Man behöver inte alltid tävla...



Vilken rolig fredag. Ebba har spelat bowling för första gången. Gud va hon skrattade. Tänk Er en treåring som jublar över att endast en kägla åker ner.


# Tittade lite på bandy på tv. Klart fräckt när Edsbyn tar Timeout vid ställningen 1-4. Då passar DJn på att lira "Back In Black" stenhögt. Like It.


# Wow ett frieri i Idol. Like It 2


# Nu popcorn och Cola.


# Imon E det dags igen. Lasse Winnerbäck gästar staden. Kanske dax att börja ladda. Hugg i sten nu Lasse...


# Fick hela 47 sms under matchen IFK Göteborg-Halmstad. Undrar om rekordet slås på söndag när AIK Vinner?


# Erik vinner Idol. Men det visste ni väl redan....


# I torsdags så var jag nere. Ont i bröstet och Knoppen. Emil ville inhandla några studsbollar nere i bowlinghallen. När vi kom dit så spelade ett gäng sköna lirare. Ni vet Grunden Boys. Oj vilken glädje. Vi fastnade där i en kvart. En kille gjorde rent hus tre gånger i rad.
När jag gick hem så mådde jag mycket bättre. Livet E underbart....


Man behöver inte alltid tävla.

Oj, fler som tycker som jag...



Så gott att läsa en del bloggar idag. Förr så kunde jag vara bitter och häva ur mig saker efter en förlust. När vi torskade mot AIK hemma så lät jag bli det. Men jag var riktigt grinig. Att förlora mot AIK är väl inte så farligt. Men på sättet. Vi gjorde en mycket bra match. Så vad jag menar är att vi inte kan skylla ifrån oss på någon domare eller något annat. Men jag tyckte att dom vann fördelar på ett vidrigt sätt.


Till en del vänner så sa jag vad jag tyckte om AIKs stil. Det gnälldes på varenda domslut. Kapten K-J skulle prata med domarna efter varje period. Det var riktigt pinsamt att se liraren stå och gnälla på solklara domslut. Men jag valde att hålla tyst. Jag var istället lite stolt över mina killar som pressade AIK. Jag hade hoppats att det var just därför som det gnälldes lite i AIK lägret.


Men nu undrar jag om det är en taktik som dom kör med?


Magnus Anderberg Helsingborg valde att förklara sig så här en dag efter att ha mött AIK.


I vilken annan hall i hela Sverige är det tillåtet att bemöta varje domslut med tio spelare som viftandes med klubborna ska göra sin åsikt hörd? Jag kan inte nämna någon. Denna miljö har byggts upp och varje gång vi ska gästa Solnahallen är vi medvetna om vad som väntar, frustrationen är dock inte mindre när vi åker därifrån.


En annan bloggare som är AIK frälst, nämligen Gittan säger så här.



Lite gnäll på K-J. För mycket snack om alla utvisningar med domarna. Det är inte ok. Det behövs inte.



Då var det alltså ingen engångsförteelse i Wallenstamshallen. Det hör tydligen till showen.



Då får jag väl göra ett litet tillägg. Jag tror inte att AIK behöver dom fördelarna. Dom är ju i riktigt bra form nu. Dom har ett kanonlag. Dom krossar ju allt. Det borde vara vi andra som ska få gnälla och skaffa oss fördelar så att vi någon gång kanske kunde få en pinne.


På söndag väntar Warberg. Oj vad tufft. Lite av samma typ av lag som AIK. Där finns det också ett gäng spelare som får tjata utan bildeln på armen. Nej bort med tjatet. Spela på istället. Ge domarna en ärlig chans. Dom har det inte lätt. Det kunde man ju se på tv senast. Trotts att domaren nästan stod på bollen så såg han inte att bollen låg i Täbys nät. Hur E det Möjligt?





Ha det gott. Ut och spöka nu......






Vi måste våga ha bollen...


Hallå igen. En vecka utan blogg kan vara underbart. Men nu får jag väl skriva av mig lite. Så vad har hänt?


I lördags så ringde klockan 5.30. Quist hade lovat att plocka upp mig runt 6.10. När jag ringer stjärnan så går det fram ovanligt många signaler. Men tillslut så hör jag en skånsk stämma svara "Ursäkta jag åker direkt". En halvtimme sena till samlingen blev resultatet. Tur att det inte var mitt fel.


