Någon som ser nåt fel?

Det här tycker i alla fall jag ser konstigt ut. Vad tycker ni?

Hur kan man göra mål 20.00?

Kan någon förklara för mig. I min värld så kan man inte göra mål 0.00 eller 20.00. Hur ser det ut i eran värld?

Hoppas inte att domarna har skrivit under ett protokoll där någon har gjort mål 20.00.

Postat av: Johan Sjöstrand

Det hände samma sak mellan Endre och Rönnby när de möttes i Visby. Rönnby gjorde sista målet 20.00 i tredje perioden, och Warberg gjorde det mot finnarna i Europacupen. Men märkligt är det...

Postat av: UA

Enligt mitt sätt att se det är det omöjligt! Borde stp 19.59 i protokollet. Man avrundar inte tid. Man är 38-år ända till man fyller 39...vilken tur för övrigt...

2007-02-26 @ 15:10:07
Postat av: Jonas Elofsson

Något som är ännu konstigare är att Christian Olausson inte fick någon utvisning, det finns inte i min värld!

2007-02-26 @ 18:04:54
Postat av: Koppen

He he he. Det har du rätt i Elof. Det finns inte i min värld heller. Men han filmade säkert till sig en!

2007-02-26 @ 18:47:37
Postat av: Gäst

2007-02-26 @ 23:16:02
Postat av: Ref:

Enl regelboken så är ett mål godkänt om det passerat mållinjen innan signalen har börjat. Det innebär att om du är i en hall med lite fördröjning på på match klockan kl Tex. valhalla så kan man i praktiken göra mål 20:00.

Keep up the good work

2007-02-27 @ 08:22:02

Den var klart värre. Hur E det möjligt? Stakars Bräckan.

2007-02-27 @ 08:43:01

Vissa slutsignaler går så fort klockan slår över till 20.00 medan andra ger slutsignalen först när 20.00 stått en sekund. Personligen så tror jag att det beror på att klockorna startar olika dvs den senare slår om till 0.01 så fort man trycker på start (inte efter en sekund). Någon som vet mer om matchur kanske kan förklara närmare.

2007-02-27 @ 10:30:43

2007-02-27 @ 10:47:25
Postat av: gargamel

Bara och se på NHL......när hundradelarna tickat ner till noll och pucken inte är helt över linjen så döms det naturligtvis inget mål.

Mål 19.59.58 funkar men då skriver man väl 19.59 i protokollet eller??

2007-02-27 @ 12:12:44

Då får ändra texten i innebandyn regelbok. Matchen är inte slut fören signalen har påbörjats. När du ändå skickar in till regelkommiten så kan du väl försöka få bort dubbelfot också.

2007-02-27 @ 12:40:17

Varför skall det ändras? Frågan är ju "Är matchen slut 20.00 eller 20.01".

2007-02-27 @ 13:32:46

Matchen är fortfarande slut 20:00 så vida inte signalen är fördröjd tills den slår över till 20.01. Eftersom det är signalen som bestämmer när på 20.00 matchen är slut. Vilket i praktiken innebär att ett mål kan godkännas 20.00

Regel boken 703
(felaktigt gjorda mål)

3) När bollen passerar mållinjen under eller efter avblåsning eller slutsignal.
En period eller match anses vara slut omedelbart när slutsignalen startar.

2007-02-27 @ 14:16:06

Modell på matchklocka är avgörande. Om 19.59,7 avrundas uppåt när tiden stoppas så blir det ju 20.00 även om det är några tiondelar kvar till 20.00.

2007-02-28 @ 21:56:39

Ingen tid avrundas uppåt!!!!

2007-03-01 @ 09:17:17

"Det spelar väl ingen roll. Vi lirar 3x20 minuter. Inte 3x20.01. Är domaren "lite" smart så säger han att målet gjordes 19.59."

Det spelar visst roll. Ena klockan räknar från 0.01 till 20.01 (Trots att det står 0.00 i början) och den andra från 0.00 till 20.00. Sedan kan det visserligen finnas klockor som räknar från noll som ger slutsignal först efter 20.00, dessa räknar inte fel, men slutsignalen kommer för sent.

2007-03-01 @ 16:56:03

Hm.

2007-03-02 @ 14:13:48
Postat av: Limp

"I min värld så kan man inte göra mål 0.00 eller 20.00"

Ponera att en match bara var en sekund lång. Om man gör mål inom den sekunden, så borde väl det målet rent teoretiskt sätt ske 0.00 eller 0.01.

Om man utgår från detta är det fullkomligt logiskt att man kan göra mål 20.00

2007-03-06 @ 08:10:14

Limp:En sekund? Har du läst alstret?

2007-03-06 @ 10:35:14

Ingen tid avrundas uppåt.Så det kan inte bli mål i en match som varar i en sekund. Är du med Limp?