VBD2L

Markus Hammarlund.Här har vi en riktig Firmavärvning. En dag så ringde en Firmamedlem och sa att det kommer ny kille och tränar idag. Jaha svarade jag, bara att köpa läget. Mackan hade då lirat med ett blåbärslag från Mölnlycke och var inte speciellt nöjd. Hur som helst. Mackan pressenterade sig och sa att han kom från Örebro. Kul tyckte jag. Vart bodde du där? Svaret blev Askersund.Mackan är en utrustad med ett grymt dragskott. I hans första match med oss så hände en konstig grej. När vi gick till omklädningsrummet efter en riktigt dålig förstaperiod så stod det två dårar utanför omklädningsrummet. Va fan gör ni här frågade jag? Vi ska bara berätta för den nya killen vad som händer om man inte gör mål.Mackan tog hotet på allvar och gick ut och baljade direkt i andra perioden.Mackan har en bra Firmastatus. Mycket beroende på att det var dom som värvade honom.

Stefan Eriksson.När Steve är med så kan allt hända. Hans fantasi får till och med Peter Pan att ligga i lä. Eller vad sägs om Strobbpoker. Eller att köpa husdjur i present till polarna. Det är även han som var hjärnan till Innebandyns bästa film "Den zorrande målvakten" Allt kan hända. Samma sak gäller på planen. Han kan gå från att vara totalt osynlig till att göra ett hattrick på två minuter.Hans lokalsinne är något sämre än sämst. Det finns inte ens på kartan. Steve har en massa ritualer som han måste följa för en match. Bla så måste han köpa en gottepåse för minst 30 kronor, som innan samlingen måste vara uppäten.Steve är den enda som jag känner som har kommit hem vitare från en två veckors resa till Thailland.Hans Firmastatus är bra, då han jobbar tillsammans med kärnan av dårarna.

 

VBD2L

Håkan Pettersson.Likt Ebba Gröns låt "Die Mauer" så stod han bara där en dag. Gubben dök upp på en träning och frågade om vi behövde en målvakt (Mur). Självklart så tackade vi ja när legenden ville lira med oss. Håkan är enligt mig en av Göteborgs klart bästa målvakter. Man kan väl lugnt säga att han räddade oss ett flertal gånger förra säsongen.Håkan eller (Kvisten som han kallas) missar då och då en träning för hans andra karriär. Pingis. Han säger att det är bra att kombinera Innebandy och Pingis. Vilket jag fortfarande inte har fattat. Kvisten sitter ju på knä i Innebandyn. Ska väl vara reflexerna då.När både han och Reitan inte kunde närvara vid ett tillfälle föra året så lånade vi in Veteranernas målvakt. Gissa om vi garvade när det kom fram att Veteranernas målvakt var yngre än både Kvisten och Reitan.
Niklas Meyer.Här har vi en kille med självförtroende. Han ser sig själv mest som en avslutare i Zlatan klass. Han vägrar att spela om han måste lira back. Här har jag ett stort problem. Niklas är lagets festfixare. Han älskar att styra upp saker vid sidan av planen. Vilket han E en mästare på. Men hade han bara styrt upp spelet på planen så som han styr upp grillkvällar mm så hade Meyer varit landslags aktuell.Killen har kickat fotboll med ÖIS. Men valde tillslut Innebandy och Lindome. Vilket säkerligen alla Öisare är överlyckliga över.På sin fritid så älskar Meyer att påta i sin trädgård. Samt lugna och stilla hemmakvällar framför tvn med sin käraste och ett glas Kapten Haddok dryck i handen.Hans firmastatus har alltid varit god. Trots att han en gång hamnade i trubbel med en av medlemarna. Det gick helt enkelt så långt att Meyer kastade ut killen från hans inflyttningsfest.Johan Bengtsson.Här har vi lagets största charmtroll. Finns nog inte en enda tjej som inte har skakat tass med JB en sen lördagskväll på Avenyn. På sin facebook så har han 10,000 tjej kompisar. Han E helt enkelt en svärmorsdröm. På planen så är han en riktig slitvarg. Han själv säger att han är Geniets städare. "Jag får alltid städa upp när Geniet går bort sig".JB har en lite annorlunda sätt att träna försäsong. Likt Kvisten så älskar han att kombinera två sporter. På JBs schema står det dans. Vilket tydligen ska vara bra för fotarbetet. Ett annat skönt citat som han har lämnat är "Jag skulle aldrig kunna spela med Henrik Quist, vi är för lika".Hans status hos Firman E god. Då han e en riktig Lindomeprodukt som har gått den långa och hårda vägen.

 

Här kommer VBD2L.

Helgen var underbar och dyr. Tog en sväng till Örebro. Allt var sig likt i stan. Parkerna blommade och uteserveringarna var överfulla. Älskar att promenera i stan.Nu sitter man hemma i Götet med en sjuk dotter. Vi tittar på Teletubbies och gottar oss.
# Då var det dags att ladda för ytterliggare en säsong. I år blir det som sagt tvåan för Lindome. Tänkte börja en liten presentation av spelarna. En del känner ni redan. Dom brukar figurera här på sidan. Men vi kör i alla fall en liten fakta sväng om lirarna. Kommer att presentera några åt gången. Med start idag.
Joakim "Geniet" Hulten. Back som gärna smäller på. Han har som motto att vinna utvisningsligan år efter år. Sattsar inte bara på Innebandy. Han sattsar på allt som rör sig. En del skulle säkerligen kalla Geniet för spelberoende. Men han nekar alltid när det kommer på tal.


Geniet har en mycket bred musiksmak. Han speciallitet är sångtexter. Finns nog inte en svensklåt som han inte kan texten på. På lagfesterna brukar han dominera med skönsång samt visa upp sin gudomliga talang på att blanda starka saftdrinkar.Geniet höjer alltid stämningen när han E i närheten. Den sista meningen håller nog inte alla domare med om. Kan även tillägga att Geniet är Firmans favoritspelare. När han förra säsongen var bänkad i två perioder så skanderade Firman Coachens avgång.

Marcel Cucu.Fakta: Lagets enda Rumän. Han har en spelstil som dom flesta Innebandyspelare skulle vilja ha. Han är stenhård i kroppen och i sina kommentarer till domarna. Enligt han själv så har han aldrig haft en riktigt bra domare. Även Cucu tillhör Firmans favoritspelare. Men då mest för att hans släkt (Mor och bror) är med i den innersta kärnan i gruppen.På sin fritid så lurar han Volvoarbetare att köpa jättedyra bilar. Han e en säljare uti i fingertopparna. På en lagfest försökte han att sälja sin egna bror. Men det var ingen som gick på det. Trotts den största rabatten som jag någonsin har hört talas om.
Daniel Anglerot.Här har vi lagets bästa taktiker. Ingen kan förmedla en taktik som Daniel. Han brukar rita i sin egna hand. Löpvägarna är nästan inristade i hans högerhand. För det mesta så avslutas allt med att han själv ska stå och slaska in plasten i nätet. Alla killarna i laget ser Daniel som min efterträdare.Daniel går alltid sin egna väg. Han började som back. Men nu står han mest på sniken. Det är svårt att placera Daniel i en femma. För dom övriga fyra spelarna måste hela tiden underkasta sig stjärnan. Därför får han oftast spela med de yngre förmågorna (30 åringarna) i laget.Måste jag tillägga att Daniel är en av lagets viktigaste spelare. Jag kräver mycket av Killen i fortsättningen. Han kommer att spela en avgörande roll för vilken placering Lindome får i serien.Daniels status hos Firman kan väl mest efterlikna Håkan Milds landslagskarriär och respekten han fick från svenskafolket.En av Daniel starkaste sida är att han respekterar samlingstiderna till 100 %.


Elaka tungor brukar säga att Daniels största Innebandy ögonblick var när han fick reda på att Martin "Dala" Dahlgren Pixbo skulle bli hans granne.
Björn Franzon.Björn E en lat kille som gärna står i centrum. Blir det en livlig diskussion så kan man ge sig på att det var Björn som startade den. Fastän Björn e ganska lat så är han den enda av spelarna som springer från tåget till hallen för att vara varm lagom till att träningen ska börja.Björn e annars en tränares dröm. Han kan spela med alla. Han ger alltid hundra. Helt enkelt en lagspelare.På träningslägret i Mariestad fick killarna i laget en mindre chock. När undertecknad satt och stillade på gitarren så frågade Björn om han fick dra några riff. Björn tog gitarren och drog av världens goaste ballad. Sen den dagen har jag inte lirat ett enda riff.Björn är en av få som aldrig får något skit från Firman.

 

Hoppas att du har sju liv kvar.

Hjärtat slog en volt. Gick in på Magget. Där ser jag en bild på Nystrand/Råsbrink med överskriften ?Comeback?. Klickade in och läste. Puuuuuuuuuhhhhhh det var Råsbrink som ville tillbaka. Blev ett tag orolig att dåren Nystrand skulle göra comeback.

 

Ses i smögen Nystrand. Då får du klappa på mig.# Ingen bra dag. Min vän sedan tio år tillbaka for idag till katthimlen. Kände mig som Judas när jag gav han en sista kyss. Nu ska jag städa bort hans grejer. Japp, klart att det kom en och annan tår i ögat. Farväl Kissen, tack för allt.

Hur skaffar jag mig en dagräknare?

Det händer mycket just nu.# Hittade en rolig sida. http://www.bloggvarde.se/. Där kunde man se hur mycket sin blogg var värd. Jag lovar er att jag säljer min direkt om jag får dom pengarna. Jag tittade även vad andra bloggar var värda. Min står sig tydligen ganska bra.# Igår var jag hemma hos Anton och kollade på Hockeyn. Vilken jävla match. Hockey när den är som bäst. Tragiskt att semin börjar runt midnatt. Bara att hoppas att terroristerna sover.# Var som sagt hemma (Borta) i Örebro i helgen. Allt var sig likt. Måste åka dit oftare. Saknar atmosfären.# Serieindelningen har kommit. Tar vi inte den serien så är vi dåliga. Ska bli skoj att köra över Pixbo IBF. Känner att vi har ett stort övertag där. Jag kommer att coacha sönder Roggan. Han kommer att ångra att han åtog sig uppdraget. Nej, skoja bara. Lyckatill Roger.# Diska, Städa, Surfa, Handla. En vanlig dag i hemmet.# Var på öppethus på dagis idag. Ebba ägde sångnumret. Mina barn har fått allt mitt goda. Tur E väl det.# Så fort Superligan startar så ska jag ha en dagräknare på sidan. Typ, nu är det 132 dagar kvar innan Mullsjö åker ur. Så nu får jag mera spam här.

 

Tack.

Så där ja. Kungen E tillbaka. Henrik Larsson gjorde precis som jag hade gjort om jag befann mig i hans kläder. Nu vinner vi skiten.# En av mina favobloggare skrev igår ett grymt inlägg. Läs och begrunda. Här finns det många poäng i texten. Orkar inte länka. Men titta i min bloggsamling här till höger. Ingrid heter prinsessan.# Helgen var underbar. Var på en Innebandygala i Örebro. Var inbjuden som ledare i en Allstar kombination. Mitt lag segrade med 14-10. Glamour. Kvällen var en riktig höjdare. Jag träffade gamla vänner från hela min uppväxt. Strömpis var som en stor grillfest. Vandrade från bord till bord och grät av skratt. Härligt att träffa gamla och en del nya personer. Någonting säger mig att det blir mycket Örebro i sommar.# Idag har jag varit duktig. Hämtat terroristerna på dagis. Lagat mat, Tvättat, Diskat, Nattat älsklingarna, Talat i telefon. Tror att jag har svartbälte i telefon.# Rune Engström ger sin in i leken igen. Kul. Men jag ska villigt erkänna att jag blev en smula chockad. Rune som Damlagstränare! Måste nog börja att forska i ämnet. Eller E det så att nån tv-kanal sänder alla Surtes matcher i vinter? Har jag missat nåt?# Lindome har tagit ledigt. Undrar vart killarna grillar ikväll? Konstigt att man kan sakna dårarna så mycket. Måste säga det till Er. Lindome har fastnat i mitt hjärta. Jag stannar där så länge som dom vill ha mig. Tack för allt.# Jonas Nilsson till Lindås. Bara att gratta Lindås. Jonas är en kanonkille. Måste säga att jag gillar att han valde Lindås före Pixbo. Hur står det egentligen till i Pixbo? Hur många år ska fansen få vänta på en superförstärkning?# 27:AN leker i tv-rutan. Visst känns det konstigt.# Imorgon ska jag göra en grej som jag borde ha gjort för längesen. Ska bli riktigt spännande. Mer om det lite senare.# Krya på dig A.# Fan va äckligt det var med krögarpytt idag.# Allt kul att höra på skvaller. Men som den gode bloggaren som jag E så stannar allt i Örebro.

# Poeten från Bagis tog sig ett dopp i mammsens pool. Gradantalet var 14. Därmed bekräftade han bara vad jag redan visste. Han E Kung. Ramsan (Ramsin) skrattade högt när poeten tog sig upp ur poolen. Kan säga att det tog ett bra tag innan han tjatade på som vanligt. Får väl ta med mig poolen nästa gång som vi träffas.# Imorgon blir det hockey i fyran. Anton E inbjuden på lite skräpmat. Bara att höra av Er om ni är sugna.# Dags att koja. Imorgon är en annan dag.

 

Garva på.

Hur förstör man en kärlekslåt?


Så här
kanske?


Förlåt länkade fel. Här kommer den.
Tårarna rinner fortfarande.

Mot Örebro.

Vilket härligt väder. Idag så har jag gjort rent balkongen. Emil skulle hjälpa mig, men playstation gick före. Har varit hemma med Emil. På vuxen språket kallas det för VAB (vård av sjukt barn).Igår så var killen lite bättre. Så vi käkade lunch i Mölndalscentrum. Efter maten så gick vi förbi Intersport. Då kom killen på att han skulle ha ett par benskydd. Sagt och gjort vi gick in i affären och handlade Benskydd, strumpor, vattenflaska. Ett dygn senare sitter benskydden fortfarande på Emils vita smala ben.5-2 i matcher till Emil. Får nog träna på råttfällan när han sover.# Varför är det så svårt att lägga en serie? När får vi besked? Hur svårt kan det va? Har alla på förbundet semester?# Vi har en go lirare i laget. Inför kvartsfinalen i söndags så kommer Björn till samlingen och säger att han kanske inte orkar hela matchen. Björn tog nämligen en liten löptur på lördagskvällen. Det var meningen att han skulle jogga runt sjuan. Löpturen blev 12 kilometer. Risken finns att Lindome kommer komma till Div 2 premiären helt söndertränade.# Nu ska jag beställa tågbiljetter till Örebro. Ska bli gott att komma hem igen. En heldag med Innebandy. Tydligen så ska jag agera guide på kvällen till ett gäng Innebandyspelare. Får väl ta fram en karta över Örebro. Var ju ett tag sedan man var där. Men kul ska det bli.# Ikväll ska jag värva några goa Div 1 lirare. VBD2L är på G.

 

Miss You.

Sverige vann mot Norge. Synd. Hejar som sagt inte på Neandertalare.Helgen har varit bra. Emil har börjat i fotbollsskola. Har nog aldrig sett så många Henke, Ibra, Ljungberg på planen samtidigt. Man kunde riktigt se att det var papporna som hade klätt barnen denna dag. Emil löpte omkring i sin Rangerströja. Ni vet det där halvkassa laget från Skottland. Det kom nästan en tår från ena ögat. Kunde se mig själv i Lill Zlatan.Solen sken över Mölndal igår. Vi var ute i 6 timmar. Idag har man en skapligt röd panna.Lindome lirade cup i helgen. När jag ringde geniet för att få resultatet från kvarten så lätt det så här.Geniet.

Jag- Tjena hur gick det?

Geniet- kan jag ringa dig sen?

Jag- Varför viskar du?

Geniet- Sitter på Sjukhuset.

Jag- Vad har hänt?

Geniet- Foten är stor som en fotboll.

Jag- Ja ja ja, skit i det, hur gick matchen?

Geniet- Vi torskade med en boll.

Jag-Ok, behöver du nån hjälp?

Geniet-Nej, men tack.

Jag- Ok, jag ringer ikväll. Ciao.Geniet har säkert fejkat allt. Sommarträningen börjar ju snart.# Shit måste hitta deklarationen.# Miss You.................

 

Kommer om en kvart.

Kärlek på tv. Eller Så ska det låta kanske programmet heter. Tänk om man fick en chans att vara med där. Skulle briljera fett.# Tog med mig ungarna på lite bandy idag. VBD3L eller E det VBD2L lirar cup. Denna gången utan tränaren i båset. Det blev en övertygande 6-1 seger. Efter matchen fick man frågan. E det inte bättre att vi lirar utan dig? Vad ska man svara på en sån fråga?# Vädret är kanon i Götet. Lek och stoj på gården stod på schemat. Ebba ville lira bandy. Så vi tog med oss klubborna och bollarna ner till planen. Emil börjar få grymma skott. Idag fick han på en super pärla som träffade Ebba i pannan. Prinsessan började att lipa. Emil skyndade dit för att trösta. Efter att vi hade trösta henne så säger Emil.?-Vilket skott Pappa. Ett hårt skott rakt i pannan på Ebba. Nog det hårdaste skottet idag.
Bara att hålla med killen.
# Kul med polare som läser bloggen och tar den på allvar. Anton ringde mig kl 12.00.Anton- Tjennnna, hur mår du koppjävel?

Jag- Inget vidare.

Anton- Förstod det. Kommer och hämtar dig om en kvart. Bjuder på lunch.

Jag- Okej, låter bra.Tack Anton.
# Nästa helg blir det en repa till gamla hemstaden. Örebrolän ska en Innebandydag i Idrottshuset. När frågan kom om jag ville vara coach för ett av lagen så svarade jag ja direkt. Alltid gott att komma hem.# Imorgon ska vi på kalas. Blir väl en tokig dag på bushuset.Ha det gott, må bra, Kärlek till Er alla.

 

Tack mina vänner.

Ska man följa sina känslor? Nån som har svaret?Själv så har jag gömt mina känslor långt inne i mig själv. Men igår kom dom ut. Jag hade en Bad Day. Saknar familjelivet. Saknar saker som jag förr tyckte var jobbiga.Men jag tog som sagt många bra beslut igår. Man måste gå vidare (våga gå vidare).
Vill tacka Er som visade fina känslor igår. Tack för stödet. Tack för att jag fick prata av mig med Er (Ulf, Carina, Fredrik och Tanja, Malmgren,)
Jag hoppas att ordspråket om den Gamla Hunden inte är sann.Nu ska jag iväg och handla mat. Ska köpa mycket gott till mina kära. Helgen ska i alla fall bli bra.
# Okej lite Innebandy. Nästa års Rookie finnes i Warberg. Mer om det lite senare.Heja sommmmmmaren......

 

Personligt..................

Vart ska jag börja? Tankarna flyger runt i min knopp. Har sovit en timme i natt. Tillslut så tog jag på mig kläderna och gick ut på en lång promenad. Alla som någon gång har separerat vet att det finns bra dagar och dåliga dagar. Själv så är jag en sådan person som anklagar mig själv för att förhållandet sprack.Mina vänner frågar mig alltid hur läget är. Jag svarar alltid bra. Man vill ju inte lägga nån skit på sina vänners axlar.Att vårt förhållande inte höll berodde inte bara på en sak. Men en av sakerna som vi var dåliga på var att prata. Nu sitter ni som känner mig förmodligen och garvar. Men så var det. Jag var kass på det.Efter att jag tagit min morgonpromenad så bestämde jag mig för att göra en sak som jag inte har gjort på nio år. Tänker inte dela med mig av vad jag gjorde men jag kan säga att det känns bättre nu. På promenaden så tog jag en del beslut som jag tror kommer att göra mitt liv bättre. Nu gäller det bara att hålla dom. Det blir en tuff match. Kanske den tuffaste i mitt liv. Behöver nog en coach som kan hjälpa mig med vissa bitar.
# Som ni ser så har det blivit mindre Innebandy här på bloggen. Vilket är helt medvetet. Orkar inte med skiten just nu. Har viktigare saker att uträtta.