Sen löpte dagen på som vanligt i bussen. Sova, data, film och lite garv. Vidar lyckades återigen hitta fel hästar. Själv hittade jag en säker femling (Eller hur Täby Herr).


Matchen mot Järfälla var la så där. Men vi tog tre viktiga pinnar. Gott.


Idag har jag varit duktig. Rörde samman en tacobuffe lagom till Bolibompa. Helt enligt planerna så somnade Ebba efter maten. Åh jag och Emil satt bereda från första tekningen i matchen Sirius-Täby. Nu skulle det bli deg på kontot. Täby ett av Världens bästa lag skulle leka hem segern. Men det gick som vanligt. Sirius gjorde en kanon match. Det borde ha blitt tvåsiffrigt. Eller det hade blitt det om inte Ramsin hade storspelat i kassen. Grattis igen Sirius (Börjar bli tjatig).


# Kan inte någon prata med experten MR K (vet inte hur man stavar namnet). Alltså här sliter vi ledare röven av oss på alla träningar/matcher/ Dvd matcher. Vi letar uppspel. Vi letar ytor hos motståndarna. Letar roller till spelarna. Tränar passningar. Jobbar på ett bra bolltempo.

Då sitter Experten i tv och säger    "Nej nu har Sirius alldeles för mycket boll"  


Hur ska vi kunna utveckla våran sport om lagen inte vill ha bollen???????????????????????
Det ska vara bra att ha bollen. Inget lag i SSL ska vara rädda för att ha bollen. Visst finns det endel lag som är bättre än andra på att kontra. Men vi får aldrig vara rädda för att ha bollen..........


# Oj vad serien e uppdelad? Bara fyra lag i SSL???? Vad tjatar ni om? I denna omgången så torskade Täby, Warberg och Storvreta. Snart får man väl höra att det bara finns ett lag?


# Allsvenskan avgörs i veckan. Såg mitt lag AIK slå Bajen i söndags. När Bajen gjorde 1-1 så blev jag skitsne. Så jävla orättvist. Till och med den fulla Dansken på Parken fick ju mer tid i straffområdet än vad Bajen hade i AIKs. Hur som helst. Det slutade ju lyckligt.


# Warberg borta på söndag. Det blir inte lätt.


# Champis passar gott till tacos. Natti Natti...........

Shit vad jobbigt att skriva Grattis Sirius.


Ajdå. Torsk mot Sirius. Inte bra. Men så är det. Ibland så slår man ett topplag, och ibland så torskar man mot ett bottenlag.


Jag sa det tidigare i veckan. Jag ville verkligen inte möta Sirius nu. För deras första seger måste ju komma någon gång. Sirius behöver inte alls be om ursäkt. Dom spelade smart. Hörde några läktarproffs mumla om att Sirius lirade den tråkigaste innebandyn som dom någonsin skådat. Vad vet jag. Själv så tycker jag att dom lirade taktiskt. Kanske inte så roligt att titta på. Men dom tog tre poäng på sin taktik. Så det är väl bara att gratta dom.



Just nu så är det såklart tugnt. Men om jag backar alla innebandyband i knoppen så har man ju varit med om det förut. Det är väl det som är tjusningen i våran sport. Fast jag föredrar ju att stå som segrare.


Sirius största hjältar för dagen var Mikael Karlsson och Erik Svenson. Micke storspelade i kassen. Han gjorde några riktigt svettiga räddningar. Erik Svensson påminner mig om Johannes Gustafsson i sin spelstil. Åh ni vet ju vad Johannes uträttat på innebandyplanen.


Nej nu blir det Kinamat. Sen ska ungarna i badet.


Ser redan nu fram emot träningen imon. Bara in och köra igen. Sässen E lång. Vi kommer igen.

En dag med Plast.


Rolig dag. Men oj vad mutgodis som har gått åt. Efter frukosten så begav vi oss till Mölnlycke. Morgonträning med grabbarna. Jag bar ut två mål i korridoren. Tänkte "Undrar hur det här kommer att gå". Ebba och Emil var som sagt med på träningen. Kidzen lirade tvåmål i en timme i korridoren. Det var koner och bollar överallt. Men jag tycker att dom skötte sig bra.


