odlar slutspelsskägg. Alla vill till Globen. Så hur fan kan man då gå in i en match och inte kämpa? Inte vara taggad. Själv så hade jag kunnat offra en hel del för att fått vara med på planen. Jag hoppas att spelarna och ledarna i Pixbo skäms ikväll.


Årets skämt.

En kortis.


# Lektion nr:1. Som målskytt måste man kunna
räkna. Eller?


# Ja, vem var det som vann schlagertävlingen? Här kommer en ledtråd. Killen på filmens farsa vann.


# Detta måste vara årets skämt. Jag har skrattat en timme helt oavbrutet. kul att killen har humor. Börja blogga igen. Saknar din blogg.


# Om fem timmar börjar "Pixbo Show".
 

# Lovar Er att följa upp Åretstränare showen. Jag tycker att den är direkt pinsam. För att kunna vinna priset så måste du ha ett halvruttetlag och göra en skaplig säsong. HALLÅ. Vem tycker ni ligger närmast att få priset?

Bruno, Balrog: Han har gått till slutspel med ett halvbralag. Laget slutade åtta i serien.

Mikael, AIK: Tog Sm-guld förra säsen ( han blev bestulen på priset då). Tog EC-guld i år. Hans lag kom tvåa i serien.


Självklart så skall priset hamna i Solna. Men om man tittar några år tillbaka och ser vilka som har vunnit, så inser man snabbt att Micke redan är disskad.Så jävla sorgligt.


Ingen Rehab idag.

Kroppen smärtar. Zlatan sa att det var Rehabträning idag. Killen ljög. Vi stod och nötte passningar i en halvtimme (riktigt roligt med tanke på att han bara är 3.5 år, och har tålamod noll).
 

 

Som en riktig förlorare så skrev jag inget matchreferat igår. Man ska nämligen inte göra det om man förlorar. Som tur va så skrevs det ett i alla fall. En "läktarexpert" var tydligen på plats;).


 

# För Er som undrar hur det gick i Schlagertävlingen så ber jag Er att titta in på sidan imorgon. Kan redan nu avslöja att det inte var några direkta överraskningar i toppen.


 

# Pratade med Dala (Pixbo Dala) idag. Han lät taggad.


 

# Imorgon börjar det. Tänkte besöka Lisebergshallen. Sen är det bara att snabba sig hem och titta på SVT matchen som tjejerna har fått i uppdrag att spela in åt pojkarna.


 

# Har pratat med Stanstads Supporterboss idag. Bussen hämtar upp mig på fredag.


2-1 i matcher.

Godmorgon. Idag har man träningsvärk. Igår var det två tuffa matcher. Den första vann vi med 10-8.  Efter 8 kassar av mig (Dala). Den andra fick vi stryk med 5-1.


 

# Bloggen blir lite lidande av mitt nya projekt. Men det gäller att hålla igång. Hur tippar ni kvartsfinalerna?


 

# Igår fick jag ett nytt gött förslag. Får se hur det blir med den saken.


Dala avgjorde (som vanligt).

Det märks överallt att slutspelet är på G. Eller? Ute på våran gård var det idag en härlig match. Matchen var mellan AIK och Pixbo. Jag och Emil mot tolvåringarna. Emil var Zlatan och jag var som vanligt Dala. Bara det att Dala lirade i AIK idag.
 

 

Spelet var tufft. Alla var lite extra taggade. Men själv så tog jag det lugnt. Jag har nu lärt mig att inte gå förfullt. Men det lärde jag mig efter ett litet misstag. Jag skulle göra en helikopter och råkade köra upp min armbåge i ansiktet på en av tolvåringarna. Hur pinsamt tror ni att det var på en skala 1-10. Killen blev lite groggy och spottade blod. Där stod jag och skämdes.


 

Kan säga att AIK vann första matchen. Dala gjorde alla målen. Imorgon är det returmatch.

 


WOW.

MATHIAS LARSSON GÅR PÅ VATTEN.GRATTIS. DET DU HAR GJORT ÄR RIKTIGT MÄKTIGT.


Tack Tävlingskongressen.

Tack Tävlingskongressen. Mycket bra beslut. Nästa säsong blir intressantare än någonsin. Nu får vi nog se många div 1 lag som kommer att satsa hårdare.


 

# Hur fan kunde The Ark vinna? Att inte Svenska folket insåg att Sebastians låt var den bästa är för mig en stor gåta. Själv så hade jag The ark först på en femteplats. Återkommer med mer Schlager när Schlagertävlingen är avgjord.


 

# Fick lära mig en ny sak igår. Skall man hugga på någon så måste man länka upp citaten på en gång. För en del IB sidor ändra/redigerar/tar bort en del material. Vilket kan få även mig att se dum ut.
 

