Vad äter Magnus Svensson?

Det var en gång en stad som andades Innebandy. Staden hade en fruktad arme. Armen gick korståg över hela världen. Som i spelet risk så intog dom land efter land.Igår åkte armen ner till Varberg. Varberg som nu har dom bästa legoknektarna i landet Sverige. Att Varberg dessutom har "Världens Bästa Innebandy Publik" råder det heller ingen tvekan om.Många är lagen som har åkt till Varberg för att ta poäng i år. Inget har lyckats. Laget står i en klass för sig. Röster på läktaren sa att Forsström och Carlsson skulle kunna sitta i Baden-Baden stolar och coacha detta fantastiska lag. Men där håller jag inte med dom. Det är inte lätt att ha en massa stjärnor i samma lag. Så FK har all min respekt.Pixbo gjorde en mycket bra första period. Man hade bla två ramträffar och ett halvbra PP. När vi stod och väntade på ett bortamål så slog Varberg till. Pang Pang Poff och det stod 2-0 på anslagstavlan. Rättvist nej. Bra effektivitet ja.Andra perioden vinner Pixbo på poäng. Men resultatet är fortfarande 2-0 till Varberg.I tredje periodens sista tio minuter var det bara ett lag på planen. Pixbo var steget efter hela tiden. Men dom ska ha en stor eloge för att dom aldrig gav upp. Så det är bara att lyfta på hatten och gratulera Varberg till finalplatsen.Att berömma någon extra mycket känns lite dumt. Men jag säger bara Magnus Svensson. Mannen är magisk. Han har allt. Att Bamse äter dunderhonung vet ju alla. Likaså att Karl Alfred äter spenat. Så frågan jag ställer mig är. Vad äter Magnus Svensson?Det borde vara av allas unga Innebandyspelares intresse att ta reda på det. Snälla Magnus, ring mig och berätta.Arrangemanget i Sparbankshallen höll hög Världsklass. Att sponsorerna står i kö för att sponsra laget är ingen tillfällighet. Make till ödmjuka ledare runt ett lag får man leta efter. Att en person efter matchen kommer fram och nästan beklagar sig för att sitt livsbygge 10 minuter innan har gått till final är vackert. Jag förstår att talangerna väljer Varberg numera. Hade jag varit 10 år yngre och fått en förfrågan från klubben så hade jag tagit taxi till Varberg och kritat på snabbt som satan, ifall dom skulle ångra sig.Pixbo föll med flaggan i topp. En bronspeng ser i alla fall jag som ett godkänt resultat. Nu är det bara att ta nya tag. Det kryllar av unga talanger i föreningen. Jag hoppas att A-laget vågar satsa på några av dom. Jag är helt övertygad om att dessa båda lag kommer att gå en fin framtid tillmötes. Om några år så står dom öga mot öga i Globen. Vilka som vinner den matchen står bara i stjärnorna.Kommentarer
Postat av: undrande

snabb fråga till dig, koppen, som utan tvekan har bättre koll: har Dala slagit bort så många passningar i ett slutspel som i år?

2008-04-08 @ 03:22:36
Postat av: Koppen

Dala E kung.

2008-04-08 @ 09:05:21
Postat av: Coachmissen

Vad sysslade Pixbo med i PP, bytte när de tappade boll, 2 ggr också, där brände laget 24 sekunder av PP spelet. Ytterligare en miss vid ett mål, ett märkligt byte direkt efter teknig, en ut, en ny in, man tappar kanten och smisk så gör Warberg mål .... hmmm... ja du som var på plats borde tyckt det var konstig Pixbocoaching du med. Eller?

2008-04-08 @ 14:41:17
Postat av: Koppen

Inget fel på coachningen. Man tar in en bra tekare. Men man bör ju ha kontroll på bollen innan man byter tillbaka.

2008-04-08 @ 14:59:41
Postat av: Ullis

Vilken härlig text! Inte alla som kan få innebandy att låta lyriskt:)

Postat av: Väldens bästa innebandypublik

En kort historia om världens bästa innebandypublik. För ett par år sedan spelade ett känt Stockholmslag mot Warberg och vann efter en omtumlande match. Wn av spelfruarna i Stockholmslaget blev då kallad hora mm och blev bespottad av fler av Warbergspubliken bla i håret, då hon bar motståndarnas matchtröja.

Efter den insidenten, så bör Warberg aldrig bli kallade väldens bästa innebandypublik. Möjligtvis, den största, den med bäst drag i, osv. Men inte bästa.

2008-04-09 @ 14:13:57
Postat av: Just et

Järfälla plockade poäng i Varberg!

2008-04-09 @ 20:25:00
Postat av: Carro

Innebandyfest på Hard Rock på fredag! Köp biljetter. hrcfloorballparty@hotmail.com

2008-04-09 @ 22:39:14
Postat av: Varbergare

Till "Väldens bästa innebandypublik":
Rötägg finns väl överallt. Har inte hört talas om den händelsen tidigare men i dagens Warbergspublik hör man i stort sett bara "Älska, Älska" och inget "hata, hata" längre. Värsta jag har hört de senaste åren är typ nåt i stil med att "domarn jobbar svart".

För övrigt minns jag när ett annat känt stockholmslag var nere i Varberg och spelade hem SM-guldet sitt tredje raka SM-guld. Efter matchens slut då guldfirandet började stod hela publiken kvar i den fyllda idrottshallen och hyllade stockholmslaget med stående ovantioner!
Det händer inte överallt!!!

2008-04-09 @ 23:16:15
Postat av: ni har missat en klack...

japp, den hårdaste av de alla... firman.. där häcklar man allt och alla! inte bara domare och motståndare.. även egna spelare och inte minst koppen himself...

2008-04-10 @ 23:20:42
Postat av: Member

Prata aldrig om firman i öppna forum!!!!

2008-04-11 @ 17:38:13
Postat av: Anton

hejsan

2008-04-13 @ 15:15:54
URL: http://czitromdenmindreavdem.blogg.se/
Postat av: Gul

..hela din blogg,fantastisk!
Du har ett passionerat sett att skriva. Det får mig som läsare att njuta...
Ja Warbergs klacken en nåt enanstående...så är även Varbergs domarna Martin Polverari/Mike Bengtsson....

2008-04-14 @ 12:23:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback