Uppvärmning är farligt.

Mycket jobb nu. Dagarna springer fram. Snart så är det Lucia (amatörernas afton).


# Föra veckan hände en rolig grej på våran träning. Vi var en målvakt kort. Så vi ringde ner Veteranernas målvakt. När en dåre frågade om hans ålder så började killarna att skratta. Dom kom nämligen fram till att han var "yngre" än våra ordinarie målvakter.


Många skador ilaget nu. Tror att vi har 6 gubbar på listan. Jag fattar ingenting. Vi som gjorde en bra försäsongsträning. DVS träffades en gång i veckan och spelade fotboll i en timme.


# Balrog slog igår ut AIK i Ligacupen. Någon som kommer att minnas det om en vecka? Kul iallafall att min "Demonfavorit "Hillborg" avgjorde matchen. 


# "De tre vise männen" börjar att få alldeles förstort inflytande i min klubb. Nu har dom begärt att dom ska få ta ut två stycken spelare till varje match. Kanske dags att ta striden med dårarna.


Sist kommer ett litet råd till "Poeten". Skit i att värma upp nästa gång.

Femtontusen nyanser i grått.


Matchen mellan Järfälla och Täby blev en rolig match. Järfälla är mycket bättre än jag trodde. Magic Lindström hade stor show. Stanley var en ny bekant för mig. En härlig sådan. Men jag måste säga "Vad håller Täby egentligen på med"?
Femtontusen nyanser i grått. Ingenting stämmer för dom för tillfället. Laget som vi började att älska förra säsongen är nu ett lag i spillror. Jag skulle kunna sträcka mig så långt att jag inte ens borde kalla dom för ett "lag". För i ett lag så kämpar/spelar man tillsammans. Det gör inte Täby nu. Min son brukar fråga mig om vi ska "Strida Innebandy" (får nog sluta ta med han på våra matcher). Jag har försökt att lära han att det heter "Spela Innebandy". Men igår undrade jag om inte fyraåringen har rätt i sitt uttal.
En del av Täby spelarna ser ju mer otränade ut än mig. Dom liknar korpspelare. Frågan jag ställer mig. Hur fan kunde samma spelare likna landslagsspelare för bara några månader sen? Vad har hänt. Viljan som dom hade i semifinalerna mot Pixbo förra säsen är ju som bortblåst. Det ser ut som om varje individ enbart spelar för sig själv. Om inte " Förra Årets tränare" tar tag i det omgående så går dom inte ens till slutspel.Visst fanns det några undantag i laget. Edlund, Hagberg, Allgulander kämpade hela vägen ut. Järdelunds magiska känsla såg man inte röken av igår. Han utklassades av Emil och Staffan. Dom herrarna vet tydligen hur man får ut allt av sina killar. Coachningen av spelare i sudden var igår beklämmande. Men vad vet jag? Jag tittar ju inte på deras träningar. Så jag ska väl hålla käften. Blir bara lite sur när ett lag som man gillar inte tar i.Nu ser jag med spänning fram emot Warberg-Täby matchen nästa måndag. Vore ganska typiskt Täby om dom gör en jättematch på måndag och ger Warberg deras första förlust.Innebandy är psykologi.Denna serie går inte att tippa. Jag kan villigt erkänna att jag i stort sätt tippar fel i varannan match i år

Gött Isac.

Så var det Måndag igen. Helgen gick i ett rasande tempo. En fredagskväll med Kent borde vara underbar. Men det var alldeles för många nya låtar. Tur att man hade med sig Micke och Amanda Hill som sjöng i mitt högra öra. Annars hade jag inte hört vad Jocke sjung. Ljudet var la så där.Men det blev grymt tryck när dom plockade fram dom gamla låtarna. Men gud vad många låtar som lilla jag saknade. Betyget får bli en trea på femskalan.Lördagen bedrevs på hemmaplan. Städning stod på schemat.På söndagen kom mina små änglar på besök. Vi tillbringade mesta delen av dagen på diverse lekplatser. När vi hade lekt klart så drog jag iväg på utflykt med "Innebandydåren". Han hade riggat en stormatch i tvåan. 0302 mot Alingsås. Matchen var ett stort sömnpiller. Tur att det fanns hembakat i hallen.# Ikväll håller jag på Täby. Förvänta Er ingen skönbandy. Två lag som måste ha poäng brukar sällan bjuda upp till dans.# Kul att äntligen Isac Rosèn  fick till det. Två mål och ett ass mot JIK. Hoppas att han får mycket speltid i fortsättningen.# Dalen, Täby och Järfälla har endast vunnit en match. Pixbo, JIK, AIK tre matcher. Balrog och Helsingborg två matcher. Vilken tränare åker först i år? Personligen så tror jag att ingen åker. Vad tror ni?


Vapen och Ammunition.

Oj vilken tur man kan ha ibland. Seger mot Floda med 3-1. Vi grisade sönder dom. Eller ska jag säga spelade taktiskt. Vi gjorde en riktigt bra laginsats. Alla tog sina uppgifter på största allvar. Spelar vi så här i fortsättningen så blir vi att räkna med.# Ikväll så smäller det. Kent i Lisebergshallen. Som jag har längtat. Konstigt nog så är jag inte tokladdad. Kan nog bero på att min förkylning vägrar att släppa. Får se om Fredrik har med sig nåt som kan bota den. Får fin besök i helgen. Micke Hill med familj tar in på "Hotel Koppen". Får nog dra hem tidigare idag och sanera fyran.# I onsdags blev jag tårögd. När jag och Emil stod utanför våran port så utspelades detta.Jag - Här bor vi, på 3D. D som i David.


Emil - Eller D som i David Beckham.Fattar ni att man blir stolt?# Innebandymagazinet hade denna gången några riktigt bra artiklar. Gillade läsningen om Gillek. Han kanske trots allt är en "Svärmors dröm".

Mer sånt tack.#  I helgen blir det mycket Innebandy. Ska se Partille-Röke på lördagen. På söndagen så drar jag antingen till Jönköping eller till Warberg. Har inte bestämt mig än.# "Innebandydåren" var och tittade på vår match igår. Fick hela matchen uppspelad i telefonen senare på kvällen. Denna gången hade vi samma åsikter. Undrar hur många minuter i veckan vi tjatar?# Läste att Udden ofta intog MC Donalds efter sina träningar/matcher. Kan säga att det även finns ett Div 3 lag som gärna äter efter sina sena träningar. Då också på Sveriges bästa hamburgerkedja. M:et funkar alltid.


Tack Pillan.

Tack Pillan. Måste hylla dig.Pillan ringde mig från Lasse Winnerbäcks gig igår. Tänk Er att få höra "Elden" i telefonen när man sitter och tittar på fotboll. Nästan så att man fick halvsvaj.# Idag är det match. Vi ska till Floda. Ett gäng som man måste se upp med. Hoppas att vi kan grisa till oss en pinne.# En dag kvar till Kent.# Chippen lirade en hel match. Måste ha varit år sen det inträffade.# Kul att höra vilka som läser här. Fick igår reda på att en ledare inte riktigt håller med mig. Fråga om jag bryr mig.# Storvreta fick en MYCKET tvivelaktig straff mot AIK. Nästan så att jag tycker att det luktar skit. För Er som vill se ett mycket dåligt domslut kan gå in på "www.UNT.se". Klicka sedan in Er på UNT-TV. Där kan man sen matchbilder från Storvreta-AIK. Vill man se mer domartabbar så kan man titta på AIKs sista mål. Den bollen är knappt på mållinjen. Men domaren står bra placerad och är hur säker som helst. love It.


Bakåtsträvare? Jag?

Jaha. Då har man blivit kallad bakåtsträvare.Va inte en sån bakåtsträvare koppen!

Nu har man börjat vänja sig med kameran på kortsidan och det känns bättre och bättre. Det är ganska skänt att kunna se innebandy utan att kameran far runt som ett rabies smittad hund samt att man faktiskt kan se större delen av planen. det blir ännu bättre när kamera gubbarna lärt sig zooma och inte glöma att visa repriser......Måste vara en domare till att tycka en sådan dum sak. Ref: Skärp dig. Jag som precis hade börjat gilla dig.
Här kommer fler kommentarer.I tennis och bordtennis har man kameran på kortsidan. Det beror på att spelarna oftast bara rör sig i sidled längs med baslinjen. Fördelen med denna kameravinkel är att man aldrig missar boll. Nackdelen är att man ibland missar djupleds-löpningarna/passningarna/spelet. Men hur ofta händer sådant i tennis & pingis?

I sporter där spelarna rör sig mest i djupled, fotboll, handboll, basket, ishockey, bandy & volleyboll sitter kameran på långsidan. Fördelen med denna kameravinkeln är att man kan se djupleds-löpningarna/passningarna/spelet. Nackdelen är att man ibland missar bollen.

Fråga 1: Inom vilken av två kategorier passar innebandyn bäst inom?

Fråga 2: Vad vill man se när man ser innebandy? 100% av bollen eller 100% av djupledsspelet?
Grymt bra skrivet av Anonym.
Kameran ska såklart sitta på långsidan.

Det man vill uppleva genom tv:n när man inte kan vara på plats och se en innebandymatch är ju framförallt farten i spelet. Det är där innebandyns charm och tjusning ligger i. Kontringarna, diagonalpassningarna, känslan när en forward knycker bollen av en fumlig back och sätter av i högsta fart, ensam mot målvakten. När en spelare bryter in från kanten och är någon futtig centimeter från att panga in bollen i bortre krysset (enda sättet man förstår nu hur farligt det var är genom kommentatorernas upphetsning - lagom kul. Samt genom repriserna från kameror som sitter på långsidan..).

Snälla, tillbaka med kameran på sin rätta position.

I övrigt är detta en väldigt trevlig blogg. :)Bra tankar. Tack för det sista.
# Fick idag ett roligt erbjudande. Får se vart det kan leda.# Är det inte dags för Christian Hellström att göra comeback snart?# Är riktigt sugen på att åka till Jönköping på söndag. Är nämligen ganska säker på att Pixbo tar en trea.# På torsdag smäller det igen. Då ska Världens Bästa Div 3 lag gästa Floda. Det kommer att bli hjärnornas match. Floda leds av "Den Zorrande Målvakten". Grabbarna i laget hoppas att han tar ut sig själv i målet. Då ökar nämligen våra chanser rätt så rejält.   


Ställ dig upp 27:an.

Falun gjorde det igen. Man slog åter ett topplag (flopplag). När ska Pixbo börja att vinna? Frågorna är många. Okej, dom saknar några spelare. Jag väljer att säga som Daniel Johansson. "Visst saknas våra landslagsbackar". För visst låter det bättre än när någon säger." Vi saknar 4 av våra ordinarie backar". Eller tar Pixbo ut laget på försäsongen?Såg första perran igår. Sedan så orkade jag inte mer. Kameravinkeln förstör vår härliga sport. Idag ska jag ha tag på Fasths telefonnummer. Nu vill jag ha en förklaring. När till och med den största "Innebandydåren" i Göteborg klagar i mitt öra så har det gått för långt. Vill inte vara gnällig, men det känns som om man missar halva matchen.Jag drog iväg till träningen med De bästa istället för att somna in i soffan. Annars hade jag nog kollat färdigt. Dåre som man är.Gott att Daniel Johansson fick balja några gånger igår. Jag hoppas av hela mitt hjärta att killen får vara frisk/hel i några matcher. Han har hur mycket som helst i sig.
# Kent på fredag.# Har ringt och fjäskat för ledaren i ett korplag. Hörde att det var korpcup helgen. Ett av många guld som saknas i min samling.# Westling är bästa högerskytt i Dalen. Det har jag alltid tyckt.#  Det går inte helt bra för 27:an. Men har man en italienares roll i anfallet så börjar man fatta. För Italienaren han jämför sig med ligger ju bara ner på planen.Snälla Fasth ring mig och förklara. Eller maila.


koppen1970@hotmail.com


Nu är vi snart Bäst.?.?.?.

Att en fredagskväll stå öga mot öga med seriens enda obesegrade lag gjorde att vi darrade inombords. Vi startade matchen lite krampaktigt. Myggenäs backade hem längre än alla andra lag vi mött i serien. Dom väntade på ett misstag. Vilket dom inte behövde vänta länge på. Dom tog helt enkelt ledningen med 1-0.  I periodpausen så snackade vi igen första perran. Vi kom överrens om några små taktiska ändringar. Vilket visade sig vara bra.Vi ryckte ifrån Myggorna i andra. Vilt påhejade av "De tre vise männen" och ett stort antal hangaroundare. Piggast var vårt nyförvärv Markus "Släggan" Hamarlund. Han satt fart på sina ben och dunkade in 2 st baljor.I tredjeperioden så vek vi ner oss. Men det räckte i alla fall till en seger.


Fick höra efter matchen att det snart är dags för ett kvartssamtal igen. tydligen så var dom inte nöjda när jag tog timeout när det var 30 sekunder kvar och 20 man stod och stångades. Dom tyckte tydligen att jag var petig när jag kastade in 5 st halvlugna lirare. Där hade dom som sagt velat se "dårarna" på planen. Hoppas att jag får förklara mig innan smällen landar i mitt face.


# Om någon hade sagt till mig före Superligastarten att Färjestaden skulle ha lika många segrar som AIK, Jönköping, Pixbo efter åtta omgångar så hade jag skrattat. Samma sak gäller Täbys jumboplats. Vad är det som händer?# På fredag smäller det. Då kommer Kent till Göteborg. Då står man där och myser. Fick några smakprov från deras Stockholms spelning. Tack "Malmen".


Den STORA slakten.

Låg hemma i karantän igår. Kände att jag inte kunde gå ner på träningen med Världens Bästa div  lag. Vi har ju en viktig match på fredag. Så jag kunde inte med att gå dit och smitta ner stjärnorna. Men att ligga hemma och dra är inte min stil. Så jag begav mig till Scandinavium för att bevittna "Den Stora Slakten".För oss innebandynördar på västkusten så är Pixbo-Warberg en av årets största innebandymatcher. Det brukar vara kamp, fart, bra stämning, helt enkelt en stor fest. Igår dog festen innan den började. Warberg krossade Pixbo. Rune och Anton ska vara glada för att det inte var klädpoker. För då hade dom stått nakna redan efter halva matchen.Pixbo startade matchen med ett stort manfall. Många skador rörde om rejält i laget. Men på läktaren var vi många som undrade vad tanken fanns. Robert Olsson på backen? Daniel Johansson på centern. Dala på bänken ( i några minuter).Jag har tränat Danne i Älvstranden i några år. Helt ärligt kan jag säga att jag ser han mer som målvakt än som center. Han är förövrigt grym i kassen.Men det var nog inte här som matchen avgjordes. Warberg var klasser bättre än Pixbo. Bara att lyfta på hatten och tacka för lektionen. MEN. Var fan fans Pixbos vilja? Jag har sätt Pixbo lira ett hundratal gånger. Men aldrig har jag skådat ett sådant lamt, viljelöst, tragiskt Pixbolag. Tänk Er själva att se Pixbo utan boll. Hur kul är det? Man kan snacka hur mycket som helst om tålamod, det spelar ingen roll var vi ligger i serien, vi ger dom unga chansen mm. Igår såg jag ingenting av det.Bara att hoppas att det var en engångsföreteelse. Jag hoppas att dom lärde sig något av Warberg.