Sen drog vi hem och käkade. Efter en timme så kom Fagerhults tränare på ett fem minuters besök. Tur att kaffet var klart.

Efter det så drog vi till godisaffären. Det blev två stora påsar.Innan vi traskade bort till hallen för att beskåda Lindås-Fagerhult. Den matchen var väl ingen höjdare. Men lite nerv fick vi allt se.


Tillbaka till fyran för kvällsmat. Sen lite Yatzy.


Imorgon blir det mer plast. Sirius kommer på besök. En match som vi på pappret ska vinna. Men som ni alla vet så finns det inga lätta matcher nu för tiden. Om man inte heter AIK såklart...

Men vi har förberett oss väldigt bra. Så Sirius ska få lira mycket bra om dom ska få med sig nån pinne hem till Uppsala.


# Är han högerback eller högermitt eller högerforward? Han E iallafall min kung i Barca.


# Nu vet jag hur vi ska slå Storlagen. Vi ska köpa badbollar. Undrar hur det känns att vara Pool supporter?

Träningen rullas upp i knoppen en gång till.



Hemma igen. Det blev en lång träning idag. Mycket snack om hur vi ska lösa olika situationer. Alltid gott när man får en bra dialog. Det gäller att vara öppen och lyssna till spelarna. Det är ju dom som är ute på fälltet. Men det kan också vara svårt att ta in allt ibland. Man har ju redan före en bild framför sig om hur vi ska lösa situationerna. Då kan det ibland vara svårt att bryta linjen. Kanske därför som det ibland kan vara så svårt att varva ner efter en träning. Bandet liras återigen upp i skallen.


Ofta så kommer spelarna med en minst lika bra lösning. Då gäller det att välja fort. Eller testa båda. Det är som sagt att hitta det bästa, och inte ha någon som helst stolthet.


Där skiljer sig många av dom tränarna som jag själv har haft. Endel bara körde på. Det var deras linjer som gällde hela tiden. Några lyssnade bara på spelarna. Någon var riktigt smart och lyssnad alltid, för att sedan sålla. Det här låter lätt. Men det är faktiskt ganska svårt. Det tar många år som ledare att hitta sig själv. Hitta rollen/stillen som man tror på. Ibland får man även bryta det som man länge har trott på. Det beror helt enkelt på vilken grupp man är i förtillfället.


Just detta tycker jag är superkul. Alla träningar är olika. Även matcher. Man blir helt enkelt inte fullärd. Man kan bara gå tillbaka i arkivet och kolla om man har varit med om något liknande förut. Där kommer rutinen in. Man ska aldrig underskatta rutin. Det är en trygghet i alla grupper.


Nu ser jag fram emot träningen på lördag. Då ska vi sätta dom sista detaljerna till söndagens match mot Sirius.



# Älskar att vara i en grupp. Ni vet gnabbet som ofta uppstår. Det kan vara allt från hockey till fotboll till att någon har klippt sig. Att skoja med varandra hör liksom till. Jobbigast just nu har nog Djurgårdarna. And i Like It.


# Lagerbäck är nu historia. En bra historia.


# Frölunda piskade Färjestad med 6-1. Så där ja. Det var på tiden. Dom rutinerade herrarna Joel Lundqvist, Pebben Axelsson, Tomi Kallio behövde tydligen en liten/stor utskällning för att vakna.

Henrik Larsson blir tränare i Helsingborg!

 
Stackars Dala. Hans första år som tränare i Lindome kunde ha börjat bättre. Efter att ha börjat med tre raka segrar så kom första poängförlusten. Det blev kryss mot ett mediokert Innebandylag. Nu höjs rösterna för hans avgång. Blir det inte seger på lördag så är jag säker på att firman kommer att agera. Jag ställer mig på Dalas sida. Det är enbart kräk i firman. Hm undrar varför jag fick en förfrågan?



# Henrik Larsson är tydligen spelarnas val av vår nya förbundskapten. Okej det finns säkert inte många spelare som besitter en sådan rutin som Henke. Men att gå från spelare till förbundskapten är att ta i. Låt killen ta en andra fiol i Helsingborg först. Innebandylaget så klart.


# Endel snubbar säger att SSL redan är avgjord. Eller att serien redan har satt sig. Hur tänker dom? Redan efter 4-5 omgångar så har dom serien klar. Vissa lag har ju knappt lirat på hemmaplan. Vi får nog allt ge det några omg till. Sådär en 10 till.


# Världens goaste tjej sitter i soffan och kollar på tv. Ebbis.....


# Vilket lyft det blev när jag slängde in en tv på Emils rum. PS2 liras hårt. Gott att man kan stänga dörren när skriken blir lika höga som efter en förlust i Innebandyn.


# Höll på att gå på en nit igår. Liraren i affären slog in 30 kr istället för 13. Varning för domarsyn.


# Så skönt att vara tillbaka i SSL. Nu kan/får man ju prata med de flesta domarna. Gott E det.


# Westham E tydligen sunkiga i år. Varför väljer man sina lag innan man E 14 år. Tror inte att jag hade valt dom nu. Men hur som helst. Byta är inte ett allternativ.


# Div 1 södra blir riktigt roligt att följa. Något säger mig att det finns minst 5 lag som inte skulle göra bort sig i SSL.


Nu blir det Yatzy med Ebbis.






Snälla snälla snälla snälla (Malta).


Bra start på dagen. Gårdagen gav mig ny energi. Efter att ha känt mig krasslig i helgen så vände allt. Hämtade Emil kl 16.00 för lite killmys. Wow vilken skillnad det är att bara ha ett barn. Fatta mig rätt nu. Klart att jag älskar mina barn lika mycket. Men när man är själv med ett så är det hundra gånger lättare och roligare. Man slipper bråken. Tjatet mm. Plus att man kan ge dom det dom faktiskt behöver ibland. Igår hade jag och Emil en kanonkväll.


Först så lärde han mig ett nytt tv-spel. Nån pingvin som surfade och gjorde fräcka trix. Sen blev det match på gården. Han är helt tokig i Innebandy. Undrar hur det kommer sig? Sen en promenad till pizzan. För att sedan avsluta kvällen skedandes i soffan framför sportspegeln. Det kallar jag Killkväll.



# Snälla Malta 0-0 nu.......


# Det får inte hända. Men det händer. Tak som inte håller för regn. Lag som drar sig ur tvåan efter 3 omg. Okej taket är otur. Men att dra sig ur en serie efter 3 omg är fan för dåligt. Hoppas att dom får höga böter.


# Sirius hemma på söndag. Många säger att det blir enkla pinnar. Själv så hade jag gärna mött ett helt annat lag nu. Man ska inte underskatta Jedheims killar. Nu får vi visa proffsig attityd. Annars blir det inga pinnar.


# Kör hårt Malta.


# Allsvenskan är superrolig. Nu ska det avgjöras.


# Elva man i försvaret Malta.


# Nån som följer Hockeyn? Ca 56 omg kvar va!


# Tänk om Malta vinner!


# Jag trodde verkligen att tvätten skulle vika sig själv. Kanske dags att ta tag i det nu.


# Go lunch med Geniet idag. Fick garva lite. Sköna storys.



Vi bröt "också" våran match.


Så var det snart måndag igen. Ännu en helg att lägga bakom sig.


# Vad händer nu då? Ett av dom fyra stora/braiga/bästa/oslagbara lagen har en hall utan tak. Eller dom har ett tak. Men det tål inte vatten. Matchen mellan Täby-Järfälla fick avbrytas idag. Trist. Vad säger reglerna? Omspel? WO? Vi får väl se. Jag tippar på omspel.


# Warberg spelade ut idag. Nån som e chockad? Vilken publiksiffra. Över 2000. Grattis.


# Väldigt vad folk gnäller. Publiksiffror, småhallar mm. Tänk om alla miljonärer skulle skita på fattiga. Rolig värld vi skulle få då.


# Vad hände på Parken igår. Shit va grinig jag var efter matchen. Så här skulle det ju inte få sluta.


# Nu kan Henrik Larsson snart lira plast igen. Nice.


# Emil hade några sköna tugg idag. Han tyckte att JAG-MESSI-HENRIK LARSSON skulle bli Sveriges nya ledartrojka. Fast helst så tyckte han att Lagerbäck skulle stanna.


# Idag har man lirat plast på Gården med ungarna. Efter en timme så bröt även vi matchen. Samma orsak som i Täby.





0-3 blev 3-3 som slutade 0-3...


Usch vad nervös jag E. Redan nu så känns det läskigt. Ikväll ska vi krossa Daskjävlarna. Minns ni förra matchen? Helt sjuk match. Fattade nada när 0-3 blev 3-3 och slutade 0-3. Bara att hoppas att Danskarna ölar bort sig igen.


# Seger mot Västerås. Shit vad impad jag är. Killarna/ungarna jobbar på fantastiskt bra. Gott .


# Idag vinner jag bowlingen lätt.


# Helsingborg vann rättvist igår. WIC såg inte spec heta ut. Men Drillo hade gillat uppspelen. Måste se dom imon. Känner jag WIC rätt så kommer dom att lira hur bra som helst. När dom gör det så är dom inte lätta att tass med. Då är dom kanske världens bästa lag. Eller näst bäst. AIK E ju tokbra. Eller hur Magget!


# Saknar örebro. Saknar kompisar och  släkt. Får bli en resa snart.


# Winnerbäcks nya är sjukt bra. Ser fram emot gigen.


# Blev tårögd i torsdag. Ebba vaknade kl 06.00. Då är man rätt så trött. Men så säger hon. Pappa, jg älskar dig. Wow vad pigg jag blev. Tårarna var nära. Sååå gott med barn....



Betygen redan före kursen?


AIK fortsätter att krossa. Igår var det Täbys tur. Jag erkänner att jag trodde att Täby skulle vinna. Men jag är väl den enda dåren i hela Världen som inte blev så himla imponerad av mästarna. Magget hyllar Mästarna nästan löjligt mycket. Visst är dom bra. Mycket bra. Men dom är inte Oslagbara.


Balrog tog två pinnar mot Järfälla. Där trodde jag på tre till Demonerna.


# På Lördag smäller det. Då menar jag inte fotbollen. Utan Pixbos Bowlingtävling. Kan inte se nån annan Mästare än mig själv. Jag har allt. Tekniken. Kylan. Styrkan. Rutinen. Okej möjligen en liten svaghet i styrkan kanske.



# Fader vår som är i himelen. Helgat vare Zlatans namn. Låt han få avgöra på Parken. Vi är ca 8,3 miljoner som behöver det. Amen.



# Passar på att Gratta "Blogg Prinsesan" Från Umeå som fyller xx år imorgon. Grattis.



# Bloggarn/Backen från Byn söder om Göteborg tog igår ut sitt landslag. Quist var inte med pga skada. Vaket. Men Magnus Svensson var med! Trodde att han också var skadad! Måste han ju vara. Hittar ju inte han i poängligan. Får väl ta en tur neråt kusten på söndag och titta på Världens bästa arrangemang. Annars ett mycket intressant gäng. Ödmjukt att inte plocka ut sig själv :)....




# Oj, nu kom jag precis att tänka på min gamla kollega Rune Engström. Rune har visst startat en blogg. Tydligen så betygsätter han sina "Gamla Kollegor". Kul Rune. Själv så tycker jag att han kunde ha väntat tills efter säsongen. Jag menar hur kan man sätta betyg på någon som precis har börjat (typ 4 omg)?. Har han sett alla som han sätter betyg på? Tänk Er om ni själva kom till en kurs och det första ni får är ert betyg. Inte helt rättvist va? Låt dom nya  få en ärlig chans. Det är dom värda. Eller håll listan i liv hela året. Då får du din snackis.




Nåja, jag kommer att följa bloggen om "Mannen som har gjort mer talkshows för Innebandyn, än någon annan".....

Snurrrrrrigt.



Sova....

Ja varför inte....


Tänkte skriva av mig lite så att jag sen kan somna. Men inser nu att jag bara skulle ångra mig imon.
Men helt ärligt så är det många saker som jag inte fattar. Hur tänker folk? Hur korkad får man egentligen vara?
Hur orkar en del att hylla sig själva hela jävla tiden?
Lever dom i en tecknad värld?
Snälla hjälp pajasen......


