Heja slutspel.

Snart så har vi ljuva April här. Men först kommer som sagt Mars. Dom två månaderna älskar jag. Det är då det blir kval/slutspelstider. I år är det öppnare än vanligt.


 

Jag kommer som vanligt att försöka mig på några små tips.


 

# Idag är hela familjen hemma. Alla utom Carina är sjuka.

 

 

# Såg matchen Älvstranden-Falun förra helgen. Att Älvstranden åkte ur eliten var mycket tråkigt. Men laget är helt enkelt inte bättre än sitt öde. Att Falun jagar en slutspelsplats kunde man inte tro. Jag tycker att fyra lag skall gå till slutspel. För jag kan ärligt säga att Färjestaden är ett bättre innebandylag än Falun. Så att många belackare som står och skriker om att div 1 lagen inte håller i eliten har fel. Det finns ett par lag som håller elitserieklass. Vilket fall så är dom inte sämre än Jönköping, Falun, Järfälla, Älvstranden, Balrog. Och vad jag vet så kallar sig dom lagen för elitlag.


Hos oss Rockas det.

Dagens Rockvideo är hämtad från vardagsrummet.

Någon som ser nåt fel?

Det här tycker i alla fall jag ser konstigt ut. Vad tycker ni?


Hur kan man göra mål 20.00?


Kan någon förklara för mig. I min värld så kan man inte göra mål 0.00 eller 20.00. Hur ser det ut i eran värld?


Hoppas inte att domarna har skrivit under ett protokoll där någon har gjort mål 20.00.

Grattis Färjestaden.

Bara att lyfta på hatten och stor gratta Färjestaden. Laget har krossat allt motstånd i år. Enligt mig så skulle dom klara sig bra i elitserien redan i år. Nu stundar ett ovist kvalspel. Men jag håller mina tummar för att Färjestaden skall lyckas.


 

Skickade ett grattis sms till en spelare i FIBK igår. Fick ett litet konstigt svar tillbaks. Men det var väl fest igår på Öland.


 

# Jag tror att Älvstranden slår Falun med 5-4.


 

# Igår gjorde jag en dålig affär. Snön låg som ett berg på vår garageinfart. Efter en timmes skotande så kom grabbarna som jag brukar spela bandy med på gården. Jag frågade dom vad dom skulle ha för att fixa resten. De två tolvåringarna tittade på varandra och drog till med 30 kronor. Självklart så accepterade jag erbjudandet. När vi nästan var klara så kom jag på att jag har några innebandyklubbor som bara står i garderoben. Snäll som man är så erbjöd jag killarna varsin klubba istället för 30 kronor. Ni skulle se deras blickar när jag hämtade klubborna. Det blev värsta julafton. Nu hoppas jag att jag har skottat för sista gången i år.


 

# I fredags så var det pokerkväll på jobbet. Jag spelade hem en andra plus en tredjeplats. Nästa gång vinner jag garanterat.


 

# Snart så stundar slutspelet. Tänkte sia lite om det nästa vecka.


 

# Mullsjölona har verkligen tagit sig i kragen. Hade laget haft samma form i början av säsongen son dom har nu så vet i katten om dom inte hade vunnit serien. Mullsjö blir ett lag att räkna med i framtiden. Jag håller mina tummar för att dom får en ny hall. Dom helt enkelt inte värda att spela i ett skyddsrum.


 

# Schlagertävlingen går galant. Måste jag säga vem som leder? Okej då, JAG.


# Vore jag sportchef i Färjestaden så skulle jag kontakta följande spelare.


Lars Nilsson Partille
Patrik Nilsson Balrog
Karl-Johan Nilsson Jönköping
Petter Nilsson Storvreta
Niclas Nilsson Vimmerby
Anders Nilsson Engelholm
Pär Nilsson Växjö


Papas, Fackpampen, Zico och Jag.