Lite smått om matchen:


# Arrangemanget var kanon. Pixbo ska vara stolta över arrangemangsgruppen.# Introt höll Världsklass.# Hyllningen av Magnus Augustsson var inte bra. Ska man hylla nån så gör man det före matchen när båda lagen står uppställda. Man hyllar inte någon i en periodpaus när hälften av publiken är ute och köper korv. Man hissar inte upp en tröja mitt under en intervju med spelaren. Och då inte bakom Stjärnas rygg. Man lirar inte musik i bakgrunden. Aga var värd något bättre. Men som sagt det är ju tanken som räknas.# Jag ser fram emot nästa Arenamatch. Jag tillhör nämligen dom som tycker att det är fränt. Även om det ekar i hallen.
Nu ska jag snyta mig.

Menthol.

Sitter här och snorar. Kan rekomendera Menthol nässpray.


Fick  en rolig grej som jag bara måste
dela med mig.


Får se om jag vågar gå ner på träningen idag. Man vill ju inte smitta stjärnorna. Viktig match på fredag. Som vanligt så kommer det att saknas några st. Nån har åkt till Spaninen för att se Spanien besegra vårt Svenska fotbollslag. Några är skadade. En ska ha barn. En fick barn förra veckan. Grattis Linda och Keso. Vi har många med ljumsk problem i laget. Nån som har nån bra medecin på problemet?


Mitt tips idag: Pixbo-Warberg  5-7.

Dagens Pixbotrippel:

1. Dala målar.
2. Berra tar en tvåa.
3. Danne målar.

Trippeln ger 3.20.
Blev en kortis nu. Kanske blir ett längre inlägg senare.

AIK spelar tråkigare än tråkigast.

Det var många år sedan som jag vaknade på min födelsedag utan sång. Känndes lite konstigt. Men det skulle visa sig att dagen skulle bli bra i alla fall. Jag hämtade Emil vid elvatiden. Sedan så styrde vi in mot stan för att börja dagen med en bio. Bion handlade om en lite råtta som var grym på att laga mat. Emil njöt av popcornen och jag av den sköna biostolen. Sedan så ville Emil Bowla. Jag tyckte att det kanske var lite förtidigt att lära en liten kille på 4 år att bowla. Men jag gav med mig.


I tredjerutan så får han på drömkastet. Klotet segade sig fram till käglorna och välte 8 st. Emil och jag jublade. Barorna brevid oss stannade upp och klappade händerna. Oj vad stolt jag var.


Typiskt nog så låg MC Donalds brevid bowlinghallen. Så vi intog lite Svensk husmanskost efter Emils stor seger.


# Igår så var det röstning på Världens Bästa div 3 lags träning. Vi röstade om vi skulle träna på onsdag eller om vi skulle gå och se stormatchen Pixbo-Warberg. Röstningen slutade 14-4 till att vi skulle träna. Ibland blir man stolt över killarna.


# Måste passa på att beröma Pixbos nya stylist. Årets tröjor är grymt snygga.


# Vakna AIK. Ni spelar tråkigare än tråkigast. Förfogar man över landslagsspelare på varenda plats så tycker jag att man kan bjuda till lite mera. Dalen vann rättvist. AIK var lika lättlästa som böckerna jag brukar läsa för Ebba (17 månader). Hoppas att Örjan börjar att lira på sina små marginaler igen. Det var skit tråkigt att se han i AIKs uppstyrda spel. Fattar inte varför dom inte spetsar mer i sina uppspel. Titta på deras backbesättning. Är det nån som tror att dom killarna bara kan lyfta in bollar mot kassen där toppen ska parkera. Nej börja rulla boll. Annars så sjunker era publiksiffror ner till botten.


# Gött att snön kom idag. Då kanske man har lite mer gubbar att välja på i helgen. För inte kan man plocka svamp i snö?


# Vaknade 03.00 idag. Emil hostande väkte Ebba och mig. Kul? Nja.


# Kranberg är en mästare på att ta onödiga utvisningar. Hans utmanare lirar i Falun och Jönköping. Gissa vilka det är. Lagkamraterna måste jubla varenda gång dom tar en onödig tvåa.


Jag vill bo i en svamp ( Niklas Lindgren).

Världens Bästa Div 3 lag är i form. Idag blev det seger Mot Ale med 8-3. Idag saknade vi stjärnan Niklas Lindgren. Han prioriterade Sm i Svampplockning med Svärmor istället för oss. Vi ska ha ett sent spelarmöte ikväll och prata ut om hur vi ska få Linkan på rätt spår ikväll. Vi vill ju bara bara killens bästa.


Dagens vackraste mål stod vår "lilla snabba back" för. Joakim Hultèn gick på sin egna retur och i minimal vinkel lyckades han dra upp plasten i kryllan. Att han sedan snubblade och landade i hörnet gjorde bara målet vackrare.


Uppvärmningen var kass. Killarna joggade och stilade för tjejerna på läktaren. Men då blev jag förbanad. Jag samlade killarna vi målet och vräkte ur mig.


"Fan killar, ni ser ut som om ni bara vill hem till era modeller. Jag kan helt ärligt säga till Er att det finns ingen i det här laget som har en snygg tjej hemma. Så ta i lite nu"Talet gjorde tydligen sitt. Vi gick in och dominerade matchen. Vad är det man säger? Coachseger?

Vart tog glädjen vägen?

Vad är det vi håller på med?


Varför gnäller alla HELA TIDEN?


När bloggarna ploppade upp inom Innebandy Världen så beskrevs Innebandyn som Kärlek. Nu beskrivs den som tragiskt. Vart tog all skön läsning vägen. Förr kunde man läsa om lirare, spelsystem, vackra mål mm. Bloggarna fick stämpeln att klia varandra och spelare/ledare på ryggen. Nu tror alla att dom har blivit nya Maths Olsson.


Visst alla får skriva vad dom tycker. Men är vi inte lite tragiska för tillfället. Vilken blogg/sajt jag än besöker så stinker det skit snack. Det handlar antingen om Micke Karlsson, Förbundet ( i en väldigt negativ ton), 4-4 spelet i sudden, Fahlman vs Dysli, Pixbo IBF-Partille Dam div 2. Kameravinkeln.


Allt i en negativ ton.


Återigen. Alla får skriva precis vad dom vill.


Men hur kul är det att läsa?


Klart att det finns många frågor där ute. Kanske för många?


Man kan ju knappt hålla sig för skratt när vuxna männ ska ha sista ordet. Tänker då på Fahlman-Dysli. Lägg ner.Jag uppmuntrar/ber om en kärleks vecka. Om ni försöker att skriva om roliga händelser i en possetiv ton nästa vecka så är jag på. Jag vill inte vara gnällig längre. Jag är inte bättre än någon annan. Jag lovar att bättra mig. Hoppas att ni är på. I alla fall i en vecka.

På den här sidan ska det i alla fall handla om Kärleken till Sporten...


Torsdag.

# Då var det Torsdag. En dag närmare min födelsedag. Fyller tydligen år på söndag. Synd att Farsdag är samtidigt. Man kanske missar ett paket.


# Vi har problem i laget. I veckan så kunde endast en center av fem medverka. Skador, utflykt med tjejen, och jobb var undanflykterna. Kan man säga otur? På lördag möter vi Ale. Hoppas att nån kan komma då.# Dalen tog en seger igår. Det måste ha firats kraftigt uppe i Umeå i natt.


# Okej jag erkänner. Jag är KÄR. I Warberg Innebandy lag. Vilket lir dom har. Skulle kunna tänka mig vem som helst av killarna i mitt Div 3 lag.