 

# Funderar på att ta bort alla inlägg från anonyma fegisar. Vad tycker ni?


 

# Kul att vi nu får ett riktigt  spännande elitseriekval. Jag skall inte tippa utvecklingen eftersom jag inte har sett varken Gävle eller Västerås i år. Men jag skall delge er mina önskningar. Jag hoppas att Färjestaden och Järfälla klara av uppdraget. Färjestaden för att Partille skall slippa dom i serien nästa säsong. Järfälla för att dom har så många spelare med stora hjärtan. Fredrik Djurling och Joakim Lindström är båda värda ett sm-guld i lojalitet. År efter år så stannar dom i sin klubb, fastän dom aldrig har en chans till medalj.


Mattematikerna bor i Stockholm.

Älvstranden gjorde i julas ett tränarbyte. Kanske världshistoriens sämsta? Piraterna har som sagt kammat noll efter bytet. Nu vill även jag se att killarna går hem till Patrik Strömsten och ber han om ursäkt. Så jävla trött på spelare som inte kan rannsaka sig själva. Vad trodde dom? Jag kanske låter lite bitter. Men det blir man när man känner för en klubb. Älvstranden kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Det var dom som först gav mig chansen. Vilket jag kommer att vara evigt tacksam för.


 

Järfällas tränare Emil Persson var riktigt ödmjuk när hans lag tillslut bärgade tre poäng. Efter segern mot Älvstranden så sade Emil att hans killar bara behövde gå på 80 % för att slå Piraterna. Hmmm. Undrar hur många procent övriga lag i serien gått på när dom har slagit Järfälla. Jag tippar att Pixbo gick på 17 % , Aik på 23% , Warberg 25 %.

 

 

# Såååååå trött på alla som hejar på Liverpool och Man United. Kom igen West Ham. 

# Varför heter det att laget gjorde "En mellan säsong" när det går dåligt? Snälla förklara för mig.


 

# Idag spelades "Friday Im In Love" på min radio. The Cures låt får mig alltid att vilja dansa. Jag höjde volymen till max, och gungade på ordentligt. När sedan låten följdes upp med Andreas Johnssons "Sing for Me" så blev det svettigt. Tänk vad musik kan göra en tokig.


 

Min favorit på lördag heter Sebastian. Inte för jag tror att han vinner. Men låten är helt magisk.


 

# Kan inte Jihde Zorra?


Panelen kommer alltid till dom viktiga matcherna.

Snart så börjar slutspelet. Då vaknar många till liv. Ett folk som verkligen vaknar till liv är experterna. Expertpanelerna fylls med de tappra krigarna. Det finns många kännetecken för dessa expertpaneler. Här följer några.


 

Som James Bond synkande klockor dyker dom plötsligt upp på matchen. Dom sitter alltid på samma platser. Dom är högljudda. Plus att dom flesta har återvänt till brottsplatsen (gamla spelare). Vad som inte syns utanpå dessa individer men som oftast stämmer in är att alla hade problem med rättvisan (domarna) på sin aktiva karriär. Något som dagens domare brukar få lida extra mycket för.


 

Alla har dessutom en solklar favoritspelare. Om det nu skulle vara någon i motståndarlaget som är taskig mot stjärnan så får han/hon höra det på direkten.
 

 

I periodpauserna berättas det alltid gamla minnen. Minnena består oftast av segermatcher eller råkurr. Något så ovanligt som dåliga domare är också väldigt ofta upp på tapeten.
 


Alla paneler har ett levandeuppslagsverk med sig. En som har sett lagets alla matcher under året. En som har koll på motståndarna. För det är ju viktigt att man tråkar rätt person när tillfället ges. För visst vore det pinsamt om man mot förvåna skulle vråla ut fel namn.


 

Nu för tiden så har man även börjat se "hangaroundarna".  Dom sitter i panelen men är oftast väldigt tysta. Dom kan till och med rodna när någon vräker ut sig saker som egentligen inte hör hemma på en idrottsarena.
 

 

Den som har lägst status får givetvis gå till kiosken och inhandla kaffe i periodpauserna. Ibland så får personen ifråga även betala kalaset. En vanlig kommentar brukar vara "jag bjuder nästa gång".


 

Dom riktiga experterna följer även sitt lag på bortamatcherna. Då brukar följande regler gälla. Den yngsta kör alltid. När man kommer in i hallen så skriker man allt vad man har ut sitt favoritspelares namn. Har man tur så vinkar stjärnan då mot en. Vilket betyder att man har fått bekräftelse på att man är "LäktarExpert". 

Vi ses på dom vanliga platserna nästa vecka.


Domarna och Lärarna kör över mig.

Jag har alltid gillat systemet med att det lag som vinner serien får välja sin kvartsfinalmotståndare först. Men hur blir det i år? Pixbo kan ju redan nu välja sin motståndare.


 

 Tänk Er om Balrog slår Pixbo i sista seriematchen. Sedan så väljer Pixbo Balrog i kvarten. Pixbo kan ju faktiskt "nästan" välja om det blir Falun eller Balrog som kniper den sista slutspelsplatsen. Ja, Falun måste förstås ta en pinne mot Storvreta.


