747

Det pågår en liten rättegång i Göteborg. Tjongbollslaget IFK Göteborg har som sagt hamnat i klistret. Nåja, inte för jag bryr mig, men en rättegång kan tydligen innehålla en massa goa kommentarer.


 

På Robert Lauls blogg hittade jag följande inlägg.
   45 minuter försenad kliver Peter Ijeh, med tolk i släptåg, in i rättssalen under pågående förhandling. Han blir ombedd att vänta utanför till nästa paus".

Rådmännen skulle bara plocka fram rökmaskinen, sätta på lite hårdrock och fixa fram en Blåvitt-tröja med 747 på ryggen.
 


 
  

Humor när den är som bäst.


Några Små Förändringar.

Jag är deppig. Jag har snart tappat all tro på vår idrott. Vilket spektakel år det har varit.


 
 1. När serierna var slut visste ingen om div 1 segrarna redan var klara för Eliten. Vi skulle tydligen rösta om det.
 2. Förbundskaptenen avgick. För att sedan precis som Jesus återuppstå.
 3. Nu skall det spelas en Ligacup. Sportsligt? Nej. Denna cup är endast för inbjudna lag.
    

Här kommer min lista över saker som kommer att hända i sommar. Bara så att ni är förvarnade. Känsliga läsare kan lämna in en Anonyma kommentar på Johan Sjöstrands blogg.


 

1. Per Jansson och L-G Tjärnqvist kommer att ha delat ledarskap i förbundet.


2. Kent
Göransson kommer att ta hand om både Herr och Damlandslaget. Vi återgår till det mycket lyckade konceptet som vi prövade för några år sedan.

 

3. Om hemmalaget lyckas med bedriften att locka mer än 500 personer till sina hemmamatcher så utgår det en bonuspoäng till hemmalaget. I Stockholmsområdet krävs det endast 200 personer. Detta gäller endast Eliten och Div 1. På det här sättet blir det då ett rättvisare kvalsystem till Ligacupen 2008 för Div 1 lagen.


4.
Vi inför ett fyradomarsystem. Här ser jag många fördelar. Domarna får varsin stol att sitta på. Dom placeras ut bakom sargen i alla planens hörn. På det sättet så slipper domarna förbundets tuffa krav på löptesten. Samt att man kan döma tills man dör. Vi slipper dom unga vattenkammade domarna som tror att dom har något att tillföra.
 

5. Spelarna kan ha kontrakt med två klubbar samtidigt. Man får även spela med båda klubbarna. Men det måste gå 5 dagar mellan matcherna i respektive lag. Det kommer att kallas ?Spelarfarma avtal?. Klubbarna kan dessutom spela i samma division.


6.
Vid en eventuell arenamatch så skall minst ett av lagen spela i AIKs matchställ. Det är även förbjudet att spela i Caperios tröjor i stora arenor. Att dom var i final i fjol ser hela Världen som ett stort misslyckande. Tänk att vi var tvugna att se Bohemerna ett flertal gånger i rutan. Nej backa bandet ett år och frångå aldrig principen igen att Caperio aldrig skall få synas i tv.


7.
Spelare som är över 30 behöver inte träna försäsong. Skulle dom vilja komma ner och lattja lite med dom vanliga människorna så ska det inte kallas Comeback. Alla över 30 har ett frikort till vilket lag dom vill. Det finns dessutom långt gångna planer på att alla lag måste ha minst en spelare som inte får träna försäsong.

    

Så nu känns det lite bättre.


Stakars Gävle.

Så var det dags för Ligacupen. Den är framtagen för att ge Elitlagen mer matcher. När jag hörde talas om iden att man skulle bjuda in fyra st div 1 lag så inbillade i alla fall jag mig att det skulle bli det lag som året innan var det högst rankande i respektive div ett serie.
 

 

Alltså Gävle, Västerås, Mullsjö (eftersom Färjestaden gick upp).  Hur man skulle tillsätta det fjärdelaget hade jag bara mina aningar om.
 