Visst är det skrämmande att man kan skaffa sig en uppfattning av en människa som man inte har träffat. Det kan vara en motståndare, en tv-profil, eller en bloggare. Man har inte träffat personen med ändå så tycker man att vederbörande är en idiot. Usch.  Är det något som jag själv har lärt mig på äldre dar så är det att inte vara så snabb att döma en person. Eller? Jo visst går jag själv ofta i den berömda fällan. Fastän jag inte vill det.


Jag har ett kompisgäng som är jävligt speciellt. Vi är några grabbar som gillar att ha skoj. Ofta på andras bekostnad. Vi har alla en riktigt tråkig humor.  I Somras så åkte vi till Tyskland. Vi hade i flera år sagt att vi skulle till fotbolls WM, om Sverige kvalificerade sig. Jag kan tyvärr inte namnge killarna eftersom dom är mycket högt uppsatta inom Göteborgsnäringsliv.
 

Som sagt, vi begav oss till Tyskland med flyg. Gubbarna retade mig hela vägen (jag hatar nämligen att flyga). När vi väl kom fram så var ”Papas”, ”Fackpampen” och jag törstiga. Den fjärde personen ”Zico” skulle landa några timmar efter oss. Han reste nämligen från sitt jobb i Brasilien. Nåja, tur som vi som vanligt har så serverades det gratis självförtroende på bussen till hotellet. Resan tog cirka två timmar. Så vi var riktigt starka när vi väl kom fram.


Efter ytterliggare någon timme så anslöt Zico till oss. Eftersom vi inte hade träffats på ett tag så bestämde vi oss för att inta en måltid på hotellets restaurang. När vi sitter där och skrålar som mest så kommer Papas kompis, vår guide den gamle fotbollslegenden
Ronnie Hellström. Ronnie slår sig ner vid vårat bord och börjar att bubbla med Papas. Det är då som jag får mitt infall.

 Jag tittar på Ronnie och säger.


 Jag känner igen dig


 Ronnie- Jaha.


 Jag- Ja, var inte du med i filmen Fimpen?

 Det blir alldeles tyst runt vårt bord. Sekunder känns som minuter. Jag började faktiskt att ångra mitt lilla skämt.

 
Sedan så börjar hela bordet att asgarva. Ronnie som visade sig var en skön snubbe (fastän han är bajare) skrattade så att han fick tårar i ögonen.


Sedan så följde Ronnie upp samtalet med att berätta goa grejer runt filminspelningarna.


 Varför bjöd jag Er på denna historia?

 Jo, jag undrar än idag vad Ronnies första intryck av mig var?
 
 Första intrycket är riktigt viktig i många fall. Så jag får nog sluta att skämta med folk som inte känner mig. Men i det galna sällskapet så blir det ofta väldigt tokigt.


Jo jag skall återkomma till ämnet. Man blir ibland mörkrädd när man läser på olika forum. Anonyma Sign hoppar på diverse personer utan att veta ett enda dugg om vederbörande. Jag hoppas att ni säger till om jag går över gränsen.Oftast så är dom snubbarna som man mest har sett ner på dom skönaste snubbarna.

Varför la jag av (med musiken)?

Helgen bestod i att beskåda innebandy. Vad annars kan man göra? I fredags så var jag och tittade på Partille-Alingsås. Jag måste börja med att säga att jag är kraftigt emot fredagsmatcher. Det blir nästan aldrig något tempo i dom matcherna. Att komma till en samling efter en tuff arbetsvecka/skolvecka, och sedan gå ut på planen och vara fullt fokuserad är inte lätt.

 

 

Hur som helst. Matchen var ett enda sömnpiller. Partille ägde bollinnehavet. Men vad spelar det för roll i våran sport? Matchen var jämn. Men tillslut så stod Partille som segrare. Slutresultatet skrevs till 6-3. 

I söndags så var det dags att bevittna Göteborgsderbyt mellan Älvstranden-Pixbo. Första perioden hade det mesta. Tempot var högt. Spelet var hårt på gränsen till fult. Plus några sköna kombinationer.

 

 

Pixbo var laget som ledde matchen efter första perioden. Både på tavlan och i antal skadade spelare. Daniel Dahl utgick med en skadad fot. Joakim Ågren åkte på en kraftig hjärnskakning. Henrik Quist fick en armbåge på näsan, men återuppstod efter några minuters vila. 

Som ni säkerligen förstår så var det mycket känslor inblandande i denna match. En match som Pixbo lirade hem alldeles för enkelt. Älvstranden har riktigt svårt att göra mål. Samt att dom är riktigt dåliga i spel 4-5. Så om detta går vägen för piraterna i år så blir jag grymt överraskad. Men skam den som ger sig. Till helgen väntas en riktig ödesmatch mot Falun. 

# Oscar Lundin har nu gjort några matcher som back. Resultatet har varit strålande.


 

# Igår fick jag ett erbjudande som jag säkerligen nappar på. Vad det är? Snart får ni veta.


 

# Gissa vilka spelare som var bäst på planen i derbyt? Orkar inte skriva deras namn längre.


 

# Schlagertävlingen går som tåget. Men jag skall villigt erkänna att man känner sig jagad när man är i LEDNINGEN.


 

# Jag har sagt det förr, och jag säger det igen. Lyon vinner CL.


 

# En del påstår att det enbart finns vinnare i att utöka elitserien med två lag. Ni får några dagar till på er att fundera.


 

# Ja, det går bra för polarn. Varför la jag av med musiken?


# Kanske inte borde skriva detta. Men snygg Eriks låt är riktigt bra.


Funderingar.

Hot. 

# Mitt tips i Aik-Balrog matchen.


 

# En tjej i Köping vars namn är Frida. Enligt min syster så gjorde hon 21 mål i en div 2 match idag. Måste väl ändå vara rekord?


 

# Andreas Olsson Falun. Andreas var helt strålande i dagens match mot Dalen.


 

# Ulf Brännström Dalen. Älskar spelare som inte skyller ifrån sig efter en förlust. Labbe var klockren i sin matchanalys.

 

 

# Thomas Andersson och Kalle Fahlander. Här har vi ett domarpar som kan gå långt.


 

# Sebastian i Schlagerfestivalen. Stort.


 

# Att leda sin egna Schlagertävling. Stort.


 

  

    

Iskallt. 

# Warberg slog Älvstranden med 10-1. Enligt matchstatistiken så sköt Älvstranden endast 10 skott på mål. Alltså lika många skott som Warberg gjorde mål.


 

# Alla förslag på seriepyramider.


 

# Publiksiffrorna på fredags matcherna i div 1.


 

# Andreas Johanssons näve i bakhuvudet på Dalenspelaren. Mer lotter att vänta sig?


 

# Alla skadeglade Färjestadsfans (Hockeylaget).


 

# Att jag precis bet av min nyss lagade tand.


 

# Kräksjukan på dagis.


 

# Ebbas envishet att vilja gå upp före klockan 6.


Gå och rösta.

# Iår skall vi tydligen rösta vilka lag som skall spela i elitserien nästa säsong. Eller har jag missat något?


 

# Åker ett lag ur så åker man ur. Eller?


 

# Vilket svar hade dom väntat sig?


 

# Magnus Gustafsson gör dock en objektiv reflektion. All heder till Mange.


 

# Avdelning dåliga förlorare har hittat sin okrönte kung. Var det samma tränare som sågade Färjestadens försvar efter en storförlust? Personligen så tycker jag att nivån blir jävligt låg när en tränare byter in sig själv i en div 1 match.


 

# Tomtelistan? Nej, tyvärr Sjöstrand. Det vore nog att gräva sin egen grav.


 

# Undrar om Kimmos ljumskar har läkt?


 

# Jag håller på Bult. Visst vore det coolt om han vann poängligan.


 

# Jag avslutar med att tippa kvällens matcher.


 

Warberg- Älvstranden   9-5

Aik-Balrog    6-4


Undrar vem som leder?

Igår gjorde jag nåt som jag aldrig någonsin har gjort. Jag gick hem mitt i en match. När Färjestad gjorde 6-0 på Frölunda så fick jag och min kollega nog. Vi reste oss upp och gick. Vad som var lite märkligt var att det var kö för att komma ut ur Scandinavium.


 

 

Inte undra på att det går dåligt för West Ham. Spana in deras forwards.


 

Bättre går det i Sveriges viktigaste tävling (Schlagertävlingen). Några börjar att halka efter. Som ni ser så leder favoriten.
1.Mikael Lindqvist 49 poäng

2.Christer Ahl         49

3. Maggan Eckerdal 47

4. Johan Fredriksson 47

5. Danne Bron-Sundbom 46

6. Tom Wester 46

7. Ove 45

8. Mattias Fohrman 44

9. Pernilla Augustsson 43

10. Johanna Gratjova 40

11. Roger Axelsson 38

12. Rasmus Wallerström 31

13. Peter Zellèn 28

14. Magnus Augustsson 26

15. Ulf Widell 23 

Nurmi bör avgudas.

Jag och en vän till mig brukar skämta om att skriva ett alster som vi skulle döpa till ”100 tomtar som jag mött inom innebandyn”. Idag var jag riktigt nära att sätta idén i bruk. Vad håller folk på med?


 

Hur skall man kunna ändra uppflyttningsreglerna när det endast är 4 omgångar kvar? Stjärnor uttalar sig om hur det borde vara alt skall vara. Men att sätta planen i bruk redan i år! Hallå vakna nu. Ni tänker inte längre än elitserien. Allt för många lag skulle bli lidande av ert förslag. Vi skulle få bygga om hela seriesystemet.

 

  

Sebastian Nurmi beskriver detta bättre än mig, så han får förklara vidare, för jag är tok arg.


  

Hasse och Loket säger så här. Alla har en poäng som är värt att ta åt sig.


  

Nu när regeln 31/12 inte verkar gälla längre så har jag några förslag som jag vill att Tävlingskongressen tar upp.


 

1.  Jag har nu sett alla Elitlagen spela i år. Jag är tveksam till om kvaliteten finns till att ha 8 st lag i slutspelet. Därför föreslår jag att 4 lag skall gå till slutspel. Vi startar alltså med två st semifinaler i år.


 

2.  Ändra övergångsperioden från maj till mars vilket skulle kunna höja temperaturen avsevärt i kval och slutspelsmatcherna.

 

  

3.  Börja matcherna nästa säsong med sudden. Då vet man ju vem som står som segrare om nu en match skulle sluta oavgjort. På det sättet får vi en offensivare innebandy.


 

4.  Lag som förgående år inte kommit upp i ett publiksnitt på över 500 personer får inte gå till slutspel året efter.Tack för mig. Vi syns.


Ställ tidräkningen på noll.

Äntligen tog det fart. Startfältet i Göteborg var hundra gånger bättre än i Jönköping. Media gjorde sitt. För inte var The Arks låt en av kvällens två bästa låtar. Marie Lindberg kommer aldrig att glömma den 10 februari 2007. Hade denna underbara dam vunnit en uttagning i USA så hade hon av bara farten gått och vunnit hela skiten. För en saga är just vad det är. Marie har haft låten ”Trying to recall” nedstoppad i byrålådan i tre år. Jag hoppas att Marie går hem och letar igenom varenda låda i sitt hem. För nu är vi många som väntar på att få höra mera från fröken Lindberg.


 

Idag sprang jag på Älvstrandens Schlagerexpert Joakim Hillborg. Vi var överens om att Jimmy Janssons refräng var kvällens höjdpunkt (”A A Amanda”).


 

Tog mig ner till Lisebergshallen för att bevittna sista speldagen av World Challenge. Finland körde över ett mycket svagt Schweiz. Matchen var ingen höjdare.


 

Sedan kom matchen som dom flesta hade väntat på. Den förväntande match bilden var ju att Sverige skulle trycka ner Tjeckien. Men så blev det inte. Första periodens bästa spelare var debutanten Daniel Ramsin. Daniel räddade Sverige från några måls underläge. I andra tog Sverige tag i matchen. Johan Andersson prickad rätt i sin femtionde landskamp. Annars var det inte så mycket att se. 


 

Sverige vann till slut matchen med 4-1.


 

# Daniel Ramsin har inte gjort sin sista landskamp. Han och Joel Kanebjörk samt Mattias Samuelsson är Sveriges framtid. Bra gjort av förbundskaptenerna att ta ut dom.


 

# I NHL brukar någon från det vinnande laget bli MVP. I WC fick en spelare vars lag kom sist priset. HALLÅ, DAGS ATT VAKNA NU.


 

# Personligen så tycker jag att det är synd att man inte signerar sina alster. Speciellt när dom är snuskigt bra.


 

# Nästa år vill nog alla lag möta Vimmerby två gånger efter jul.


 

# Förlorade Pixbo guldet idag? Daniel Dahl och Martin Dahlgren skadade.


 

# När vi ändå är inne på Martin Dahlgen. Nu måste ni väl förstå mitt tjatande? Dala vann poängligan i helgen, och var en av Sveriges bästa spelare.


 

# Ställ tidräkningen på noll igen. Enligt ett rykte så kommer Messias tillbaka på söndag. Åhh vad jag har väntat. Får jag dessutom se han i samma omgivning som Dala, så blir jag nog religiös.


 

# West Ham suger. Jag gråter blod.


 

# Varför backar man hem när man ligger under med 6-2? Fråga Växjö.


Dala går på vatten.

Martin Dahlgren går på vatten. Mölndalsstolthet var stekhet ikväll. Dala gjorde 4 mål när Sverige besegrade Schweiz med 8-2.
Fattar ni nu då?

Vem vill höra HGJ?

Zlatan berör många. Efter Sveriges bedrövliga insatts igår så börjar media hylla ”superdivan” igen. Går ni på det? Jag gör inte det. Jag håller fortfarande på Lagebäck och landslagsledningen. Vad inte Zlatan själv verkar förstå är att han sabbar mest för sig själv. För vad tror ni hans sponsorer tycker om bojkotten? Tror ni att Zlatans marknadsvärde ökar? Hela varumärket Zlatan får sig en törn. 

Nej, i mitt landslag platsar inte Zlatan.


 

 

Men det värsta spektaklet i denna debatt måste ha varit när Hedman, Lagerbäck, Lagrell mm spelade in en smörvideo som visades på fotbollsgalan. Så pinnnnnnnnsamt. Snacka om att sjunka lågt. Kan ni tänk Er Hallstenson, Göransson, Jansson sjungandes för ex Hellgård ”Want you back för good”? 


 

# När jag gillar en låt så lyssnar jag så mycket på den att jag blir tokig. Men denna låt är fullständigt fantastisk. Kanske dags för fotbollspamparna att sjunga in den i en ny tappning?


 

# Varför blir man domare?


 

# Hm, svårt att hitta vinnaren på lördag. Men jag antar att jag måste satsa på Jimmy Jansson. Han har ju gjort en låt som heter ”Gung gung gunga du och jag”. I vilket fall så går refrängen så.


 

# Nu är det upp till dig Dala. Visa dom var skåpet skall stå.


 

# Dalen har ett riktigt bra lag i år. Jag tror att dom blir en oväntad överraskning för många lag i slutspelet.

 

 

# Elf, Calebsson, Gillek såg riktigt heta ut i tredje perioden mot Dalen. Jag trodde faktiskt att någon av herrarna skulle avgöra matchen. Eller kan man säga att Calebsson avgjorde matchen?


 

# Kul att min kompis visade vägen för Falun senast. Fortsätt att måla Lundmark. Då slipper du sälja lotter.


Rätt så likt mitt slutbetyg.

Igår tillhörde jag en av få som besökte Lisebergshallen. Med facit i handen så kunde jag lika gärna ha stannat hemma. Matchen var ett enda sömnpiller. Pixbo dominerade matchen i de två första perioderna. Men i tredje tog Helsingborg över.