# 27:an gnällde tydligen på domaren i senaste matchen. Jag vet hur det känns kompis.


# Den 24e är det dags för Kent. Har bara tre problem. Jag har inte köpt nya skivan. Jag är bjuden på ett 40 års kalas samma dag. Plus att det är en stor maskeradfest på kvällen. Får väl gå på Kent i Iprem mannen dräkt. Och sedan dra vidare.

Vet föresten inte riktigt vad jag ska klä ut mig till. Ni kanske kan hjälpa mig? Förslagen som jag har fått när jag har frågat runt lite är.

1. Iprem Mannen.
2. Naken Janne.
3. Robert Prytz.# Jag som var så glad att Allsvenskan är slut. Nu så har min 4 åriga son börjat med hejaramsor hela kvällarna.
Den senaste var en riktig klassiker.

"Gais luktar bajs, Öis är som snoppen, IFK är toppen,"


Ja, man lär sig mycket på dagis nu för tiden.

Lagmoral.

Låg i soffan igår kväll och tänkte på roliga minnen.


I KFUM Örebro hade vi en otroligt bra lagsammanhållning. Det var ge och ta dygnet runt.


Minns att Expressen då på 90-talet började med klassikern att privatpersoner fick tycka till om allt. Och varje gång så var det någon i laget som tyckte nåt korkat. Men det var ju som sagt aldrig inskickat av vederbörande. En gång så var det en fråga.
 
Tycker du att man bör ha sex före Äktenskapet?


Denna fråga utnyttjades till fullo. Vår dåvarande tränare Magnus Löwdahl som bara några dagar före detta hade funnit sin nya kärlek blev offret. Så här stod det i tidningen.


Jag tycker inte att man ska ha sex före man gifter sig.
Magnus Löwdahl Örebro.


Kan säga så här. Han fick rätt så mycket skit av släktingar, vänner, jobbarkompisar.


Så pågick det hela dygnet runt.


Vi busade och spelade på allt. Poker blev förbjudet i bussen efter att en back knappt kunde lira mot Sjöstad för att vederbörande hade förlorat en hel del pengar i bussen. Han var livrädd för sin kärring. Jag vann den gången det mesta. Men fick glatt lämna tillbaka pengarna, som ett lån. Tror inte att jag har fått tillbaka pengarna än.

Men jag bryr mig inte. Är bara tacksam att jag fick lira i det skönastre laget i Sverige.


Lucia i bara kalsongerna.

# Micael Fasth och Niklas Jihde har fått mig att besöka Svenskas hemsida. Måste bara plusa för deras bloggar. Dessutom så har dom mycket bra musiksmak.


Fasth träffade jag första gången på fritids. Det var nämligen han och Lars Gunnar "Krobbe" Lundberg som drbblade med oss småbarn på fritids gymnastiksal. Klubborna var gula och röda och slaka som förbundets disiplinkommite. Men oj vad skoj vi hade.


En rolig grej om Jihde som jag minns som igår utspelade sig i Pixbos omklädningsrum. Jihde kom in och sa.

- Koppen. har du hört Iddes nya låt?

Nej (klart att jag hade men jag fick en idè).

Hur går den?

- Fiskarna i havet, och fåglarna på taket (tänk er den tappningen på småländska).

Alla asgarvade i rummet. Om ni någon gång träffar Mr Jihde. Be honom då sjunga denna låt. Jag säger bara Oslagbart.En annan mindre rolig sak inträffade när jag spelade i KFUM Örebro. Det var Lucia, och vi tränade som vanligt. Christer Olsson som var vår tränare samlade oss på mittplan och förklarade.


"Idag ska vi ha strafftävling. Vinnaren får utse vem som ska vara Lucia för Damlaget som tränar efter oss".


Redan då förstod jag att jag var tvungen att vinna. Annars skulle jag få stå där i bara kalsonger och en Luciakrona på skallen.