 

Nej vi behöver som sagt inte leka med dom tankarna. För jag kan lova Er alla att Pixbo aldrig skulle lägga sig mot Balrog. Det finns nämligen ett ord som heter "Stolthet".


 

# Schlagertävlingen går helt enligt planerna. Jag leder så klart tävlingen. Jag är dessutom på en hedrande 27e plats i hela spelet. Närmast mig, flåsandes i nacken har jag "Poeten från Bagis". Som alla säkert förstår så är det just han som jag vill slå.


 

# Idag blev jag tydligen krönikör. Inte illa för en kille som hade en svag tvåa i svenska. Nu måste väl ändå Mamma förstå, att domarna och lärare alltid har missuppfattat mig.


 

# Såg matchen Partille-Slätafly igår. Partille var stekheta. Det var länge sedan som jag såg Partille spela så bra. Kanske tur att man har hållit sig borta i år? Framför allt så var det skoj att se de yngre förmågorna.


 

# Kommer man från Örebro så vill man inte ha upp Västerås i eliten. Jag vet inte hur många gånger jag har stått i Rocklunda och skrikit "Hata, hata Västerås". Vissa ränder går aldrig ur mig. Forza Gävle, Färjestaden och Järfälla.


Partille lirar bort Slätafly.

Eftersom tippningen går rätt så bra för tillfället så täkte jag ge mig på att tippa slutrundan i div 1 Södra.


 

Växjö-Färjestaden. Finns det någon klarare tvåa?


 

Fagerhult-Alingsås. Här hoppas jag att Alingsås vinner.


 

Partille-Slätafly. Pib har här chansen att spela bort Slätafly. Gör dom det så försvinner en lång och svår bortamatch nästa år. Partille vinner så klart.


 

7-Härad-Östra. 7orna vinner lätt på hemmaplan.


 

Mullsjö-Röke. Mullsjö gör en bra avslutning på serien och krossar Röke.


 

Engelholm-Vimmerby. Sömniga Vimmerby vinner i sudden. Friberg avgör på en markare.


7kt ont i ryggen.

Vilken dag. Dagen började med att jag sträckte ryggen. Hade glömt bort hur jävla ont det gör. Efter att ha tagit med ett varmt bad så var det bara att klä upp sig för 4 årskalas. Emils kompis Tobbe skulle firas.


 

Lite små sena (som vanligt) gled jag och Emil in på kalaset. Det bjöds på korv med bröd, plus glass och en massa godis. På detta kalas så var det en massa roliga tävlingar. Bla stolleken. Ni vet den roliga leken där man går runt några stolar till musik. När musiken slutar så skall man snabbt hitta en ledig stol. Tänk Er att vara 4 år och inte få någon stol. Många tårar fälldes. Emil tog dock förlusten med ro (kaptensämne?). Han tyckte det var roligare att vara domare (SHIT). Efter två timmars kalas med terroristerna så var jag helt slut. Det var knappt att jag orkade att lämna in tipset (vilket jag kunde ha skitit i).
 

 

 # Får väl passa på att gratulera en "Gammal" lagkamrat. Christian Edwertz gjorde i år 67 pinnar. Det räckte till att vinna poängligan i div 2 Västra Götaland. Hans Skoghall IBK vann serien och lirar nästa säsong i ettan. Grattis.


 

# Ikväll går Sonja Aldèn och Sanna Nielsen vidare till Globen. Sanna mina ord (Hegerfors humor).
 

 

# För övrigt så är jag säker på att Färjestaden lirar i eliten nästa säsong.


Hur löste Stor Fisch detta?

Att man skall göra allt för att vinna han väl alla någongång fått höra. Men jag tycker faktiskt att detta gick lite väl långt. Eller?

Anderberg til BlåGult.

Vad gör en Innebandytok när han är sjuk?


 

Jo han tar fram några matcher i samlingen och studerar olika lag/spelsätt. Igår gick jag igenom Helsingborg. Deras sista match mot Järfälla stod på programmet. Vad kom jag då fram till?# FCH är serien bästa lag på frislag. Dom har frislagsvarianter på hela motståndarnas planhalva. Det är väldigt sällan som dom slarvar bort ett frislag.


# Att Gullstrand och Vilkman har fått chanser i BlåGult vet väl alla. Men lagets bäste spelare heter Magnus Anderberg. Det är han som är hjärnan i sin femma plus powerplay. Han om någon borde få en chans i BG.


# Har aldrig varit spec förtjust i Mathias Andersson. Men i år ser han bättre ut. Han ser bla mycket snabbare ut i sidled. Plus att han sitter mer upp i målet.


# Har bara sett FCH i tre matcher i år. Men jag tror att laget kan överraska i slutspelet. Vidar har en bra trupp i år.


# Skulle föreningen lyckas med bedriften att få tillbaks Mattias Helgesson samt locka hem Jim Canerstam till nästa säsong så blir Skånelaget ett riktigt bra lag.


  

Skall inte avslöja allt här på bloggen. Måste spara lite tills mina slutspelsmemoarer kommer ut. Jag återkommer med info om vart ni kan läsa dom.