Bara att byta mål?

Sorry. Det var inte meningen att lämna Er i sticket. Har bara haft ett schema som knappt finns.Jo jag lovade ju Er att berätta en rolig grej. Som några av er  redan fattat så har det med Petteris straff att göra. Efter Pixbos seger mot Dalen på straffar så ringde jag Aga för att gratta han. Då fick jag höra om straffen. Tänk Er in i följande situation.Ditt lag har precis satt en mycket viktig straff i en kvartsfinal. Bollen går igenom nätet. Vilket såklart leder till nästan våldsamma diskussioner. När ni då står och pratar med domaren så kommer motståndarlagets tränare springande över planen med en annan målbur på sin högra axel. Han tar bort det trasiga målet. Ställer dit ett nytt, och säger "Nu fortsätter vi".Jag hade kunnat ge många slantar för att få bevittna en sådan sak. Urban Karlsson är inte bara Coach, Tränare, Sportchef, Materialare. Han är även målbursansvarig i Umeå. Magiskt.# Okej, här kommer en nyhet. Fagerhult har gjort klart med en ny tränare. Min vän Mikael Hill kommer nästa år att lotsa laget mot framgång. Bara att gratta Fagerhult. Samt önska Micke ett stort Lyckatill.# Vilka semifinaler. AIK-Täby och Varberg-Pixbo. Jag älskar det. Vilka matcher vi har framför oss. Vågar inte tippa. Detta kan faktiskt sluta hur som helst. Måste kolla i kalendern och planera in så många matcher som möjligt. För detta ska ses live.# Hade ett spelarmöte med VBD3L. Det var ett bra möte. Vi beslutade att döpa om oss till VBD2L. Vi får väl se hur det slutar.# Emil håller på att sätta samman en önskelista. Killen fyller 5 bast i April. På listan hittar man endast prylar i tusenkronors klassen. Det luktar övertid på jobbet för farsan.# Jag är lite nervös för morgondagen. Har lovat att lira match med mina gamla Mölndalspojkar. Vi ska möta Hallands Distriktslag. Gissa vem som är straffläggare i vårat gäng?# Fick nästan in topptipset igår. Hade 1,2 på Skottland-Kroatien. Måste jag säga att det blev X ?# Förövrigt så tycker jag att det fyra lagen som är kvar i slutspelet har Superligans bästa matchcoacher.


# ojjj. Super bloggarna Kimmo och Jihde hade båda två länkat till min sida på samma dag. Min statistik tredubblades. Superbloggarna måste ha många läsare.


Driver ni med mig?

Fick precis höra en helt magisk nyhet från dramat upp i Umeå. Men jag tvivlar på att det e sant. E det sant så kommer ni att få garva ordentligt imorgon.

TACK.

Vilken dag. Jag e helt slut. Tack Pixbo, Falun, Täby och Storvreta. Ni gjorde så att jag fick glöden tillbaka.Innebandy när den är som bäst.
Dagens fråga: Är det viktigaste som finns att vinna?

 

27:an gör det för laget.

 

Så jaaaa. Äntligen frisk. Äntligen en fridag. Det har varit en jobbig tid. Förhoppningsvis så går vi mot ljusare tider. Bara Carina som fortfarande är lite dålig.# Vad har hänt? På hemmafronten så har det hänt en hel del. I fredags så vaknade barnen kl o6.oo. Vi låg kvar i min gamla verkstad och busade lite. När klockan blev 07.00 så föreslog jag för Emil att han kunde ta med sig Ebba upp och titta på tv. Se det gjorde han. Jag vilade ögonen i en timme till. När jag gick upp så möttes jag av en massa papper liggandes på golvet. Alla Innebandypapper som jag har samlat på mig under åren. När jag frågade Emil var kartongen som papperna låg i var så svarade killen "i hallen, jag och Ebba har byggt ett mål". Jag tog mig ut i hallen. Där möts jag av Ebba 1.5 år. Lillan står med en klubba i handen och slaskar en boll mot kartongen. Jag började att gråta av lycka.# Dagen efter så grät jag igen. Men nu av helt andra orsaker. Jag tog mig ett bad på 30 minuter. Emil lovade att hålla reda på sin syster. När det hade varit tyst i ca 5 minuter så började jag att ana oro. Vilket var helt förståligt. Plötsligt så hörs det ett magiskt skratt. Sen så kommer Ebba inspringandes till badrummet. Hennes kropp är full av tusch. Jag blir då arg, ledsen, tokig. Emmmmmiiiiilllll kom hit. Emil glider in i badrummet med en lurig blick. Även han har tatuerat sig över hela kroppen.Jag- Vad håller ni på med?

Emil- Det var inte jag, Det var Ebba.

Jag- Sluta ljug.

Emil- Det var Ebba.

Jag- Okej då kan du väl förklara för mig hur det kommer sig att Ebba har skrivit en massa bokstäver på sin mage. Dessutom spegelvänt.

Emil- Hon är duktig.Bara att börja att skrubba Änglarna.
# 27:an verkar vara i blåsväder.
# Var och tittade på Dumleslaget igår. Lindås herrjuniorer hade ett närmast makalöst flyt. I kvarten så slog mat ut Pixbo efter straffar. I semi så var det Balrogs tur att åka ut efter straffar. I finalen så slog man Mullsjölona med 2-1. Bara att säga Grattis till Lindås. Samt tacka alla lagen för trevliga matcher.Hamnade bredvid en Röke förälder i deras kvart eller semi hot Huskvarna. Jag kände mig som en statist i filmen Hipp Hipp. Grät av skratt när mannen kom med sina synpunkter på spelarna och domarna.#  Igår kväll så satte jag mig framför skärmen och surfade runt en hel del. Tittade på en massa bloggar. Endel är ju riktigt bra. När jag hade tittat på mina tio i topp. Så var jag nöjd. Men beslutade mig ändo för att gå vidare. Efter att ha besökt ytterligare tio, så beslutade jag mig för att titta in på mina 30 i topp. Då får jag läsa en hel del som satte sprätt på mitt hjärnkontor. Några bloggare tyckte att 27:an tappat sitt förtroende? Frågan som jag ställer mig är. Har inte alla en blogg för att berätta vad just dom tycker? Får inte alla skriva vad dom vill på sin blogg? Finns det verkligen folk i bloggvärlden som bestämmer vad man får skriva? Eller vad som är rätt eller fel. Samt var går gränsen? Får man kalla folk för vad man vill? Frågar ni mig samma sak så vet jag inte svaret. Men jag gillar 27:an. Enligt mig så har han den bästa bloggen just nu. Ni kan väl inte vara så duma så att ni tror att 27:an tyckte att det var smart av Kranberg att ta avstängningen? Tänk er in själva i hans position.
Det är slutspel. AIK behöver sina spelare på planen. Vad hade ni själva skrivit? Just det, tänk efter någon gång. Klart att han utnyttjar systemet. Samt inte minst, Han gör det för laget. Han vet att  det han skriver kanske inte är rätt till hundra procent. Men han gör det för laget.Känns lite dumt att försvara en som hånar mig på sin blogg. Klart att han gjorde mer poäng med Hellgård och Aga i sin andra säsong i Pixbo. Men vem fick ta skit jobbet på mitten när juniorfan sprang bort sig HELA JÄVLA TIDEN första året.

# Förövrigt så händer det att jag ibland umgås med en präst. Har aldrig tvivlat på hans tro fast han ibland gör saker som "Vi vanliga icke troende människor gör".

 

Grattis Poeten.

Släpp ut mig. Har nu varit inne i 11 dagar. Sjuk, VAB, gör att livet känns hemskt. Skulle ha haft min lediga helg. Men det sket sig. Exet blev såklart sjuk. Bara att ställa upp. Men nu längtar jag till jobbet. Vilket jag inte alltid gör en söndagskväll.# Perrelli vann. Bara att lyfta på hatten. Min tävling mot Poeten gick åt helvete. Men det är bara att gratta killen. Kul om han får känna sig som en vinnare. Bara för mig att ta nya tag nästa år. Den bäste vinner alltid till slut. Grattis Poeten.# Blev som sagt inblandad i en olycka igår. Det var riktigt hemskt. Medans jag ringde ambulansen så dök det upp folk överallt. Som tur vad så kom det ner en sjuksköterska som hjälpte till att styra upp allt. Hon tog hand om den skadade. Jag försökte lugna ner släktingarna till den skadade, Det var inte helt enkelt. Dom skulle givetvis döda den stakars kvinna som körde på killen. När storhövdingen kom ner och började att ropa efter en kniv och gav sig på ambulanspersonalen så gick jag. Stämningen var mycket olustig.
# Fick in topptipset igår igen. Satsade 150 kronor. Vann 860. Kul.# Nu ska jag natta Prinsessan.

 

112.

Vilket liv det blev. Men kul med lite debatt. Många är vi som har tyckt till. Hoppas att det hela leder till nåt Gött. Jag e riktigt stolt över att jag kan ha en öppen Gästbok. Kul med läsare som tycker till
# Idag blev jag vittne till en trafikolycka. En pojke i tretton års ålder blev påkörd 10 meter ifrån mig. Jag fick för första gången i mitt liv ringa 112. Skakar fortfarande.
# Tack Tv4 för att ni gjorde en bra sändning. Nu är ni på väg åt rätt håll.# Idag håller jag på Bröderna Rångedal. Men jag tror att BWO eller Charlotte Perrelli vinner.

 

Det Fega Spelet.

Igår gick jag och la mig arg. När jag vaknade imorse så var jag fortfarande arg. Vad är det som händer? Igår var det tänkt att man skulle avnjuta en härlig slutspelsmatch. Men matchen mellan AIK-Falun handlade mycket mer om spelförstörelse och fega påhopp.Falun bjöd inte upp till nån dans direkt. Men laget lyckades ändo ta en tremåls ledning. Falun spelade efter sina resurser. Dom gjorde det bra. Räknade till 22 passar mellan backar och center innan man slog bort sitt första uppspel för dagen. Visst är det tråkigt att titta på. Men så är det i slutspelet. Men det var inte det som fick mig att börja sura.
Jag har några situationer i knoppen som jag skulle vilja vädra med Er.Först så tänker jag på situationen när Schmidt får rött kort. Schmidt säger tydligen något barnförbjudet. Men hur kan Kranberg klara sig med bara en tvåa. Kranberg går ju fram och knäar en liggandes Johansson. Vilket är så fegt.
Situation 2. Jihde blir intaklad i Falunsbås. På tre röda så är alla spelare som är uppskrivna på matchprotokollet. Jag ser bla avbytare, reservmålvakter, spelare som inte har spelat en enda minut av matchen som är där och vevar. Alla klarar sig från utvisningsbåset, utom Egebrant. Hur E Det Möjligt? Det är inte första gången i år som jag ser att hela AIKs bås töms på spelare. Men det är tydligen helt ok att göra så.
Situation 3. Matchen är slut. AIK spelarna jublar. Då träder Sveriges fegis nr 1 in i bilden igen. Kranberg springer förbi Johansson och bröstar ner denne till marken. På nytt så har vi alla planens aktörer där och knuffas. Domarna väljer även denna gång att bara stå och titta på.
Jag sökte här om dagen ödmjukhet för sina motståndare. Något som jag fortfarande söker. Det är alltid lätt att säga "Men dom då". Denna gången tycker jag att AIK gjorde bort sig. Det var bara några dagar sedan som föreningen hade en manifestation mot våldet. Men dom missade tydligen en sak. Nämligen "Prata med sina spelare om hur man beter sig på planen".
Vår förbundskaten Kent Göransson höll i somras en bra föreläsning för X3Ms Sommarskola. Där berättade han bla för våra unga elever vad som krävs av spelarna som vill ta sig in i landslaget. Spelarna ska visa ödmjukhet och vara föredömen för vår idrott. Om Göransson tar ut dessa Neandertalare till en enda landskamp till så har landslaget en fans mindre.
Nu vill jag veta vad ni läsare tycker. Tyckte ni om vad ni såg? Jag vill ha en debatt om "Det fega spelet".


Två nya sköna lirare.

Eftersom jag E så jävla kass på datorer så har jag inte uppdaterat mina länkar på ett bra tag. Men nu har det tillkommit två st nya länkar. Niklas Malmgren är en härlig snubbe som borde finnas med på allas länkavdelningar. Killen har en härlig ironi. Dessutom så har vi mycket gemensamt. Vi har båda två sprungit i en stor uppförsbacke ett tag nu.Den andra killen är Mikael Sjöqvist. Också han en helskön lirare. Har coachat mot han ett antal gånger då han stod i Mullsjölonas bås. Då var det krig. Micke kan verkligen blogga. Han får alltid till det. Ska bli ett nöje att följa dessa båda herrar.
# Kom precis hem från doktorn. Början på lunginflammation löd domen. Så trött på skiten. Har inte tid med det här. Bara att börja käka tabletter igen. Puhhhhhhhh.
# Dagens tips. Warberg-Balrog 9-5.
# Ikväll tokhejar jag på Inter. Enbart för att Innebandydåren hejar på Pool. Han har tråkat mig duktigt sen Pool slog Westham med 4-0.# Snart så släpper Håkan Hellström en ny platta. Jag väntar som ett litet barn på julafton.
# Imorgon släpper 27 an en lista över 10 st vinnarskallar. Ska bli kul och se hur många Haningekillar som är med på listan. På min lista ligger iallafall en Haningekille på förstaplatsen.

 

Jag är en ironisk jävel.

Då har man hittat lite skrivglädje igen. Det var inte igår som hade det precis. Vardagen springer fram. Nästan så att jag ett tag trodde att det var bra att man blev sjuk. Behövde stanna upp och andas lite.Idag har jag tjatat i telefon halva dagen. Mycket IBtjat. Det är ju nu som det roliga börjar. Ska villigt erkänna att jag inte riktigt har haft samma brinnande intresse i år för Superligan. Vilket har lett till att jag inte har skrivit lika mycket om innebandy i min lilla blogg. Sorry folks.Lindome, Barnen och jobbet är precis vad jag har pallat med. Det går i ett hela tiden. Får se hur jag gör med allt nästa säsong. Lite svårt att ta på sig uppdrag när min närmaste barnvakt bor 30 mil härifrån. Jag har i alla fall lärt mig att planera. Eller rättare sagt blitt bättre på det.
# Skickade precis in ett recept till Innebandymagazinet. Imorgon kanske ni kan ta del av det.
# Imorgon ska jag till läkaren. Då faller domen. Tror på en stor dos medicin. Febern måste bort.
# Pratade med en bloggare för första gången i telefon igår. Heheheh, rolig snubbe.


# Får nog sluta med mina ironiska infall. Om man inte känner mig så kan man ju bli rädd.Jag e bara en dåre.
# Nej nu ska jag skriva en liten krönika till. Ciao.......

 

Med Ödmjukhet kommer man långt.

Jag har alltid haft mycket svårt för självgoda människor. Såna små äckliga kryp som inte visar en gnutta ödmjukhet. I vårt lilla land så finns det många av den varelsen. Jag säger bara "Pissa ner Er". Jag har tex aldrig hejat på Stefan Holm. Helt ärligt. När han har slagit Svensktrekord  så kan han snacka. Men tilldess, "Håll käften". Patrik Sjöberg är Nr 1 för mig.
En del kryp skriver/pratar om hur bra dom är. För mig är det bara ett tecken på dålig självförtroende. Ett behov av att söka bekräftelse. Egentligen så borde jag kanske tycka synd om dom. Men jag väljer att stampa dom. Är man inte ödmjuk så vinner man aldrig något. Tänk på.
Idag hejar jag på Balrog. Enbart för att dom var så stora förlorare i Sm-finalen 2002. Balrog hade både sitt Herr och Damlag i finalerna på Hovet. Damerna vann medans Herrarna förlorade mot oss i Pixbo. På banketten så fick segrarna dela bord med varandra. Medans förlorarna satt nere i andra delen av lokalen. Kan inte ha varit roligt att se och höra segersånger från andra sidan av rummet. Men Balrogs herrlag var ödmjuka. Dom var goda förlorare. Vilket gjorde att föreningen fick mycket god respekt hos mig.
Året efter så vann dom en rysarmatch mot AIK. Bara att gratta dom.
När Hellgård slog in segerbollen efter 36 minuters sudden så gick jag direkt bort till Balrogsbås och tackade för matchen. Jag led med dom. Jag kunde inte springa in på planen och hoppa av glädje. Men så är man ju 70-talist. Såg ni Schlagern igår. Skitungarna kastade sig på golvet, grät av lycka när dom gick vidare. Medans Suzzie visade sin motståndare respekt. Gott att se Suzzie.
# Febern ligger kvar på 38,5. Börjar bli jobbigt nu.
# Jag fick in Nordman igår. Ändå så lyckades Poetfan att utöka sitt försprång med en pinne. Nu måste jag ta in två poäng nästa helg. Skam den som ger sig.
# Febertopp i hela VBD3L. Idag stod tydligen en back i mål. Frölunda besegrade oss med 5-4. Grattis.

 

Ahhhhhhhhhhhhhh.

Hade laddat för en superhelg med barnen. Men det gick åt helvete. Fick ringa ex och be henne hämta änglarna. Fick en ny febertopp inatt. Vilket medförde att jag är helt slut. Men jag ska hämta nya krafter. Måste ta järnhästen ner till apoteket före kl 14.00.
För Er som undrar så kan jag redan nu avslöja att Balrog vinner imorgon.
Sen så tror jag på ett nytt SM Guld till Pixbo i helgen.
Mer om det senare........................

 

Jag E Korkad.

 

I fredags så hade VBD3L en liten segerfest. Det vår mycket sång och dans. I bakgrunden så körde vi Schlagerfestivalen. Jag kommer ihåg att Perrelli var svartvit i början av sitt nummer. Men jag vågade inte påpeka det till grabbarna. Trodde att det var jag som såg svartvit efter ett glas Rock'n Roll Juice. Idag såg jag reprisen på programmet.  Puhh, jag hade rätt. Hon var svartvit.
Idag har jag gjort om ett misstag som jag alltid gör när jag E sjuk. Jag har ätit Läkerol som godis. Ett litet tips till Er. Gör inte det. Magen mår inte så bra av det.
Jag E korkad. Trodde att min Dammsugare var sönder. Men det var bara påsen som var full. Med lite eftertanke så borde jag som Singelkille ha fattat det. Klart att påsen blir full när man inte .....Stoppar där. Sorry. Får nog skylla på febern.
Nu ska jag sova bort en timme av mitt liv. Sen ska jag hämta mina kärlekar på dagis. Hoppas att dom är i form. Pappsen orkar inte med en kaoshelg.

 

Fredagens "Så Hittar Vi Låtar"

 

Sitter hemma med en dunderförkylning. Feber som får mig att yra. Inte nog med det. Sträkte mig i ryggen när jag skulle göra några små städryck.Snart så börjar slutspelet. Jag E tokladdad. Måste helt enkelt skriva om nåt annat.Vi kör fredagens musiktävling. Idag söker jag Grupp/Artist plus låtens namn. Då åker vi.

1. All the vampires walking through the valley

Move west down Ventura Boulevard.
2. I pulled into Nazaret, was feeling about half past dead.

I just need some place where i can lay my head.
3. Jag såg dig i vimlet idag. I varuhusvärmen idag. Din kappa var blå, och din schal dolde ögon som log.
4. Was a time when i wasen`t sure. But you set my mind at ease.
5. Are you gonna take me home tonight? Ah dowm beside that red firelight.
Idag blev det lite svårare. Grejar du detta Limmet?

 

Bråka inte med domarna!

Dalbjers sågning av domarna går till historien. Bara i Innebandy som man kan säga nåt sådant utan att få något straff. För några månader sedan så vägrade Magnus Wislander att kommentera domarna. Han sa att han inte hade råd med det.


Domarna är som "heligaKor" man får bara tillbe dom. Man får inte röra dom. Man får inte prata med dom. Man får knappt titta på dom.


Så nu sitter jag och väntar på en uppföljning av Herr Dalbjers utspel. Stening eller hängning ligger väl närmast till i Innebandynsstraffskala.


Själv så garvade jag åt Dalbjer. Han har ALLTID något att säga.Sedan så skickar jag ett STORT GRTATTIS till Mullsjö, Lindås och Marstrand. Snyggt jobbat......