 

Idag fick vi svaret vilka div ett lag som är inbjudna.


 
 1. Västerås. Självklart så ska gurklaget vara med. Man vann ju Mellersta serien förra säsongen.
 2. Älvstranden. Vaaaaaa. Älvstranden fick sin plats tack vara sina fina publiksiffror på sina hemmamatcher. Tillåt mig att småle.
 3. Landskrona nykomling i div ett. Även dom har bjudits in tack vare starkt publikstöd. Vem är det som bedömer detta spektakel?
 4. Finspång. Finspång hade tydligen fina publiksiffror när dom kvalade 2006. Jag säger bara ?Stakars Gävle?. I sin sista match i kvalspelet 2007 drog laget 1728 personer till Läkerolsarena. Föreningen valde att satsa, trots att laget inte hade en procents chans att gå upp. Ska man inte premiera en sådan förening?
   

Vinnarna i detta spektakel är Landskrona, Finspång, Älvstranden.

  

Förlorarna är Gävle, Mullsjö, och övriga div 1 lag som nu fick reda på att de inte duger.


 

Är Ligacupen en cup för lagen? Eller är den en cup för SEI?

  

# Årets skämt 1: Älvstranden är ett publiklag.


Musik är Livet.

Förlåt mig att jag bryter radiotystnaden. Men jag måste helt enkelt blogga. Hade ju som sagt tänkt mig en paus. Men när jag igår kollade in statistiken så insåg jag att det måste ritas lite. När jag dessutom är hemma sjuk så måste man ju ha nåt att göra.


 

Fan va jobbigt det är med feber.


 

Ingen som har följt denna blogg har väl undgått mitt musik intresse. Idag har jag suttit framför datorn och gått igenom min uppväxt.


 

Min mor var en väldigt förstående mor. Hon förbjöd mig att gå på Ebba Grön. Hon var rädd för att jag med mina 160 cm skulle bli nertrampad. Jag glömmer aldrig den dagen. Jag var skit sne. Men jag och polarn fann tillslut en öppning.


 

Vi plankade in i Brunnsparken. Där fick jag se min första idol Joakim Thåström ge allt. Han gav så mycket av sig själv att han slocknade över ett bord bakom scenen efter spelningen. Jag fick helt enkelt trösta mig med autografer av de övriga i bandet Gunnar Ljungstedt och Lennart Eriksson. Sambon Carina frågade precis mig om jag verkligen gillar musiken. Hallå, finns det ris i Kina?


 

I de senare tonåren så fick jag en ny idol. Mauro Scocco och Ratata. Mauro är fortfarande Sveriges bästa sångare. Så det så.


 

Min son Emil har fått en idol. Markoolio. Här är hans senaste hit. Den har gått varm hos oss den senaste tiden.

  

Mina topp fem i ungdomsåren.


 
 1. 800 C.
 2. Staten och Kapitalet.
 3. Mental Istid.
 4. Mamma Pappa Barn.
 5.  Ung och Kåt.
  

Topp fem i Tonåren.


 

1. Himlen

2. Se Dig Inte Om.

3. Hem till Stockholm.

4. I dina Ögon

5. Ge Inte Upp.

  

Den här versionen är ju helt brutalt grym. Martin Stenmarck blir sommarens solstråle.

   

# Inom några dagar så kommer jag bestämma mig för hur det blir med Innebandyn nästa säsong. Men en sak är säker. Om jag kommer att träna ett lag så lägger jag säkerligen ner bloggen. Jag tror aldrig att jag har haft så intressanta val framför mig.


  

# Jag har enbart bloggat för att ha något att göra. Jag kommer aldrig att sluta med Innebandyn. Men man kan ju ha olika uppgifter. En sak är säker, Jag vill jobba med Innebandy
.

 

# Jag håller på att färdigställa min kurs i ämnet coachning. Mycket intressant ämne
.

  

# Att vara Sportchef kan inte vara lätt. Hur får man alla att vara nöjda? Tiderna har också förändras en hel del. Nu för tiden så känner alla varandra. Man tar en kall tillsammans på Avenyn och tjatar lite. På den gamla goda tiden så existerade inget sådant. Man ville inte vara kompis med sina fiender. Nu gullas det på vart enda fik i hela stan. Man hör kommentarer som, ?Jag ångrar mig att jag inte gick till Er?, ?Ni är ju grymma?, ?Jag vill lira med Er?. För att dagen innan/efter ha skrivit på ett nytt färskt kontrakt med någon helt annan. Nej, kolla Er i spegeln någon gång. Vad är det egentligen ni vill? Inga namn nämnda.


  

# Vi den här tiden så är det dessutom mycket svårt att få kontakt med vissa personer. Att det dessutom är samma personer varje år får ju en och annan att börja fundera. Förra året var jag tyst. Nu skriker jag ut. SKÄRP ER 0302.


#
1998 och Style. Ännu en go låt.


# Shit va svag jag är för denna låt. Little Willie John live i SVT 1996.


Tänkte avsluta med en liten tävling som jag kallar "Vem tänker koppen på när han hör låten".


Idag får ni tre personer och tre st låtar. Parasamman personen och låten som ni tror är rätt svar. Fint pris till segraren. Kan man sedan förklara varför jag tänker på dom så blir priset större och finare.


1. Magnus Augustsson Pixbo
2. Johan Nyth Älvstranden
3. Tom Wester fd AIK1. 800 C
2. Se Dig Inte Om
3. Little Willie John


Den bleka Iraniern löser mina problem.

Varför började jag att blogga?
 

 

Jo en vän tyckte att jag behövde få ur mig visa saker. Visst hade han rätt. Från början var det bara på skoj. Trodde nog att endast att de närmaste skulle dyka upp på bloggen. Men så blev det inte. Nu är det väldigt många som varje dag är inne en stund. Måste säga att jag uppskattar det. MEN.


 

Nu har man ju satt en viss press på sig själv att leverera. Vilket jag inte alltid lyckas med.

   

# Westham klarade sig kvar. Gud hörde mina böner. Amen.


 

# Gött att killen har börjat leverera igen. Innebandy är roligare när många tycker till. Speciellt   folk som alltid har ett budskap. Måste erkänna mig slagen här.


 

# Festen ja. Den gick bra. Ryssland skulle ha vunnit.


 

# Innebandynytt hade på förmiddagen ett forum uppe där man fick tycka till om utnämningen av förbundskaptenerna. Men nu är den borta. Varför? Var det någon som fick kalla fötter? Får väl ringa Sjöstrand, så jag får svaret. Vad jag tycker? Fulham gjorde rätt i veckan som gick. Grabben (kommer inte ihåg namnet) fick avgå som förbundskapten för Nordirland när han tog över Fulham. Fulhams ägare tyckte att han skulle koncentrera sig på klubblaget. Men jag vill inte sträcka mig helt ut till att AIK tjänar på detta. Det finns som sagt både nåt gott och ont i denna affär.


 

# Har inte raderat ett enda inlägg på bloggen . Men idag kände jag att det var dags. Kasta inte skit på människor på mina kommentarer. Pissa på mig om ni måste pissa på nån.


 

# Tog mig en matbit hos Babak idag. Hade sedan en lång diskussion om falska människor. Ni vet såna som inte vågar stå för vad dom har sagt, eller vänner som sticker varandra i ryggen. Hmmmm. Jag lyssnade och lärde mig en hel del. Tack Babak. Det skulle tydligen till en blek Iraner för att lösa mina problem.


 

# Vet ärligt talat inte vad jag ska göra nästa säsong. Men jag ska bestämma mig i veckan som kommer.


 

# Daniel Dalbjer till Caperio. Jag skulle vilja kalla det för en magisk värvning. Jag har alltid varit ett stort fans av killen. Han är verkligen innebandys Gaza. Geni och idiot samtidigt. Shit vad jag älskar sådana lirare.


  

Tack för mig. Nu går jag på semester. Återkommer 1 juni. Hetare än någonsin. Vill ni nåt så finns jag här.


koppen1970@hotmail.com


Opppps He did it again.

Schlagerlåtarna rullar fram på jobbet. Tränar på texterna medans jag jobbar. Nu har jag lunch, " så nu får jag la blogga?


Milleniumets "Oppps i did it again" har slagit till igen. Denna gången så skrev Mikael Karlsson på för Balrog. Men något säger mig att han även har ett kontrakt med Pixbo och Dalen på G. Gött Micke. Träna på autografen. 
 

Fick precis ett sms från Mickes granne.


Hejsan. Igår kl 22.45 anlände Freja Jihde. 53 cm lång o 3,5 kg tung. Alla mår toppen, men trötta.
Häls Fam Jihde.Grattis mina vänner. Visst är det stort att bli föräldrer.


# På söndag eller måndag kommer mitt sista alster på två veckor. Måste ta det lite lugnt. Hoppas att ni har förståelse.


# Är Hallstensson förbundskapten igen?


# Imorgon kommer The Ark på en hedrande bronsplats.


# Visst är folket i runt gamla Jugoslavienlite små konstiga. Ena dagen så skjuter dom ihjäl sin granne. Andra dagen ger dom fullpoängare i Schalger till dom. Så kom inte och säg att Schlager förbrödrar.Nån som vill ha ett nytt skrivbordsunderlägg?

 image1.

image3Grabbarna på jobbet tycker att jag liknar en viss SchlagerKille

Håll om mig fast på Engelska.

Emil sjunger på Engelska.På söndag tar jag semester i två veckor. Sen hoppas jag att jag har återfunnit skrivglädjen.

Come as you are.

Nu är det dags. Det alla har väntat på. Jag lägger ner bloggen.


 

Jag har bestämt mig för att ta ett lov. Hur långt vet jag inte. Kanske nån månad, kanske nåt år. Vi får se.


 

Tänkte fira året som har gått med en riktig Schlagerfest. Allas vår vän Babak led hårt när Mölndalsån stod som högst i Vintras. Det gick så långt så att Babak fick stänga Mölndalsfritidsgård. Men nu har han öppnat guldhaket igen.


 

Lördagen den 12 Maj så firar vi nerläggningen av bloggen/öppningen av guldhaket  genom att anordna en helskön Schlagerkväll. 

Jag själv kommer att stå som DJ från kl 19.00. Då får man enbart höra Svenska Schlagers i två timmar. Sedan så kör vi STORBILDS TV och hejar fram The Ark till framgång. Innan röstningen sätter igång så har vi ett uppträdande. På stora Scenen kommer "Alex the man" att framföra sitt berömda zorronummer live för första och kanske ända gången någonsin. Även regisören "Steve" har lovat att vara "Gäst DJ".


 

Alla är inbjudna till Åretsfest. Inträdet slopar vi helt. Kom som ni är, dansa och njut av trevlig musik och goa människor.
 

 

Extra välkomna är alla ni som har följer denna dåliga blogg. Vore kul att se vilka ni är som är inne och kommenterar här.


 

Så ta fyran till Mölndal på Lördag. Ni kommer garanterat inte att ångra Er.


 

Tack för alla mail under året. Positiva som negativa. Alltid lär man sig något.

 

Koppen1970@hotmail.com


 

/ DJ Kopp.


Schlagerfest i vänners godalag.

Sitter hemma med kidsen. Har plöjt igenom hela skivhögen. Jag ska nämligen vara DJ nästa lördag. Jag återkommer med mer fakta i fallet.
 

Tänker ta ett blogglov på obestämd framtid.


Därför bjuder jag Er alla till festen den 12 Maj. Temat är Schlagerafton. Kanske därför som jag blev DJ.
Så boka inte upp något nu. Eller, jo gör det. Kom till Schlagerfesten.
Lokalen är dansklar. Underlaget är parkett.


Återkommer med mer fakta, tider mm. Den 12 Maj ska bli historisk. Säger bara The Ark.


"DJ Kopp"