Koppens Nyårs Nötter.Nöt 1:Det finns en vinkel som får mig att falla i trans.


Nöt 2: Det finns en kille som borde ha varit med Tjeckien. Jag vet en killen skulle ha gjort precis som vår andremålvakt. Dvs nöjt sig med en plats på bänken (om han bara hade fick sitta på sitt lilla underlägg). Han har en tendens till att  ofta vara skadad.


Nöt 3: Bilden föreställer en domare som har slutat.  Han har dömt  Sm finaler. Han har blitt utsed till årets domare. Han kommer från samma stad som Winnerbäck.


.


Nöt 4: En tränare som gillar att tycka. Frågar ni mig så tycker jag att han E helskön.


Nöt 5: Han får mycket skit. Han e sportens bäste amasadör. Personligen så tror jag att han precis som min son gillar att ta kort på sig själv.


Lyckatill.
Dom ger mig Energi.

Provar lite Julklappar.


Här är Änglarna som ger mig Energi.

Sån jävla Torsk.

Jag har otur jämt. Dagens spel såg bra ut. Jönlöping, WBA till 3.75 0ch 3.40. Jag kryddade det med Fucking Chelsea som gav "fina 1.60". Drog iväg några tripplar med vinnare på Westham, Liverpool, Arsenal och Fucking Chelsea.

Så tröttsamt att man hade haft 3400 på kontot om Fucking Chelsea inte hade släppt en kasse i minut 90.

20 gånger fläsket gav JIK, WBA och just det FC.


Nåja, efter en närmare titt på matchfaktan i matchen JIK-Balrog så kanske man inte ska vara så sur. JIK avgjorde ju matchen i sitsta sekunden.


Men why hade jag med FC på alla kupongrna?


Jo för jag E en loooooser.Som ett brev på posten så misslyckades potträningen också. Fan.


Tacosen blev i alla fall lyckad.


Nu har man Ebba i knät. Tack för energin ni och barnen ger mig.


Körslaget är grymt. Tänker inte missa ett enda avsnitt.


Förövrigt så fattar jag inte varför
Sundbom fortsätter att producera poäng. Det blir ju i alla fall ingen Blågul tröja för killen.


En del lirare hoppas nog på nytt blod i förbundsledningen.


En del E säkert jätte nöjda.


Precis som det ska vara.


Tänkte gå på Pixbo imorgon. Såg fram emot SSL match. jaha, den är flyttad till Skövde. Tack för det. Gnäll inte på att intresset för Innebandy svalnar i Götet.


Kul med en match varannnnnnan månad.


Så, börjar komma in i matchen igen. Bitterheten E tillbaka.Tack alla Vänner.

Puhhh. Det mås bättre idag. Men topparna är höga och dalarna är djupare sen Elden försvann.


Gårdagen går till min historia som en av dom klart värsta dagarna i mitt liv. Du finns inte längre. Eller gör du det? Jag tror det. Det hände nämligen en konstig grej igår. Jag orkade inte med julstämningen, så jag tog mig en promenad.Jag gick och gick och gick. Tänkte och pratade med mig själv. Tillslut så började jag att prata med Far. Tittade upp mot himlen och berättade hur mycket jag älskade honom. Jag tackade han för allt medans tårarna rann på mina kinder.


När jag kom fram till huset så såg jag ett ljus.


Ljuset kom från en påse med barnens klappar som stod på altanen. I påsen så fans det ett sånt där Lucialjus som Ebba hade fått av Far och Maria. Jag kan svära på att det inte lös när jag gick.Magiskt.Annars e det mesta just nu tragiskt. Men det e väl bara att kämpa på.Tack ännu en gång alla ni som har hört av sig här eller genom sms mm. Sånt värmer.
Vi ses i Himlen Pappa.

Ett ljus är tänt på bordet. Detta skulle ju bli en trevlig afton. Orden Gud Jul finns inte längre.


Det var en glad kille som anlände till Örebro kl 10.48. Men på bara ett par minuter ändrades allt. Fick då beskedet att min Far dog inatt. Kan fortfarande inte tänka klart. Varför? Han var ju bara 58 år. Inte ens sjuk. Vi skulle ju ses idag. Alla går i ett slags chocktillstånd. Själv E jag också där. Helt slut i kroppen.


Var hemma hos Maria (Pappas sambo). Det gjorde ont att se sängen där han somnade in för bara några timmar sen. Men jag är glad att jag gick dit. Antar att detta inlägg e nåt slags terapi inlägg.


Men jag ville bara tacka alla för dom fina orden jag har fått av Er idag. Tack Mina vänner.


Ska vi vara nöjda med ett silver?

Tankarna viner i knoppen. Tronskiftet kom som ett brev på posten. Kom inte och säg att ni inte var förvarnade. Filliol var förvarnad när Eder stegade fram i fotbolls VM 1982. Men vad skulle han göra åt Eders hästspark? Frågorna E många. Visst är det lätt att var efterklok. Men visst var vi förvarnade.


Vår trupp räkte inte till. En av frågorna som jag ställer mig är. Ska vi vara nöjda med ett silver? Med facit i handen ja. Jag tycker att vi börjar från början.


Uppladdningen:Ska det verkligen behöva vara så att vår Kapten och vår vise kapten ska behöva sitta i möte efter möte och förhandla om ersättningar till spelarna? Svaret är nej. Mitt förslag är att antingen lagledaren eller kordinatorn ska göra dom sakerna. Man ska inte ta en massa energi av spelarna.


Medans Finland åkte till Spanien och laddade batterierna så åkte Sverige till Falun och torskade mot ett lag som inte finns...........
Varför spelar man en sån match? Landslaget hade inget att vinna. Men en massa att förlora. Tänk Er själva att förlora mot ett lag som inte finns. Där rök nog en hel del energi och självförtroende. Jag tror att en hel del av killarna fick sig en ordentlig törn. Nåt vi kan ta lärdom av?Laget:


Klart att alla har sin egna åsikt om vilka som skulle ingå i laget. Jag själv deklarerade att åtta spelare inte borde ha fått en plats i truppen. Jag säger inte att jag hade rätt. Men att ställa över killar som Sundbom, Micke Karlsson är för mig en stor gåta. Ledningen sattsade på sina så kallade Rollspelare. Halllllllå. Boden, Johansson, Helgesson har inte tillsamans gjort lika många strutar som Sundbom har gjort i serien. Finnarnas forward var klart mycket bättre än Sveriges. Killen som ser ut att ha skrivit  "Herrana i hagen" lirade knappt nåt i finalen. Men han hängde tre kassar. Respekt.


Jag tänker inte hänga nån speciell spelare, men va fan gjorde Varbergskillarna? Alla utom Svensson satt på bänken när matchen höll på att avgöras. Kimmo på fel bänk. Emanuelsson, Sjögren, Andersson på rätt bänk. Men vart tog vinnarskallarna vägen?


Gillek var bra mot Blåbären. Mot jordgubbarna kom han inte långt.


Jag tycker att Sverige hade tur som tog sig till finalen. Man vann med uddamålet mot Tjeckien. Man var enbart ett skott från att missa finalen. Vi vann ju semi i sudden. Så visst kunde detta VM ha slutat i helt missär.


Visst njöt man när Sverige gjorde sex raka kassar. Lika mycket grämde jag mig när Finnarna avgjorde.


Nästa gång vill jag att ledningen tar ut tre bra femmor. Tre femmor som kan gå in och leverera. Inte två femmor och en massa rollspelare. Nej tre femmor plus två bra målvakter. Sen kan man ha tre rollspelare som kan gå in på vilken plats i laget som helst. Då vet alla sin roll från början. Nu blev det för mycket gott och blandat. Man visste inte vilken bit man skulle stoppa i munnen först.


En del säger att det här var bra för sporten. Varför undrar jag? Visst är det kul att VM nu inte är en ren transportsträka fram till finalen. Men bra för sporten att Sverige förlorade vet i fan.


Kul att man kunde se nästan alla matcherna på nätet. Nu kunde man leka förbundskapten hemma i soffan. Nice.


Största skrällarna var när Kranberg tog sina utvisningar. Kom inte och säg att ni inte var förvarnade.Nåja, detta var ju bara ett VM. Nu får vi ta nya tag. Hoppas att Göransson fortsätter. Jag tycker faktiskt att han är rätt man för Blågult.


Jihde avslutade på bästa sättet. Bäst när det gäller. Gott 27:an.Mika Kohonen var värd ett guld. Hade Mika varit Svensk så är jag säker på att flera hade haft han som nr 1 i Världen.


Fingrarna sprattlar på bordet. Inte så konstigt när man har jobbat i 13 timmar. Så ursäkta om texten var konstig. Får återkomma en annan dag.
Ebba ska vara "Cia".Jag älskar mitt menningslösa liv, hur e ditt liv?Tack Lasse för dom raderna. Dom senaste veckorna har varit riktigt jobbiga. De har varit fullfart hela tiden. inte så konstigt att kroppen sa ifrån. Nu har man legat i soffan i snart en vecka. Börar att bli tokigt rastlös. Bara att hoppas att man hinner bli frisk till helgen. Vill verkligen ha en pussel helg med barnen.


# Jag står fast vid Finsk seger på söndag. Om nu inte Tjeckien överraskar på lördag. Måste säga att jag E impad av många lag i år. Börjar smått att lära mig Tjekiska. Vilka härliga sändningar dom har. Paus underhållningen är magisk. Härliga reportage om spelarna. Inte som i Sverige "Reklam". Sen så får man ju se matcherna från långsidan. Inte så illa.


# Tog mig en liten promenad idag. Var och pantade lite Petflaskor. Satan vad jag skämdes när jag kom in med en vagn full av plast (nämligen 60 st 2litersflaskor). Turken bara skrattade åt mig. Nu fattar jag varför tandläkaren frågade Emil om han drack mycket dricka. Nåja, så illa E det inte. Jag har slängt in flaskorna i en garderob i ett års tid. Och Emil dricker bara cola på helgerna.


# Snart dags att besöka Örebro. Kul, men samtidigt lite tråkigt. Åker ju hem utan barnen i år. Det blir tugnt att fira Jul utan mina älsklingar. Men sånt e livet. Vi tar igen det på Nyår. Då ska det skjutas raketer.


# Imorgon är det Lucia på dagis. Ebba sa att hon skulle vara "Cia". Anntar att det E lucia hon ska vara. Emil går i pappas fotspår. Han ska vara pepparkaksgubbe. Inte helt omöjligt att det kommer att fällas några tårar imon.


# Nån som vet hur det går för Westham?
Domarna förstör hela tiden.
Vad gör man hemma när man E däckad. Jo man kollar statistiken för laget. Skrämmande läsning. Jag ber nu alla känsliga tittare att redan nu byta sida.Första Perioderna: 23-20
Utvisningsminuter: 22


Andra Perioderna: 18-29
Utvisningsminuter 32


Tredje perioderna: 16-38
Utvisningsminuter: 70Sammanfattning: Vi lirar oftast mycket bra i första perioderna. I andra tappar domarna oftast matchen. I tredje får vi allt emot oss. Domarna är helt kassa. Dom tappar oftast humöret enbart för att dom E så dåligt tränade. Eller för att dom har dömt för många matcher under helgen. I vissa fall har jag hört att dom känner folk i motståndarlagen.


Nu när vi har allt svart på vitt så vet vi vad vi ska göra. Vi ska helt  enkelt göra mer mål i första perioderna. Då blir det mycket svårare för domarna att förstöra matchen.


Så ja, nu tror jag att vi fixar tre pinnar på lördag.Fattar inte att folk tycker att vi E en samling idioter. Snälla tomten ge inte dom elaka några klappar.


IRONI...................................

Finnarna är där för att hämta hem Guldet.

Så då har man tittat på Ceska Televize halva dagen.


Sverige gjorde en bra match. men Gud vad Finnarna imponerade på mig. Dom klassade Norge.


Jag tror att vi förlorar guldet i år. Nordic får mina pengar om inte Finnarna vinner.


Hoppas verkligen Att Herr Göransson har nåt mer att komma med. Kom igen nu Sverige. Jag förlorar gärna några slantar.Det var som tusan.....

Oj oj oj. Minns tillbaka till det glada 80 talet. Då lirade jag på mitten i Rynninges juniorlag. Jag och en kille vid namn Alexander Axen. När vi ledde så var jag offensiv. När vi låg under så var Axen den som drev på. han var redan på den tiden väldigt taktisk.


Vi lirade även i samma kedja i Ladugårdsskogens jun lag i Innebandy. Det var vi som la målen i Lilla Hölö Cupen. Våran femma lade grunden till guldet i turneringen.


Hoppade till i soffan när jag nu fick reda på att killen ska träna GAIS. Shit va roligt. Nu E jag säker på att GAIS blir bästa laget i stan nästa säsong.

Shit vilka bra lagkamrater jag måste ha haft.

Jag och Emil var i färd att leta upp Julsakerna. Då vi hittade en låda med medaljer. Emil blev glad över alla medaljerna. Oj vilka minnen som uppstod när man tittade i lådan. Man har lirat en hel del turneringar. Bla så hittade vi följande medaljer.


Smguld 01/02
Sm brons 5 st
Wasahhuscupen Guld och Silver.
2 st Guld i Lithellscupen (Kumla)
JC Cup (Kristinehamn) Guld
Dumleslaget Guld och Silver
5 Dm Guld 2 Silver
2 Guld Örebro Cupen, 1 Silver
1 Guld Nora Cupen
Guld och Silver  Livregementets Grenadjärer
Tiotal olika medaljer i seriespel
Mölndals Ungdoms Cup Silver
Grosvadscupen Silver
3 Dm Guld fotboll
Guld Hällebo Cup
Guld Gothia Cup
Guld Lilla Hölö Cupen
Silver Björn Borg Cup
Några Hockey priser
Några Skyttepriser från Lumpen

Samt några till medaljer som blev för jobbiga att trassla upp.


