R.I.P Min vän.


Hur kan allt vända så fort? Hade en kanondag med kidzen. Vi var och tittade på Pixbo-Falun. När vi kommer hem så ringer telefonen. Jag får då beskedet att min vän Daniel Eliasson är död. Daniel blev bara 27 år. Jag har haft äran att träna killen i några år, samt vara hans vän. Hans humor var sjuk. Sista året med mig som tränare fick han nöta mycket bänk. Men han bjöd på sig själv (eller håna han mig) och tog med sig ett sittunderlägg (heter det så?). Vilket såklart uppskattades av spelare och publik. 
 


Nu sitter jag här i fyran och vet inte riktigt vad jag ska göra. Tomt helt enkelt. Många tårar faller runt om i Världen idag. Vi är alla en stor sann vän fattigare.

Tack  Daniel för allt du gjorde för mig och mina barn. Du kommer alltid att finnas i mitt och mina barns hjärta.
Emil och Ebba hälsar. STOR KRAM....


R.I.P   Daniel Eliasson


Blåsningen.


Vad ska man säga. Vi äger matchen mot Balrog. Vi leder med 5-3. Det är endast fem miuter kvar. Då händer
detta. Som ni ser så står jag två meter från händelsen. Sen finns det två killar som står 20 meter ifrån. Man kan väl säga som så att vi var/är inte riktigt av samma uppfattning av vad som hände. Lite svårt att bedöma efter videon. Man måste nästan ha varit där. Men gör ett försök.Jajaja det kanske jämnar ut sig i längden. Vem vet? Men jag har en klar syn på U5:or och anmälningar.. Efter att ha skådat tacklingar av Olfsson, Egebrant mm från tv/datorn så ställer jag mig frågan hur detta kunde bli en U5:a? Ingen av O och E fick U5. E inte ens en tvåa. Men Gnagarn riskerar tydligen iallafall att bli anmäld!


Idag tycker jag att man ska se över detta. Här finns det säkert många förslag. Detta är tre förslag som jag hörde igår.


1. En tvåa (dvs laget får lira men 5 utespelare vid mål, men han som drog på sig utvisningen sitter 5 minuter).
2. Utvisning resten av matchen. Samt en U2:a för laget.
3. Man får bara göra en kasse. Men spelaren sitter kvar fem minuter. Alltså 5 utespelare på planen efter mål.


Får återkomma om anmälningar.Har ni några förslag? Eller tycker ni att regeln/reglerna är bra? 


# Starkt av Balrog killen att resa sig upp på två sekunder. Nu när tacklingen var så våldsam. Lyfter på hatten för ett bra PP.


# Vi har inget flyt nu. Först Vanne och Jurkan, nu även Isak. Alla tre verkar vara borta från spel denna säsong. Lider såklart med alla tre. Har vi tur så är Bagarn snart tillbaka. 


# Idag har vi åkt pulka. Skönt att vara ute i kylan. Behövde det.# Köpenhamn. Ja Winnerbäcks låt alltså. Helt Magisk.# Äntligen ett nytt år. Mars och April är två härliga månader som jag längtar till. Kval och slutspelstider  E lika med dramatik.


# Alltid lättare att sitta på läktaren. Då kan man vara cool. Eller? Stackars alla som lider på läktaren.
Kör hårt. Eller lagom hårt...

"Publikligan" finns den verkligen?Oj vad det har varit mycket. Jul, Nytt år, Jobb, Innebandy, mm. Bloggen dog en stund. Men idag känner jag för att skriva lite


Idag har Emil lirat sina första fotbollsmatcher. Vilken glädje killarna visade upp. Första matchen blev det torsk med 0-3. Andra matchen slutade 0-4. Nu var killen ledsen. Lika ledsen som jag brukade vara i hans ålder när förlusterna strömade in (ja därav namnet Koppen, grinade en hel Kopp varje gång). Men i tredje matchen så släppte det. Emil dönade in en retur och vips så hade han gjort sitt livs första mål. Jag hade sagt till mig själv att jag skulle hålla en låg profil på läktaren. Men det sprack duktigt.
Matchen slutade 3-0 till Mölndalsgrabbarna. I sista matchen så blev det ytterligare en seger. Denna gången vann dom med 3-0. Emil stod för två kassar. Nu ligger han och sover med medaljen. Så skönt det är med idrott.# Capello kanske har rätt. MJ kanske är SSLs bäste coach. I Scandinaviummatchen så trollade han bort oss. Ja visst hade han god hjälp av Ramsin och grabbarna. Men ändå. Han är lurig den jäveln. Måste säga att han vet hur effektiv Innebandy skall spelas. Ganska Likt Drillos spelsätt. Långa bollar så att motståndarna inte kan kontra. Spelvändningar som e snabbare än blixten. Toppen och högermittfältaren tjuvar ju precis lika bra som Erik Hajas gjorde i handbollens glansdagar. Jag lyfter på hatten och grattar. Bra linjer Gubben :).


# Endel förståsigpåare har haft vissa invändningar om publiksiffran. Dom tycker inte att vi ska få räkna med matchen i "Publikligan" (finns den verkligen?). Själv så fattar jag nada. Här bjuder vi in till fest, då gnäller ni! Säg mig, finns det något med en sådan match som är dåligt? Värdsrekord och allt. Läste ni någonstans om Frölundas match mot Färjestad? I så fall, hittade ni något negativt om publiksiffran? Man bir ju mörkrädd när folk tycker att siffran inte skall godkännas för att folk hade gått hem i tredje perioden. Eller för att det var så många Gothia Cup deltagare på matchen! Okej då gör vi så här i fortsättningen. Vi kör ett publikutsläpp på alla matcherna. Sen så föreslår jag att vi inte räknar in Kommunarbetare och Föräldrar till spelare. Eller att Storvretas medlemar inte heller får räknas med. Fribiljetter går också bort.


Nej det var såklart ironi. Fyll era hallar med va ni vill.


Bara ni fattar att alla lag tjänar på bra publiksiffror?


Vi i Pixbo är det jävligt lätt att gnälla på (Inte bara AIK Gittan). Vi har inte seriens bästa publiksiffror. Men varför gnäller ni på oss när vi gör något bra. Själv så säger jag så här. Warberg har fina siffror, ca 1500-2000. Skitbra jobbat. Dom kommer dit match efter match. Jag tror (utan att veta) att det är en trogen publik. Vår trogna publik är inte riktigt lika många. Men jag lovar Er att fler personer har kollat på oss. Jobbigt va?
# GAIS körde en grattis match i Allsvenskan. Undrar om dom fick räkna in den matchen i Publikligan?


# Undrar om Häcken får göra det när dom kör sina Gothia Cup matcher?


# Varför fixar inga Stockholmslag matcher i Globen?


# Varför tycker jag synd om människor som bara vill vår sport illa?


# Hur kommer det sig att Peter Fischerström fortfarande är bäste back i SSL?


# Ramsin etta, tvåa och trea. Kanske till och med fyra och femma också. Ohotad skulle jag vilja säga.


# Var är alla högerskyttar? Okej har spanat in några. Men Blågult vill säkert ha några högerforwards. Dags att byta vinkel kanske.


# Nytt år. Nyaförutsättningar. Många lag har förstärkt. Eller kommer att göra det. Kul. Nu har till och med div 1 lagen fattat. Jihde och Hellgård ska tydligen trolla igen. Shit va roligt. Ser fram emot fortsättningen. Jag gillar sånt. Skit i ålder mm. Är man tillräckligt bra så ska man lira. Lägg till Bult och Hellström i gänget. Ingen av Gubbarna kommer att göra ett dåligt jobb. I Like It.


# TT imon. Balrog på söndag. Sedan Warber och Järfälla. Vem har sagt att Januari är en kall och tråkig månad?


# Är en AIKspelare anmäld? I så fall undrar jag om det är försent att anmäla en Warbergsspelare? Olofssons tackling på Täbys storback tycker ialla fall jag var mycket fulare. Dålig soppa här med. Kör istället.


# Sist men absolut inte minst. Ett stort tack till Er som låg bakom showen i Scandinavium. Ni är mina hjältar. Riktigt jävla bra jobbat. Jag ställer mig upp och klappar tassarna....


Kör hårt nu......