Träningen rullas upp i knoppen en gång till.Hemma igen. Det blev en lång träning idag. Mycket snack om hur vi ska lösa olika situationer. Alltid gott när man får en bra dialog. Det gäller att vara öppen och lyssna till spelarna. Det är ju dom som är ute på fälltet. Men det kan också vara svårt att ta in allt ibland. Man har ju redan före en bild framför sig om hur vi ska lösa situationerna. Då kan det ibland vara svårt att bryta linjen. Kanske därför som det ibland kan vara så svårt att varva ner efter en träning. Bandet liras återigen upp i skallen.


Ofta så kommer spelarna med en minst lika bra lösning. Då gäller det att välja fort. Eller testa båda. Det är som sagt att hitta det bästa, och inte ha någon som helst stolthet.


Där skiljer sig många av dom tränarna som jag själv har haft. Endel bara körde på. Det var deras linjer som gällde hela tiden. Några lyssnade bara på spelarna. Någon var riktigt smart och lyssnad alltid, för att sedan sålla. Det här låter lätt. Men det är faktiskt ganska svårt. Det tar många år som ledare att hitta sig själv. Hitta rollen/stillen som man tror på. Ibland får man även bryta det som man länge har trott på. Det beror helt enkelt på vilken grupp man är i förtillfället.


Just detta tycker jag är superkul. Alla träningar är olika. Även matcher. Man blir helt enkelt inte fullärd. Man kan bara gå tillbaka i arkivet och kolla om man har varit med om något liknande förut. Där kommer rutinen in. Man ska aldrig underskatta rutin. Det är en trygghet i alla grupper.


Nu ser jag fram emot träningen på lördag. Då ska vi sätta dom sista detaljerna till söndagens match mot Sirius.# Älskar att vara i en grupp. Ni vet gnabbet som ofta uppstår. Det kan vara allt från hockey till fotboll till att någon har klippt sig. Att skoja med varandra hör liksom till. Jobbigast just nu har nog Djurgårdarna. And i Like It.


# Lagerbäck är nu historia. En bra historia.


# Frölunda piskade Färjestad med 6-1. Så där ja. Det var på tiden. Dom rutinerade herrarna Joel Lundqvist, Pebben Axelsson, Tomi Kallio behövde tydligen en liten/stor utskällning för att vakna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback