Dårarna börjar att gilla mig. Eller?

Så ja, då kör vi igen. Min bloggsemester är slut. Har haft hur mycket jobb som helst dom senaste veckorna. Kände att jag blev lite småtrött. Så semestern har gjort mig gott.Få se nu, vad har hänt? Jo, Pixbo vann Ligacupen. Första pokalen är hemma i rätt stad. Kan nästan lova Er att det kommer flera bucklor till Världens Vackraste Stad i år.# Läget i Världens Bästa Div 3 lag är bra. På lördag vankas det seriefinal mot Marstrand. Då med minst två nyförvärv i laget. Dan Gillgard, Peter Svensson och Magnus Augustsson hann inte bli klara till föra matchen. Då det vankades storpublik till Almås så beslöt jag för att sätta in mig själv i förstafemman. När jag drog laget på samlingen så blev det knäpptyst. Sedan sa Geniet.


- Skämtar du?


Nej svarade jag. Ni orkar aldrig lira på två liner, så jag lirar första perioden så att ni ska orka hela matchen
.


Det blev tyst igen.Sen sa nån. Jajaja, låt han göra bort sig.När jag stod och väntade på att domaren skulle blåsa igång matchen så tänkte jag. Va fan håller jag på med? Nu får jag inte gå bort mig.
 


Dårarna på läktaren ( som ikväll var fler än vanligt) skanderade "Avgå Koppen". Jag E ju van vid det. Men att dom nu skrek det redan i första bytet kändes inte roligt.När jag skulle in på planen för mitt andra byte så låg vi under med 1-0. Det är då det händer. Plötsligt får jag bollen i högerytterläge. Jag tar emot den och slaskar iväg plasten mot mål. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jag kvitterade till 1-1. Plötsligt så blev jag dårarnas bäste vän. Det blir inte sämre av att jag sen passar till ett mål.Men framgången hade ett pris. En dåre i Göteborg kände sig förmodligen rätt så förnedrad. Så han skickade en armbåge i min mycket tunna bröstkorg. Så nu sitter man här med en spricka i ett revben. Men det kan jag ta. Jag gjorde det för laget.
 


En period räckte för mig. Jag böt ut mig själv och återtog coachrollen. Matchen slutade med en betryggande 7-5 seger.Nu är den matchen historia. Nu ska vi skriva en ny historia på lördag.Denna gången med Världsmästaren på planen. Aga såg riktigt fräsch ut på träningen. Målar han inte så säljer jag han direkt. Sen tar jag själv tillbaka platsen i förstafemman. Nej förresten, såren måste nog läka först.


Semester.

Vilken Kastbollsmatch. Rena rama drömslutet. Kastboll när den är som bäst.Har ni tänkt på hur tuff sporten E. Undrar hur länge en kille som Fredrik Ljungberg hade pallat? Divan hade nog hamnat i en gipsvagga efter en liten promenad på linjen. Måste säga att jag beundrar Kastbollsspelare. Trots att dom måste ha en burk klister på fingrarna för att fånga bollen.# Pixbo-Dalen i finalen. Vilken höjdare. Önskar att jag kunnat se matchen live.# Idag är det tre dagar sen jag lirade match. Kroppen värker fortfarande. Vad är det för fel på min kropp? Nej ni behöver inte svara på frågan. Jag vet tyvärr redan svaret.# Hoppas att ni som läser här inte har fått samma virus som min blogg har fått. Jag har nu hittat källan. Några små insekter från Mullsjö hade fastnat på mitt tangentbord. Men nu ska allt vara bra igen. Synd att dom fick torsk mot Röke. Hela Sverige vill ju ha upp dom i SSL.  # Snart så smäller det igen. Partille Dam som lirar i Damtvåan tar på söndag emot BlåGult. Förlåt Pixbo IBF. Ska bli roligt att se om det blir en följetång. Rätt eller fel. Lägger mig inte i det. Jag Tycker att båda lagen borde få gå upp en division.# Pixbo tar hem Ligacupen. Guldet hamnar i Göteborg. Fan va Gött.Just orkar jag inte bry mig om:


AIK VS Förbundet.

Dåliga Domare.

Min ostädade fyra.

Bankkontot.

Sundboms näsa.

Blogglistor.

Dom som tror att alla har vant sig med Kameravinkeln.Kanske borde bry mig mer. Skriver tydligen som bäst när jag är grinig. Men jag orkar inte. Kommer att ta ställning till mitt bloggande i helgen. Just nu lutar det åt en lång semester eller att välja väg. Vill inte vara bitter. Om jag ska fortsätta så lutar det åt att skriva om Innebandyn i Göteborg och mitt liv.Har nu surfat runt på diverse bloggar. Dom som jag upplever som bäst är dom som har en rolig närhet. Bloggarna som skriver om saker som dom har sätt, upplevt, eller enbart skön Ironi.


Så tack Gratjova, Limmet, Nordström, Kimmo, Jihde, Fasth, Ingrid, Zelèn, Eshan. Ni är bäst (just nu). Kommer jag bara i närheten av Er så lovar jag att jag kommer att bli supernöjd. Men jag är mil från Er.Har bestämt mig.JAG TAR SEMESTER SEMESTER JANUARI UT.

Om jag kommer tillbaka så lovar jag Er att jag ska vara en bättre bloggare.

Tack för en rolig tid.  


En Härlig Helg.

Älskar min dotter. Varje gång som hon kliver innanför dörren så säger hon "Ball". Vilket betyder Boll. Kanske blir jag trots allt ungdomstränare. Emil däremot gillar att pärla och rita. Så han får väl sköta statistiken.# Helgen har gått i Innebandyns spår. Igår såg jag Lindås-Pixbo IBF. Direkt efter den matchen så åkte jag ut till Lundbystrad för att se Mullsjö slå ut Älvstrandens juniorer i SM. Mullsjöklacken hade gjort en fin flagga. Det stod "Hata Hata Hata Göteborg". Jag är inte säker, men jag skulle bli riktigt överraskad om individerna INTE hade fått hjälp med stavningen. Neandertalare........# Idag gjorde jag comeback. Jag lirade en match i Lindome B. Matchen slutade 9-9. Vi låg under med 9-7 när det återstod 2 minuter. Då ryckte vi målvakten och tryckte gasen i botten. Vi kvitterade när det var 40 sekunder kvar. Men vi satte aldrig in målvakten igen. Lindome går alltid för seger. Imorgon kommer kroppen att gråta. Då får jag väl trösta mig med mina två mål från backplatsen. Så lätt att vara back.# Han också med ett besök i Lisebergshallen. Pixbo hade lekstuga med ett blekt Järfälla. Lovade en ledare i Järfälla att inte skriva om matchen, så vi slutar här.# Världens Bästa Div 3 lag vann i fredags. Vi slog tillbaka Ökerö med 5-3. Nu ser det mycket bra ut. Vi har sex matcher kvar att spela. Samt sju poäng ner till trean. Nu kör vi gubbar.# Hamnade på en bjudning igår. Lindomes "Svartfiskare" hade en liten "Saft Bjudning". Maten var helt fantastisk. Men jag fick nog efter handbollen. Jag gick hem när firman tog över festen. Ramsorna var så låga att tårarna rann ner för mina kinder. Två firma killar hade dessutom lite svårt att hålla sams. Kunde se löpen framför mig, ("Firman hotas av inrestridigheter"). Vilket fick mig att gå hem. Gick hem och la mig i soffan. Vaknade 01.08 när "Geniet" ringde och frågade om jag ville spela match idag. Bra tid att ringa och fråga på. PUHHHHHHHHH.# Aga har redan fått en egen ramsa. Kan säga att den är lite Barnförbjuden. Kom till Almås på fredag om ni vill höra den.


Magnus och Peter är mycket välkommmmmna.

Yeeees. Det har varit en jobbig vecka för Världens Bästa Div 3 Lag. För det är inte varje vecka som vi lirar tre matcher. Igår slogs Ökerö tillbaka med 5-3. Gött med tre raka segrar.# Sitter här och stirrar på en övergångsblankett. Legenden har ritat på. Jag räknar med att han är med på fredag mot IBK Göteborg. Vem han E? Säger namnet Magnus Augustsson Er något?# Vi har även signat Peter Svensson från Vision Angered. Gött med en slitstark center.# Nej vi har inte hybris. Måste ha folk i februari när några gubbar åker till Thailland.


# Satan vad det blåser här. Hoppas att jag inte blåser bort när jag ska ut idag. Förbereder mig för Lindås-Pixbo IBF. Ska dessutom hinna med Älvstranden-Mullsjö idag. Blir alltså en dag i Innebandyns tecken.# Göteborgaren skrev att bloggen har dalat. Bara att hålla med. Har haft problem med linjen. Motivationen är väl också lite dalande.# Ikväll ska jag lägga mig tidigt.# Jag har tagit på mig ett extra jobb. Presenterar det i veckan för Er.


# Mitt telefonsvar är helt nedringt. Tom Wester har sjungit in ett helt album på svararen. Killen sitter tydligen i Sälen och har det tråkigt. Han tolkar Thåström på sitt egna sätt. Tack Super Tom.


Kan inte nån lära mig Neandertalarspråket?

Igår tog jag med mig mina barn på matchen Partille-Mullsjö. Det var en mycket bra innebandymatch. Enligt mitt sätt att se på det hela så vann Mullsjö matchen helt rättvist. Mullsjö var tyngre och hade en mycket större vilja.Blir lite förvånad när jag idag besökte Mullsjöshemsida. Eller blev jag det? Jag var ju som sagt på matchen. Missade jag så mycket?Sen så insåg jag att jag kanske inte uppfattade allt som skreks på andra långsidan. Då jag inte är särkilt bra på Neandrertalarspråket. Ivarsson har gjort ett bra jobb med Mullsjö. Jag tycker att dom har tagit ett steg framåt dom tre senaste åren. Men är dom elitmässiga? Jag låter deras firma svara på den frågan.Mitt tips före säsongen var att Mullsjö kommer att leka hem serien. Visserligen så kanske dom inte leker hem serien. Men jag lovar er att dom kommer att vinna den. Igår startade man på tre hela femmor. Kanske var det just det som gjorde att dom vann.


Bara att gratta Ivarsson och hans grabbar.


Gud hör bön.

Vår skadelista är ny rekordlång. Men nu känns det som om det har vänt. Fick precis ett efterlängtat telefonsamtal.Mannen-myten-legenden ställer upp.Gillar ni lirare med raktblad så kan jag rekomendera er att resa till Almåsskolan i Lindome.Detta kan bli riktigt roligt. Vem han E? Jag ni får väl gissa lite.

Avgå Koppen.

Seger igen. Världens Bästa Div 3 lag tog igår ytterligare seger. Igår var det Backadalen som gick på pumpen. Slutresultatet skrevs till 4-3. Men det blev en dyrköpt seger. Linus Bernhardsson vred till sitt knä så illa att han förmodligen har spelat sin sista match i år. Dessutom så skrev vår andra center Niklas Lindgren på för Lindås. Så nu har vi bara en center kvar.Så om någon känner en arbetslös center så kan ni väl vara hyggliga och rekommendera Lindome för han.# Dårarna i firman var i farten i går igen. Efter ca 20 sekunder av matchen så började dom att skrika.Avgå Koppen, In med Bulten.En av dårarna tyckte i alla fall så pass synd om mig så att han bjöd mig på ett glas efter matchen.# Den zorrande målvakten hängde med och käkade efter matchen. Efter några kalla så ringde hans käraste. När han la på så tog han sig snabbt en klunk. Sen sa han.Sa hon att jag skulle komma hem om en timme, eller för en timme sen?Alla garvade.
# Pratade precis med min älskade lillasyster. Hon sa att deras damlag vann med 49-0 idag. Hur E det möjligt?


Förlåt mig.

Rom står stilla. De Svenska missionärerna i Viking Roma har splittrat en hel stad. På pubarna pratas det om de nya hjältarna. Hjältarna har lyckats med bedriften att skjuta "hela" 35 st skott på mål, på endast 3 matcher. Vad alla Rominvånare inte vet är det är Innebandy man talar om (därmed splittringen).
Det pratas om Viking Roma som det "åttonde underverket".  Man kan redan nu gå in på olika spelbolag och spela på vem av missionärerna som kommer att få efterträda Påven. De flesta invånarna vill förövrigt ha en ung Påve, stylad med en massa hårprodukter. Att han dessutom skulle bli tvåspråkig ser alla enbart som ett plus.
Laget har gjort en bragd. Man har ju gjort hela fem mål, enbart i gruppen. Så många mål brukar ju knappt det Italienskalandslaget i fotboll mäkta med på ett helt fotbolls WM.
 Påven har förövrigt kallat till konklav. Han känner sig hotad av missionärerna. Enligt ett ryckte ska han ha sagt följande.Stämmer det att Viking Roma är mer populära än mig? Ordspråket kanske är fel? Rom kanske byggdes på just en dag? Jag känner mig lika hotad som AIK gjorde före sin match mot Viking Roma. På måndag samlas vi till Konklav.
Italienska Innebandyförbundets presstalesman är mer nerringd än vad Palmegruppen var under ledning av Hans Holmèr. Han får in en massa tips på svenska avdankande Innebandyspelare. Spelare ringer själva för att erbjuda sina tjänster. Alla vill göra något för den nu så attraktiva Italienska Innebandyn.
Personligen så ställer jag mig i hyllningskören och sjunger med. Jag ber laget, fansen, Romfolket, Påven om förlåtelse. Hur kunde jag vara så DUM. Jag trodde ju ett tag att laget endast såg detta som en kul grej. Men missionärerna visar verkligen vad ordspråket "ända in i kaklet" betyder.
 Jag sitter nu tårögd hemma i min soffa. Bara att hoppas att ni en dag kan förlåta mig. Jag visste helt enkelt inte bättre.


Viva el Infarto.
Vilket är Göteborgs bästa Div 1 lag just nu?
Ja, inte vet jag, men fredag den 11 januari, kl 19:00 i Lundbystrand får vi svaret.
  Det jag däremot säkert vet är att det är just de här matcherna jag saknar, derbyn.

Känslan som finns i kroppen före ett derby går inte att beskriva. Man är super fokuserad på uppgiften. Taktiken är klar sedan länge. Man känner sin motståndare väl och vet deras kvaliteter, brister och vilka spelare man ska se upp med.  Har haft äran att vara tränare i både Älvstranden och Partille. Älvstranden var föreningen som vågade satsa på mig, ett helt oskrivet kort. Är Älvstranden mycket tacksam för all uppbackning som jag och laget fick. Att påstå att mitt första tränarår gick som på räls vore att ljuga. Föreningen och människorna jag lärde känna kommer alla alltid att finnas i mitt hjärta på något sätt.   Detsamma gäller Partille. Skillnaden är att de satsade på en lite mer rutinerad tränare, som hade gått en hård väg med miljontals missar i bagaget.


  
Föreningarna har mycket gemensamt och är ganska lika varann. De har båda har stor bredd i sin verksamhet och elitverksamheten i båda föreningarna styrs av en Ulf. Älvstranden har Hillèn och Partille har Andersson.  Utan dessa herrar föreningarna och Göteborgsinnebandyn sett helt annorlunda ut. Ni får mina största ovationer.

Ulf och Ulf är på många sätt lika. De har båda ett stort hjärta för sin förening. De är som nervvrak när de ser "de sina" lira. Hillén far in och ut i hallen som ett Schweiziskt gökur. Andersson lämnar arenan inför tredje perioden. Visst kan vissa matcher vara jobbiga att se. Men att göra en Elvis (Left The Building) varje match kan inte vara roligt. "Viva el infarto" (Länge leve infarkten).
Tillbaka till matchen. Matcherna mellan Älvstranden och Partille kan bara sammanfattas av ett ord nämligen kamp. Det gäller att våga ta kampen. Följa taktiken. Hålla balansen i laget, och aldrig sänka garden. Att vinna en derbymatch är som sagt inte helt enkelt. 

 


Ett derby vinner de som är ödmjukast inför uppgiften samt lyckas hålla fokus in till matchens sista sekund, inte de som spelar vackraste innebandyn eller har den snyggaste frisyren. 

 

  

Mitt bästa derbyminne är när jag stod i Partillesbås. Vi körde över Piraterna med 6-1. Mitt sämsta minne är när vi förlorade en jämn match i Lundbystrand. Vi hade tagit över matchen, då Fredrik Svensson tar en femma, när det endast återstod fem minuter. Vi tappade då serieledningen till Älvstranden. Som sedan vann hela serien och traskade upp till finrummet.
 Det gäller som sagt att ha fokus i matchens alla sextio minuter.
 


I Lundbystrande på fredag, slå Er ner i stolen och njut av Göteborgs enda riktiga derby. Släpp loss alla hämningar och stötta ert favoritlag. Må det bästa laget segra.   Vi ses   

Cupröv.

Vilken härlig helg. Massor av Innebandy. Har världens "Cupröv" nu. Storsoffan har i helgen varit upptagen. Micke Hill la beslag på den.  Han har även vallat mig runt i Göteborg. Jag har besökt 8 st hallar. Micke vann, han hittade 9 st
.Jag har sett en enorm glädje. Spelarna, ledarna, föräldrarna skapade en härlig stämning i hallarna. Jag vill bli ung igen. Jag vill ut och lira cup. Minnena från mina gamla cuper hoppar nu runt i skallen på mig. Måste nog ta ett gäng Alvedon.
Såg även Pixbo-Balrog i damernas serie. Den matchen var riktigt rolig att se. Den hade allt. Två bra lag. Underliga domslut. Samt en härlig sista period. Balrog vann matchen. Men den kunde ha slutat hur som helst. Det var kul att se att det smälldes på ordentligt. Ja det small mer här än det gjorde i Pixbo-Storvreta matchen.
# Varför får många föreningar hybris runt jul? En förening i Götet har som målsättning att klara nytt kontrakt. Efter halva serien så leder dom. Då ska det plötsligt värvas. Fattar ingenting. Många föreningar säger att dom siktar långsiktigt. Jag säger "Bullshit". Finns knappt någon förening som sattsar långsiktigt. Inte om ni frågar mig.
# Någon mer än jag som längtar efter att få läsa Jihdes blogg?
# Emil och jag tog idag fram pulkan. Emil körde så fort så att jag ramlade av. Emil tyckte att det var jätteroligt. Själv så tyckte jag inte att det var så roligt att bli skitblött. Men ibland så får man bjuda lite på sig själv.


Mer liv i mitt Sovrum.

Igår blev det bekräftat. Pixbos bästa nyförvärv år 2007 heter Magnus Nilsson. Mannen måste hyllas. Magnus ligger bakom Pixbos förvandling av arrangemang. Gårdagens arrangemang höll "Världsklass".Jag har aldrig upplevt en bättre inramning på en seriematch i Innebandy.Matchen däremot kunde man ha önskat sig mycket mer av. Pixbo var rädda för Storvretas kontringar. Vilket gjorde att dom spelade mycket på säkerhet. Storvreta backade hem i stort sätt hela matchen. När dom i mitten av tredje försökte med en dålig fullplanspress så gick dom bort sig gång på gång.Det var första gången i år som jag såg Uppsalalaget. Laget som jag alltid har gillt var nu ett riktigt tråklag. Jag saknade Holts, Solid, Johansson, Skogström, Blomberg mm. Killar som helt enkelt lirar en rolig Innebandy. Okej det var några år sedan som bla Blomberg var i laget. Men spelet som Storvreta stod för då behagade mig. 
 Men läget är väl så att om man vill se fart och fläkt, eller rolig innebandy så ska man nog gå på en Div 1-3 match.
Över 7000 såg matchen. Men det var tystare i Scandinavium än i mitt sovrum. Synd.Men som sagt Magnus Nilsson och company håller på att bygga upp något stort i Göteborg. Tack


Äntligen 2008.

Äntligen slut på skitåret. Nu tar vi nya tag. I år har jag för första gången på väldigt länge satt upp några enskilda mål. Ser fram emot 2008.# Bloggen ska bli bättre. Får väl skylla på att jag de senaste fyra månaderna inte har haft någon uppkoppling i hemmet. Femtonminuter på fikarasten räcker inte långt. Fast en blogg ska ju inte direkt vara en lång krönika.# Har precis ätit tre stycken äggmackor. Kosten har blivit hundra gånger bättre som singelfarsa. Borde det inte vara tvärtom?# På torsdag lägger jag mina slantar på Pixbo. Ska göra en dubbel. Tänker ta med Färjestaden. Är faktiskt ganska säker på att Ölandsstolthet tvålar dit Täby.# Varför ringer man kl 04.15 och  önskar ett Gott Nytt År? Fattar inte Smögenfolket att det finns nåt som heter sms? Hämnden är ljuv.Nu ska Lill Zlatan och jag pärla lite.