Återkommer istället i ärendet.


Nu ska jag lyssna på Håkan Hellström och försöka att nana.


Grattis AIK.


Magnus Uggla har en rolig låt där texten lyder "Ja just du ska va glad att du får vara med mig ikväll". E det så man ska känna sig när man kliver in på planen mot "Världens bästa, oslagbara, Laget som borde göra tvåsiffrigt på alla utom tre lag, AIK"? Ja vad vet jag? Vad vet 27:an?


Hur som helst, matchen mot AIK var bra. Jag led när..


Domaren som står en meter från målet inte ser att Mattias Rybergs skott letat sig in i nätet. Tänk 5-6 där.
När AIKs första lina bjuder upp till show.
När det ska tjatas med domaren hela fucking tiden.




AIKs Första lina håller världsklass. Där går det riktigt fort. Djurling är enligt mig Sveriges bästa lirare. Killen äger ju planen. Jag lyfter på hatten och säger "Bra lirat". Att Kim Nilsson kommer att ha en plats brevid Djurling i BlåGult är också solklart.


Enligt alla experter (Finns la några tusen inom våran sport) så skulle vi få sååååå mycket torsk. Så att förklara matchbilden för en som inte var där är väl ingen ide. Jag skulle framstå som ett fån om jag skrev att.
Vi vann skotten stort. Vi hade klart mest boll. AIK var mycket bättre än oss i första. Men sen så var det jämt. Men vem bryr sig. Vi torskade.


AIK är ruskigt effektiva. Precis som man ska vara med dom lirarna. Ingen blir väl chockad om AIK är ett av lagen som i April springer ut i Globen.


Grattis AIK till tre poäng. 

 


# Elfsborg-AIK var ingen höjdarmatch.


# Emil hade fotbollsavslutning igår. Emils lag vann matchen med 1-0. Målskytt "Emil Ibra". Som en riktig stjärna så sprang han förbi Pappsen (efter sitt mål), som naturligtvis hyllade sin son.


# Kollade runt lite på olika bloggar idag. Erkänner att det var riktigt längesen jag gjorde det. Brukar bara kolla in 4 st annars. Skönt att jag inte hittade nån bra. Blir bara jobbigt att hålla koll på flera.

# Fattar inte varför folk gnäller om att vi lirar i Mölnlycke. Spec folk som inte har varit där!!!! Fråga istället motståndarna vad dom tycker är roligast. Liseberg eller ett fullt Mölnlycke. Själv har jag sett Blåvitt på STORA Ullevi lira inför 6000. Kul? Not. Garvade när jag läste hos Gittan att hon tyckte det var konstigt att vi lirade i Mölnlycke när "Ett Storlag" kommer på besök". Okej Gittan, ska kolla med styrelsen om vi inte kan hyra Scandinavium nästa gång "Storlaget" kommer. Jag må själv vara AIKare. Sen liten så har jag följt AIK fotboll i vått och torrt. Men tror mig när jag säger detta. AIK kommer aldrig att kallas för Storlag i Göteborg.

 

# Får man vara Gaisare för en kväll?







Lilla Melodifestivalen "En Vanlig Dag".



Magiska minuter nyss i fyran. Vi satt och åt Kyckling när plötsligt vår favorit Ulrik hoppade fram i rutan. Emil har följt pogramet hela veckan. Kan väl säga som så att Ulrik (plus en flicka som Emil vill ha som storasyster) är våran favorit. Låten "En vanlig Dag" är ju grym.


Alla ställde sig upp och dansade framför tvn. Volymen åkte upp på max. Nu ska vi ringa och rösta.



# AIK hemma på söndag. Enligt 27.an så kommer vi att få JÄTTE TORSK. Vi får väl se. Själv så väljer jag att citera Arne Hegerfors från 1982 när Eder dönade en vänster mot Argentina.


"Kom inte och säg att ni inte var förvarnade. Filiol var säkert förvarnad"

# Storvreta trummar på. Holtz lirar baktackt.

 

# Stämmer verkligen skottstaistiken från matcherna. Järfälla låg under med några plast inför tredje perran mot Storvreta. Men lyckades bara pricka målet 4 gånger i tredje. Kan väl ändo inte vara sant.



# Nu blir det Mys......