 

Matchen gick till sudden. En mycket rolig sådan. Chanserna avlöste varandra. Och som så många gånger förr så avgjordes matchen på ett slumpskott/rensning/målvaktstavla.


 

# Jag tror inte på Gud. I Spanskaligan gjorde alla 22 spelare korstecknet innan matchen. Om det hade fungerat skulle alla matcher slutat oavgjort.

 

Citat: Johan Cruyff.


 

# Innebandymagazinet var tydligen på plats. Men vem satte spelarbetygen? Att Christian Jurkiewicz fick en etta är för mig helt obegripligt. Möjligen att sista målet var en tavla. Men en etta? Om Christian skulle ha en etta så var det många av Pixbospelarna som skulle ha haft en nolla. När jag tänker så såg Pixbospelarnas betyg precis ut som mitt slutbetyg i gymnasiet.


 

# Japp, Jimmy Jansson är helt enkelt korkad.


 

# Nedes mål var snyggt. Men jag hatar fortfarande Zorro.


 

# Varför dömer inte Antonzon/Påhlzon landskamperna i helgen?


 

# Har ni sett ”De tre vännerna och Jerry”. Emil och jag tycker att det är världens bästa barnprogram. Eller rättare sagt, jag tycker det.


 

# Slår inte West Ham jumbon Watford i helgen så kommer jag att gråta blod.


 

# Fick precis reda på svaret. Antonsson/Påhlzon dömer tydligen Partille-Växjö. Då förstår jag. Man kan ju inte vara på två arenor samtidigt.


 

# Okej, Rade Prica gör inte många glad. Men jag tar hellre han än divan Zlatan.


 

# Håller med Sjöstrand. Göteborgare borde ha tystnadsplikt före match/efter en förlust.


 

# Förövrigt så har jag nu fått bekräftat det alla innebandyspelare länge undrat över. Faluns herrar säljer mest bingolotter i Sverige.


Tuffa (?) Schlagerkillar.

Erik Edman hoppade av en landskamp i Em-kvalet för att hans fru skulle föda. Jimmy Jansson chansar och ställer upp i helgens Schlagertävling.
 

Vad hade ni gjort?


Är Jimmy Tuff eller Helt korkad?

Vilken tekniker.

Någon mer än jag som hatar Zorrofinten? Hur som helst så har några tappra krigare gjort en go film om finten. Dom har utvecklat finten. Titta och njut.
 

 

Den första Zorrandemållisen.


Jag har höga krav.

Hade laddat i ett år. Igår så började det igen, Schlagerfestivalen. Men vilken besvikelse det blev. Låtarna var ju allt annat än bra. Men klart sämst var programledaren Kristian Luuks insatts. Snälla Björkman ta bort han.


 

Samtidigt så tycker jag att Björkman själv kan lägga ner sitt gullande med artisterna efter låtarna.
 

 

Nej, nästa vecka håller i alla fall jag tummarna för ett mycket bättre program.


 

# Här kommer en liten rapport från min egna Schlagertävling. Fyra killar tog täten direkt. Outsiders som Tom Wester och Christer Ahl tog lika många poäng som favoriterna Danne Bron-Sundbom samt mig själv. Botten ser precis ut som väntat. Peter Zellèn, Roger Axelsson och Magnus Augustsson kommer att kampas i de nedre regionerna.


 

# Partilles damer är på G. Igår tog dom en stabil seger mot Vänersborg. Matchen slutade hela 8-2. Fortsätt så tjejer. Kul för Maggan och Johanna att dom får vinna nåt. För i Schlagertävlingen får dom ju som sagt däng.


 

# Igår var familjen och tittade på mamma som mötte Guldringen. Ebba sov i vagnen. Jag jagade Emil runt hela Aktiviteten. Fick till slut lördagsmuta killen för att få lite lugn och ro. Det är inte lätt att vara pappa.