När det endast återstod tre personer så var jag med. Dom andra två dårarna var Roger Rynning och Patrik Davidsson. Det var då jag fick lära  mig vad en kartell är. Roger och PD ingick en pakt. Dom gick samman mot mig. Hur tror ni att det slutade?


Klart att det blev så. Bara att ta på sig Luciakronan och stämma upp i Luciasången.

Nere på jorden.

Så gick vi på pumpen. Världens Bäst Div 3 lag fick ordentligt med spö i helgen. Marstrand (eller ska vi säga deras första femma) körde över oss med 7-2. Inte så mycket att säga om. Personligen så tycker jag att vi gör en av våra bästa matcher i serien. Man kan kanske skylla på marginalerna.


Eller vad sägs om fyra ribbskott. Samt två i stolpen. Matchens lirare var utan tvekan deras målvakt. Jag lyfter på hatten ( Vet ej ditt namn, men nån kanske kan hjälpa mig).


Eftersom min förening inte gillar när vi skriver om dåliga domare så har jag idag bestämt mig för att skriva om det dom gjorde bra.
Så, då var det avklarat.
# Älskar att ringa vänner när jag är på konsert. Allt började för några år sedan när jag och Aga hade en liten tävling. Man fick helt enkelt en poäng när man ringde från en bra konsert. Allt dog ut när Aga ville ha en pinne när han ringde från ett  E-Type gig. Kunde bara inte med att ge han en pinne för det. Då började han tjata om att jag fick poäng för Nationalteatern. Vilket jag så klart skulle ha. Så vi la ner tävlingen.# 27:an fick många samtal i torsdags. Då stod man återigen framför Lasse Winnerbäck. Denna gången så gick resan till Varberg. Stackars Lasse, för en tråkigare publik får man nog leta efter. Synd att inte Innebandypubliken var där. För där ligger staden i topp.


# Undrar när jag ska få se Pixbo live. Nu lirar dom på torsdag. Samma dag som kidsen kommer. Får väl trösta mig med att jag satte " Pixbo trippeln" i deras tv-match. Men den gav inte så mycket. Här kommer mitt spel.


1.Dala målskytt.
2 Berra målskytt.
3. Danne skadar sig.
# Japp Mona. Jag jublar. Skämt å sido. Mullsjölona vinner serien i alla fall.# Fick en ny tv i lördags. Nu kan man börja kolla på fotboll igen. Såg inte bollen på gamla tvn.# Finnarna tog oss igen. Dom är verkligen bäst när det gäller.
"Bara tre månader"

Vad är det som händer?


Mikael Karlsson avstängd i "tre månader".


Hur kommer det sig att det ska behöva ta just tre månader att komma på att liraren inte var spelklar i Båstad? Varför hänger man bara ut Micke, om det nu är 27 st till som har spelat utan licens?


Okej, det var kanske inte spec smart gjort av Micke att lira med Balrog när han fortfarande tillhörde AIK. Men straffet är alldeles för hårt.


Jag hade bötfällt Balrog kraftigt. Ska vi säga runt 20.000. Sedan så hade jag stängt av Micke i ca tre veckor. Men att stänga av nån i tre månader stinker. Det får man ju knappt när man har handgemäng.
Att sedan meddela Micke domen på ett landslagsläger! Visste inte förbundet om att han var uttagen till BLÅGULT? Kunde man inte ha gjort allt detta lite smidigare?Förövrigt så tycker jag att alla syndare ska ha lika långa straff.# Nu ska jag jaga billjetter. Måste se Winnerbäck i Varberg ikväll.# Världens Bästa Div 3 lag hade igår en kanon träning. När Anglerot gick bort sig på ett frislag kl 21.35 så fick han en rejäl utskällning av sina lagkamrater. Så ska det vara. Man ska inte slöa även om det är en minut kvar på träningen. Detta lovar gott inför helgens match mot Marstrand.