Finns bara en sak att säga.


Shit vilka bra lagkamrater jag måste ha haft
.


Nu ska vi leta vidare. Julgranskulorna måste vara här någonstans.Sängen talar.

Ahhhh vad trött jag blir. Förra veckan bestod av Vab. Nu ligger man här själv. Hosta, feber utslagen. Nåja, jag E inte själv. Emil är här. Han hostar nästan mer än mig. Idag blir det till att plöja några filmer. Kanske lite PS2. Får se om vi orkar.Konstigt att man kan sakna jobbet såååååå mycket.


VILL BLI FRISK.

Trött, Bitter, Sjuk, Saknar släkten.

Wow, Sverige fick idag en tuff resa.


Domarna var kanon.


Kul att kolla betygen på Magget. Blev lite förvånad.


Julfest igår med Dårarna. Vi var ca 70 pers på favohaket. En var nykter. Japp det var jag. Vad var oddset på det? Hade lovat att hjälpa till i baren/plocka flaskor/Diska mm. Frågan E om jag gör om det nån gång. Fast det var trevligare att stå på andra sidan disken. Billigare med för den delen.


Torsk igen. Nu ligger vi riktigt dåligt till. Kanske dags att göra som Warberg. Skaffa sig ett elit lag som kan sponsra med lite lirare ibland. Sportsligt? Känns som att dom spottar på serien.


Hmm, tv4 sporten trodde att Ramsin stod. Pissa på oss.....

Pengar, vad är det?

Oj vad konstigt det känns att man inte ska iväg på VM iår. Alla resor med Gubbarna brukar sluta i ett enda garv. Har många minnen från våra VM äventyr. Ett minne utspelades i Helsingfors.


Efter en blöt kväll på ett av Helsingfors bättre ställen så bästämde vi oss för att gå vidare. Med i sällskapet fanns "Pixbo Maffian". Vi fick för oss att ta en genväg. Vi hamnade på en skum bakgata. Det var mörkt som satan, men enligt maffian så var vi på rätt väg.


Efter några hundra meter så stöter vi på en Gatumusikant. Han såg helt utslagen ut där han satt i mörkret. Nu pratar vi samhällsklass 100. Hur som helst. det hela började med att Stor Pixboiten tömde sina fickor på mynt och nån sedel. Sen gjorde vi andra ca 15 personer likadant. När vi hade tågat förbi så slog musikanten snabbt igen sitt fodral och sprang därifrån.


När vi efter några minuter äntligen hittar ett MC (Svensk Husmanskost) så gick det upp ett ljus för oss. Musikanten fick nog några tusen av oss. Inte många i sällskapet som hade lärt sig vad en Euro var värd. Vi garvad och beställde in en liten pommes och en isvatten.


Finalen kostade mig 4000. Det var bara jag som hade med mig kortet. Otur för mig så hamnade vi i Resturangen, där vi satt under hela matchen. Det är möjligt att vi hade en av dom bästa platserna i hallen. Men också en av de klart dyraste.


Kanske bara är bra att man E hemma iår. Det är ju snart Jul, och Kidzen har ju varit snälla.

Min WM Trupp.

Så vad gör man när man E hemma och Vabar. Jo man tar ut sin egna WM TRUPP. Här kommer mitt lag.Målvakter

Peter Sjögren
Daniel Ramsin


1 femman

Peter Fischerström
Olle Thorsell
Fredrik Djurling
Niklas Jihde
Mikael Karlsson


2 femman

Henrik Quist
Daniel Dahl
Karl-Johan Nilsson
Daniel Calebsson
Johanes Skog


3 femman

Kimmo Eskelinen
Rasmus Sundstedt
Martin Emanuelsson
Magnus Svensson
Jim Canerstam


Danne Bron-Sundbom
Linus Nordgren
Andreas Ackevi
Vi måste älska när dom slår oss.

Innebandyn E klart den bästa idrotten på att stjälpa sig själva. Här följer tre bra ex som vi har stått för den senaste veckan


1. Henrik Larsson. Jag har personligen alltid älskat idrottsmannen Henrik Larsson. Men jag förstår att det blir en massa tjat när en 37 åring går in i "Världens Bästa Liga" med bara tre träningar i kroppen.


2. Landslaget förlorar mot ett "Fejklag". Vilken annan idrott hade matchat mot ett Fejklag några dagar före WM. Att man dessutom torskar E ju bara så jävla trist.


3. Täbys Binge står i direktsänd tv och säger att dom har suttit i omklädningsrummet och diggat en Palestinalåt. För att sedan gå ut och köra över AIK i sista perran. Seriöst? Kul? Horribelt? Taktik E tydligen inte så viktigt.


Älskar våran Hobby Sport.